Widok

termin porodu?jak było u was?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
termin porodu wyznaczony przez lekarza juz mi minąl i teraz co zostaje mi tylko czekac?!jak bylo u Was?kiedy urodzilyście przed czy po terminie?a jak po to ile czasu po terminie i kiedy zaczac myslec o tym zeby wybrac sie do szpitala jakby sie nic nie dzialo,po tygodniu czy dwoch?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Urodziłam 11 dni po terminie. 10 dni po sama zgłosiłam się do szpitala. Poród wywoływany, sama bym pewnie jeszczedługo nie urodziłą bo żadnych oznak zbliżającego się porodu nie miałam, ani czop, ani rozwarcia, ani skórczy.
w obu ciazach 2 tygodnie przed terminem
4 dni po terminie.
ja również 3 tygodnie przed terminem :) po porannej wizycie u ginekologa pan doktor powiedzial że to JUŻ i skierowal do szpitala :)
Ja urodziłam niecałe 3 tyg przed terminem więc nie musiałam się stresować i czekać:)
ja miałam termin na 1 stycznia, gdyby jednak nic sie nie działo 10 miałam sie niezwłocznie zgłosic do szpitala - 02 stycznia w nocy zaczęły się skurcze a 3 stycznia urodziłam ;)
mnie juz termin minal :) a mialam na 29 stycznia jak do jutra nie urodze mam sie zglosic do szpitala na ktg i zobaczymy co dalej.
starsza corke urodzilam 5 dni po terminie wiec strachu nie ma.
wazne by kontrolowac dzidzie i sprawdzac czy wszystko dobrze z nia jest.
trzymam kciuki
Dawida przenosiłam 3 tyg a Martyna w trerminie, co do dnia;-)
bo wyliczanie terminu od ostatniej miesiaczki to trochę pic na wodę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niedawno w jakiejś "dzieciowej" gazecie czytałam żeby zawsze do terminu porodu doliczyć te 10 dni. Bardzo często własnie tyle czasu czekamy na poród. Szkoda kurde, że tego wczesniej nikt mi nie powiedział. Nie naciskałabym tak na wywołanie :/
3 dni po terminie. A jesli by sie nie zaczelo, ze zgloszeniem sie do szpitala poczekalabym 10 dni.
7 dni po terminie, 3 dni po terminie byłam na ktg, 3 dni od ktg przyjeli mnie na patologię ciąży, w nadziei, ze poród się zacznie i następnego dnia z rana zaczeły sie skurcze.
2 dni po terminie , do 10 dni spokojnie można czekać - najlepiej by samo się zaczęło , jedz co 2 -3 dni na ktg i ODPOCZYWAJ ile wlezie - potem nie będzie jak :)))
11 dni po terminie, urodziłam w piatek, a na poniedzialek mialam skierowanie na patologie:)
Mój synek urodził się w wyznaczonym terminie - taki punktualny koleś :)
13 dni po terminie. Poród wywołany.
Dokładnie 14 dni po terminie.
2 tyg.przed terminem
16 dni po
ja urodzilam 5 dni po terminie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry