Widok

fotelik samochodowy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam takie pytanko moze sie orietujecie jakiej firmy sa dobre foteliki samochodowe w wadze od 9-18 kg.
zalezy mi zeby byl bezpieczny jak za rowno wygodny dla dzieka ze wzgledu na bardzo dluga trase.A nie chce meczyc malenstwa.
z gory dziekuje za odpowiedzi;
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czarna, na stronie internetowej "mama i ja" jest ten fotelik, który my mamy. Może w sklepie stacjonarnym mają też inne foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy?
Gerberek tak troszkę w innym temacie bo widzę że się orientujesz:) Czy jest jakaś strona gdzie można sprawdzić czy w danej marce auta jest system Isofix? Na stronie producenta niestety nie podają. Oczywiście można sprawdzić najlepiej samemu ale w tej chwili nie mam dostępu do auta a chciałabym wiedzieć z ciekawości bo przymierzam się do kupna fotelika 15-36kg
Agusia, tutaj to Ci za bardzo nie pomogę. Wiem tyle, że "przepisy obowiązujące w Europie zawarte w znowelizowanym regulaminie ECE R 16, które zostały zatwierdzone w 2004 r., nałożyły na producentów samochodów (podobnie jak w USA) obowiązek wyposażania w Isofix każdego nowo wyprodukowanego modelu. Niestety, przepis ten wszedł w życie dopiero w lutym 2006 r. i nie dotyczy modeli już obecnych na rynku. Producenci mają czas do 2011 r."
Kiedy w 2009 r. orientowaliśmy się w nowych samochodach, wszystkie, które nas interesowały, miały ISOFIX już w najtańszej wersji auta.
W autach starszych ISOFIX był raczej dodatkow płatną opcją niż standardem.
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to poszukanie po necie specyfikacji interesującego Cię auta (z podaniem rocznika) i sprawdzenie, czy może ISOFIX nie był tam standardem.
No właśnie u mnie to trochę skomplikowane bo mam anglika Vauxhall'a Vectre z 2003, ale spróbuję jeszcze poszukać.
mam nowy fotelik volvo multi tech - jeśli jest ktoś zainteresowany to poproszę o kontakt - z tym że preferuję odbiór osobisty w Starogardzie Gdańskim
Prosze o nr telefonu, jestem zainteresowany tym fotelikiem.
Moj meil przemkoku@gmail.com
Dziewczyny, szukam i szukam fotelika dla myszki, ale moim problemem jest to, ze w UK nie ma zbyt duzego wyboru fotelikow tylem do kierunku jazdy. znalazlam Recaro Polaric. Co o nim myslicie? Macie jakas stronke z testami? No i przede wszystkim, czy zmiesci sie do Forda Ka..? :)szukalam w necie listy samochodow, do ktorych ma pasowac, ale nie znalazlam :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry