Widok

termin porodu - pytanie do dziewczyn które już rodziły

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem, że podobnych wątków było sporo ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie: Ostatnio słyszałam na SR, że USG bardzo dokładnie określa termin porodu i wiele kobiet rodzi w tym terminie. U mnie między terminem z OM i USG jest trochę różnicy stąd pytanie - urodziłyście w terminie z USG?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie urodziłam ani w terminie OM ani z USG :) tylko 3 tyg po terminie usg:)

moze tym razem bedzie inaczej
imageimage
ja też nie w terminie,
zgodnie z terminem OM to 3 dni po, a USG róznie wskazywało, ale chyba ostatnie to było że 15go a urodzilam 31-go - po prostu większa dzidzia była i dlatego ponoć zawyżal datę.
image
ja z kolei termin z usg na 13 lutego a urodzilam 23 lutego i to wywolywany jeszcze porod, bo 10 dni po terminie bylo
nie no jak tak, to przestaje się stresować ;) dzięki
usg 29.11, miesiączka 3.12.. poród 30.11... 17 listopada na wizycie lakarka przepowiadała, że urodze po terminie, gdyż kompletnie nic się nie działo...moje osobiste zdanie.. terminy są tylko teoretyczne.. natura wie lepiej i ciężko ją w tym wypadku przewidzieć:D
image
usg 2 wrzesień, OM 5 wrzesień a urodziłam 13 :)
termin miałam na 5-6 listopada . urodziłam 5 - mozna powiedzieć że wszystkie wyliczenia się zgadzały :-) ale ja dokładnie wiedzialam kiedy zaszłam :-)
usg jest dość dokładne, ale tylko to zupełnie pierwsze ponieważ zarodki rozwiają się w podobnym tempie a płody już niekoniecznie - jedne dzieci są duze inne małe, moje pierwsze usg wskazało 13 listopada (należy pamiętac, ze usg mylic się moze 7 dni do przodu lub do tyłu) Kostek urodził się 9 listopada, z miesiaczki wychodziło 28 październik, ale nie mogłam brać tego pod uwagę, ponieważ miałam cykle co 60 dni wiec nie można było wyliczyć tego tradycyjną metodą

tak wiec najbardziej dokładna jest data z pierwszego usg + data z miesiączki - jeśli ktoś miał regularne cykle co 28 dni :-)

a poza tym podpisuję się pod tym co napisała Pychota - dzidziulek sam wie kiedy już czas na wyjście :-)
image
wg usg miałąm termin na tydzien wczesniej niz wg miesiaczki a i tak urodzilam 4 dni po terminie z miesiaczki :)
[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
USG 3.03, OM 17.03 a Jasiek wyszedł już 26.02!!!!
image

image
raczej bardzo malo kobiet rodzi w terminie:D
Moj termin wedlug usg 12.12.urodzilam-25.12
wedug OM termin miałam na 22 pazdziernika i 22 pażdziernika urodziłam.Pozdrawiam
ja miałam dwa terminy 7.03 i 8.03 a urodziłam 17.02- z czego baaardzo się cieszę ;)
No to ja podobnie jak Yecath ku wieeeelkiej radości urodziłam 16.02, a termin z USG był na 4. 03, a z OM na 07.03:)))
image
Podobno najbardziej wiarygodny termin jest wyliczony na usg genet w 13 tyg, bo później maluchy rozwijają się w różnym tempie.... Ciekawe jak to będzie u mnie? Wg om 27 lipiec, a wg usg genet z 13 tyg 25 lipiec.
Sama jestem wcześniakiem z 34 tyg, więc ciekawa jestem czy mała też nie będzie chciała się pośpieszyć w przyjściu na świat?
image

image
Nie ma co się absolutnie sugerować terminem podanym przez USG tak samo jak i wagą dziecka,bo wychodzi inna.Ja miałam termin według ostatniej miesiączki na 18.01 a termin podany przez USG to miałam urodzić między 16-21.Urodziłam 30.01.
podbijam:) a w którym tyg urodziłyscie?
Ja również nie urodziłam w terminie, a mam dwójkę dzieci.
Teraz mam termin na 2 stycznia z OM, z USG na 5 stycznia, a u innego lekarza wyszło mi, że moja dzidzia urodzi się około 14 stycznia, taka waga z USG wyszła, a co za tym idzie wielkość dzidzi nie odpowiada porodowi na 2 stycznia.
Jednak rodzą się dzieci większe i mniejsze, więc nie ma co patrze c na terminy z USG ;)

https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja termin z om miałam na 22 sierpnia, termin z usg na 24 sierpnia, a urodziłam 8 września
ja urodziłam według terminu zapłodnienia tylko,że trzeba wiedzieć kiedy to ma miejsce, usg podawało bzdurki:)
ja urodziłam 4 dni po terminie
wszędzie wychodziło mi 3 lipca. znajome, teściowa itd mówiły że urodzę szybciej, ze względu na nisko będący już brzuch, nawet moja ginekolog mowiła że urodzę prawdopodobnie szybciej, ale wszyscy się mylili-urodziłam 13 lipca(bez leków na przyspieszenie itp), 10 dni po terminie. mąż mówi że to była premedytacja bo urodziłam córkę ... w swoje urodziny. chyba podświadomie "trzymałam" do swoich urodzin no i mam najpiękniejszy prezent urodzinowy :)
aaalee super:))))))))))
image
wiem :) od początku, gdy tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży mówiłam, że będę mieć prezent na urodziny, a nikt mi nie wierzył, ale dopiełam swego :)
super ;D tez bym chciala na swoje urodzinki urodzic ;) ale to jednak teraz nie mozliwe ;P
Wg USG 21 czerwiec a urodziłam 30-go:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry