Widok
Gerberek tak troszkę w innym temacie bo widzę że się orientujesz:) Czy jest jakaś strona gdzie można sprawdzić czy w danej marce auta jest system Isofix? Na stronie producenta niestety nie podają. Oczywiście można sprawdzić najlepiej samemu ale w tej chwili nie mam dostępu do auta a chciałabym wiedzieć z ciekawości bo przymierzam się do kupna fotelika 15-36kg
Agusia, tutaj to Ci za bardzo nie pomogę. Wiem tyle, że "przepisy obowiązujące w Europie zawarte w znowelizowanym regulaminie ECE R 16, które zostały zatwierdzone w 2004 r., nałożyły na producentów samochodów (podobnie jak w USA) obowiązek wyposażania w Isofix każdego nowo wyprodukowanego modelu. Niestety, przepis ten wszedł w życie dopiero w lutym 2006 r. i nie dotyczy modeli już obecnych na rynku. Producenci mają czas do 2011 r."
Kiedy w 2009 r. orientowaliśmy się w nowych samochodach, wszystkie, które nas interesowały, miały ISOFIX już w najtańszej wersji auta.
W autach starszych ISOFIX był raczej dodatkow płatną opcją niż standardem.
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to poszukanie po necie specyfikacji interesującego Cię auta (z podaniem rocznika) i sprawdzenie, czy może ISOFIX nie był tam standardem.
Kiedy w 2009 r. orientowaliśmy się w nowych samochodach, wszystkie, które nas interesowały, miały ISOFIX już w najtańszej wersji auta.
W autach starszych ISOFIX był raczej dodatkow płatną opcją niż standardem.
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to poszukanie po necie specyfikacji interesującego Cię auta (z podaniem rocznika) i sprawdzenie, czy może ISOFIX nie był tam standardem.
Dziewczyny, szukam i szukam fotelika dla myszki, ale moim problemem jest to, ze w UK nie ma zbyt duzego wyboru fotelikow tylem do kierunku jazdy. znalazlam Recaro Polaric. Co o nim myslicie? Macie jakas stronke z testami? No i przede wszystkim, czy zmiesci sie do Forda Ka..? :)szukalam w necie listy samochodow, do ktorych ma pasowac, ale nie znalazlam :(