Widok
nieźle...
robiłam glukozę w ubiegłym tygodniu w lux medzie.
Pielęgniarki Z A B R O N I Ł Y dodawania cytryny, bo jak się okazało, poważnie przekłamuje wynik.
Laboratorium BRUSS, dokąd wysyłane są wyniki nie zezwala na takie mikstury.
Więc odradzam.
Mimo, że cytryna "hurtowo" dodawana jest w innych miejscach do glukozy z wodą, dmuchajcie na zimne.
Bo co nam po wyniku, jeśli jest on nieprawdziwy...
robiłam glukozę w ubiegłym tygodniu w lux medzie.
Pielęgniarki Z A B R O N I Ł Y dodawania cytryny, bo jak się okazało, poważnie przekłamuje wynik.
Laboratorium BRUSS, dokąd wysyłane są wyniki nie zezwala na takie mikstury.
Więc odradzam.
Mimo, że cytryna "hurtowo" dodawana jest w innych miejscach do glukozy z wodą, dmuchajcie na zimne.
Bo co nam po wyniku, jeśli jest on nieprawdziwy...
dzięki za wszystkie odpowiedzi
test zrobilam dzisiaj i cale szczescie ze miałam swoja glukoze, wode, kubek i łyżeczke, bo w przychodni nic by mi nie dali
krew mialam pobierana tylko raz po godz. od wypicia (koszt-12zł)
strasznie sie balam tego testu, ale w momencie jak wychodzilam z domu bylam juz tak glodna ze wypilam ten roztwor od razu - ale trzeba przyznac ze był naprawde ohydny :)
test zrobilam dzisiaj i cale szczescie ze miałam swoja glukoze, wode, kubek i łyżeczke, bo w przychodni nic by mi nie dali
krew mialam pobierana tylko raz po godz. od wypicia (koszt-12zł)
strasznie sie balam tego testu, ale w momencie jak wychodzilam z domu bylam juz tak glodna ze wypilam ten roztwor od razu - ale trzeba przyznac ze był naprawde ohydny :)
Ja tez mialam 3x robione obciazenie glukoza.
Poraz pierwszy 50g, pobranie krwi przed wypiciem i godzine pozniej.
Za drugim razem 75g poniewaz przy pierwszym wynik byl zawyzony i musialam powtorzyc, pobranie przed i 2 godz pozniej.
Okzalao sie ze jednak mialam cukrzyce ciązowa.
Po 6 tyg po porodzie robilam powtorke dla upewnienia sie czy cukrzyca minela. Robilam 50g, jak za pierwszym razem. Wynik dzieki Bogu ok:)
Przy pierwszym obciazeniu mialam z cytryna, niemoglam popijac ani zagryzac i caly czas siedziec.Wypilam dosc szybko, 1-2 min. Przy drugim bez cytryny, wody i jedzenia. Wypilam bardzo szybko, okolo 1min. A za 3cim razem byla masakra, tak obzydliwe to bylo...pilam troche dluzej niz normalnie. Przy klazdym badaniu musialam miec wlasna glukoze.
I tak jak napisala AgusiaGda, w ciazy duzo latwiej mi sie pilo jak teraz:)
Poraz pierwszy 50g, pobranie krwi przed wypiciem i godzine pozniej.
Za drugim razem 75g poniewaz przy pierwszym wynik byl zawyzony i musialam powtorzyc, pobranie przed i 2 godz pozniej.
Okzalao sie ze jednak mialam cukrzyce ciązowa.
Po 6 tyg po porodzie robilam powtorke dla upewnienia sie czy cukrzyca minela. Robilam 50g, jak za pierwszym razem. Wynik dzieki Bogu ok:)
Przy pierwszym obciazeniu mialam z cytryna, niemoglam popijac ani zagryzac i caly czas siedziec.Wypilam dosc szybko, 1-2 min. Przy drugim bez cytryny, wody i jedzenia. Wypilam bardzo szybko, okolo 1min. A za 3cim razem byla masakra, tak obzydliwe to bylo...pilam troche dluzej niz normalnie. Przy klazdym badaniu musialam miec wlasna glukoze.
I tak jak napisala AgusiaGda, w ciazy duzo latwiej mi sie pilo jak teraz:)
3 razy miałam robione obciążenie glukozą :P
1 x "50" w Endomedzie i 2 x "75" w Akademii Medycznej :)
nigdzie nie miałam/nie musiałam mieć glukozy itp.
jeśli chodzi o czas - przy "50" masz pobraną krew przed wypiciem glukozy i godzinę później :)
przy "75" - przed wypiciem, po godzinie i po dwóch :)
w Endomedzie pozwolono mi pić wodę...
w Akademii Medycznej - NIE :)
no i trzeba siedzieć na pupie żeby wynik był dobry :) także gazetka/książka i cierpliwość - wskazane ;)
w zeszłym tygodniu miałam znów kontrolnie robioną "75" :) i powiem Wam, że w ciąży jakoś lepiej znosiłam wypicie glukozy jak teraz ;)
w każdym razie zajmuje mi to 1-2 minuty ;) duszkiem, z zatkanym nosem ;P
1 x "50" w Endomedzie i 2 x "75" w Akademii Medycznej :)
nigdzie nie miałam/nie musiałam mieć glukozy itp.
jeśli chodzi o czas - przy "50" masz pobraną krew przed wypiciem glukozy i godzinę później :)
przy "75" - przed wypiciem, po godzinie i po dwóch :)
w Endomedzie pozwolono mi pić wodę...
w Akademii Medycznej - NIE :)
no i trzeba siedzieć na pupie żeby wynik był dobry :) także gazetka/książka i cierpliwość - wskazane ;)
w zeszłym tygodniu miałam znów kontrolnie robioną "75" :) i powiem Wam, że w ciąży jakoś lepiej znosiłam wypicie glukozy jak teraz ;)
w każdym razie zajmuje mi to 1-2 minuty ;) duszkiem, z zatkanym nosem ;P