Widok
termin porodu - pytanie do dziewczyn które już rodziły
Wiem, że podobnych wątków było sporo ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie: Ostatnio słyszałam na SR, że USG bardzo dokładnie określa termin porodu i wiele kobiet rodzi w tym terminie. U mnie między terminem z OM i USG jest trochę różnicy stąd pytanie - urodziłyście w terminie z USG?
usg jest dość dokładne, ale tylko to zupełnie pierwsze ponieważ zarodki rozwiają się w podobnym tempie a płody już niekoniecznie - jedne dzieci są duze inne małe, moje pierwsze usg wskazało 13 listopada (należy pamiętac, ze usg mylic się moze 7 dni do przodu lub do tyłu) Kostek urodził się 9 listopada, z miesiaczki wychodziło 28 październik, ale nie mogłam brać tego pod uwagę, ponieważ miałam cykle co 60 dni wiec nie można było wyliczyć tego tradycyjną metodą
tak wiec najbardziej dokładna jest data z pierwszego usg + data z miesiączki - jeśli ktoś miał regularne cykle co 28 dni :-)
a poza tym podpisuję się pod tym co napisała Pychota - dzidziulek sam wie kiedy już czas na wyjście :-)
tak wiec najbardziej dokładna jest data z pierwszego usg + data z miesiączki - jeśli ktoś miał regularne cykle co 28 dni :-)
a poza tym podpisuję się pod tym co napisała Pychota - dzidziulek sam wie kiedy już czas na wyjście :-)

Podobno najbardziej wiarygodny termin jest wyliczony na usg genet w 13 tyg, bo później maluchy rozwijają się w różnym tempie.... Ciekawe jak to będzie u mnie? Wg om 27 lipiec, a wg usg genet z 13 tyg 25 lipiec.
Sama jestem wcześniakiem z 34 tyg, więc ciekawa jestem czy mała też nie będzie chciała się pośpieszyć w przyjściu na świat?
Sama jestem wcześniakiem z 34 tyg, więc ciekawa jestem czy mała też nie będzie chciała się pośpieszyć w przyjściu na świat?
Ja również nie urodziłam w terminie, a mam dwójkę dzieci.
Teraz mam termin na 2 stycznia z OM, z USG na 5 stycznia, a u innego lekarza wyszło mi, że moja dzidzia urodzi się około 14 stycznia, taka waga z USG wyszła, a co za tym idzie wielkość dzidzi nie odpowiada porodowi na 2 stycznia.
Jednak rodzą się dzieci większe i mniejsze, więc nie ma co patrze c na terminy z USG ;)
Teraz mam termin na 2 stycznia z OM, z USG na 5 stycznia, a u innego lekarza wyszło mi, że moja dzidzia urodzi się około 14 stycznia, taka waga z USG wyszła, a co za tym idzie wielkość dzidzi nie odpowiada porodowi na 2 stycznia.
Jednak rodzą się dzieci większe i mniejsze, więc nie ma co patrze c na terminy z USG ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
wszędzie wychodziło mi 3 lipca. znajome, teściowa itd mówiły że urodzę szybciej, ze względu na nisko będący już brzuch, nawet moja ginekolog mowiła że urodzę prawdopodobnie szybciej, ale wszyscy się mylili-urodziłam 13 lipca(bez leków na przyspieszenie itp), 10 dni po terminie. mąż mówi że to była premedytacja bo urodziłam córkę ... w swoje urodziny. chyba podświadomie "trzymałam" do swoich urodzin no i mam najpiękniejszy prezent urodzinowy :)