Widok

thermomix a termomaster pomocy:)!!

prosze moze ktos zna te drugie urzadzenie teraz jest na gruponie w dobrej cenie ale nigdzie nie moge znalezc czy to jest to samo, tylko firma inna, i teraz mam zagwostke bo chcialabym kupic, a nie moge nigdzie znalezc opini a nie chce pozniej zalowac moze ktos mi pomoze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Termomaster b. Dobre urządzenie dziala idealnie juz 5 lat. Ciekawa jestem tylko co z serwisem.

zgadzam się

Potwierdzam. Ciężko było wybrać, ale chyba najlepiej samemu porównać możliwości. Tutaj strona producenta: https://thermomaster.pl Jak na ten budżet, produkt wydaje się spełniać wymagania.
Witam
Wiem że juz minęło trochę czasu, ale chciałam zapytać o termomixa.,którego Pani kupiła w Niemczech. Jest to ten prawdziwy czy thermomaster.
Widziałam dziś w Kauflandzie termomaster 2 za 699 przecenione z 1199.
Bardzo proszę o wiadomość

Witam, czy ma Pani jakieś fajne i sprawdzone przepisy na tego termomastera? Byłabym wdzięczna :-)

Witam! Ja mam termomastera i bez problemu radzi sobie z ciastami drożdżowymi. Są również podane przepisy na chleb. Więc jeśli radzi sobie z ciastem cjhlebowym to z każdą inną drożdżówką też. Różnica miedzy termomixem a termomasterem jest taka ze termomix ma wbudowaną wagę w dzbanku. Termomaster ma korzystniejszą cenę i zyskujemy dodatowo parowar a w termomixie trzeba wydać dodatkowo parę stówek na zakup. Ja nie widzę różnicy w użytkowaniu. Więc po co przepłacać jak można mieć fajne urządzenie za mniejszą kaskę a różnice są niewielkie. Coś co jest drogie nie koniecznie jest lepsze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam :) właśnie kupiłam Thermomastera. Z tego co przeglądałam to można wykorzystać przepisy dla Thermomixa. Jeżeli moge prosić jakiegoś maila do Pani bo mam kilka pytań :)

Powiem Wam tak - moja siostra ma Thermomixa już od wielu lat, ja jakoś sobie póki co nie mogłam pozwolić. No ale, że teraz Thermomaster HA800 jest w dobrych cenach to zdecydowałam się na niego. W domu mam go z dwa tygodnie - może krótko żeby wydać opinię, ale jestem naprawdę zadowolona. Praktycznie ciągle jest w użyciu. Siostra ma porównanie, twierdzi, że jest praktycznie to samo :) Także wydaje mi się, że bez sensu przepłacać.
Dzisiaj dostałam paczkę z termomixem zamowienie zlrobilam w Niemczech i zapłaciłam 200 eu.Dla zainteresowanych podaje dane TermoMaster firmy Jupiter.
Witam !
Również jestem zainteresowana tańszą wersją termomixa zadzwoniłam do przedstawicieli termomaster i bardzo szybko miła pani powiedziała, ze sa krótko na rynku około 3 lat , termomaster nie ma wbudowanej wagi i nie radzi sobie z ciężkimi ciastami typu drożdżowe .
noże ostrzymy poprzez kruszenie lodu ;)
Mam Thermomix od 6 lat i nie zamieniłabym na inny sprzęt. Nie wierzę w świetne promocje i okazje. Uważam, że za dobrej klasy sprzęt trzeba zapłacić. O Thermomixie możesz poczytać na stronie internetowej. Firma która sprzedaje Thermomixy działa na rynku od 17 lat i nie słyszałem złej opinii na temat firmy i sprzętu.
:) Było do przewidzenia, że "zamiennik" (żeby nie napisać 'podróbka';-)) Thermomix'a będzie kiepski, ale cieszę się, że ktoś to napisał:)
Jestem fanką Thermomix'a od 9 lat - niezmiennie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam,
kupiłem na Grouponie thermomastera, skusiła mnie znacznie niższa cena niż thermomixa. I niestety, jestem zawiedziony.
Kiedyś pracowałem w firmie Vorwerk (producent thermomixa) i posiadałem to urządzenie. Naprawdę użytkowałem je praktycznie codziennie. Kupując thermomaster myślałem, ze będzie podobnie. Niestety, urządzenie to nie pozwala na wyrabianie ciast drożdżowych, czyli odpada pieczenie chleba, bułeczek, ciast drożdżowych z owocami, pizzy a to była niesamowita wartość oryginału. Również ciasta kruche słabo się wyrabiają (trzeba dużo kombinować, jak ustawić obroty - mi jeszcze się nie udało wyrobić ciasta idealnego - w thermomixie ciasto zawsze było idealne i zawsze idealnie wychodziło), a ciasta na pierogi nie udało mi się tu zrobić.
Oczywiście, jak ktoś chce używać thermomastera do siekania warzyw na surówki, do gotowania zup, robienia napojów to się nie zawiedzie, ale wówczas ta cena z grouponu wydaje się trochę wysoka.
Tak więc, moim zdaniem główna słabość thermomastera w porównaniu z thermomixem to brak funkcji Interwał (do wyrabiania ciast). inne różnice na niekorzyść thermomastera (ale mniej istotne) to:
- szersze naczynie, co zmniejsza skuteczność siekania
- brak wbudowaniej wagi (przygotowanie zajmuje więcej czasu i wymaga więcej miejsca, bo gdzieś wagę trzeba postawić:):))
- thermomix mył się sam - w zasadzie wystarczyło wlać wodę, ustawić pozycję turbo i po kilku, kilkunastu sekundach urządzenie było czyste, tutaj urządzenie samo się nie myje, a każda próba kończyła się tym, że woda wyciekała wszelkimi otworami
- odliczanie czasu od góry - w thermomasterze zawsze trzeba ustawić czas, w thermomixie można było bez ustawiania zacząć pracę
- brak temperatury Varoma (gotowanie na parze) - w thermomasterze zastępuję temp. 100 st. ale na parze jeszcze nie gotowałem.
Podsumowując - urządzenie jest warte rozważenia, ale brak możliwości wyrabiania ciasta drożdżowego, obniża jego przydatność.
Pozdrawiam.
speed kosztuje 2599 jest identyczny jak TM jeśli chodzi o parametry , używam go czdziennie, ma wmontowaną książkę kucharską i inteligentny wentylator , włącza się jak tego potrzebuje , jest takie powiedzenie "cudze chwalicie swego nie znacie":)
A ile ten speed kosztuje? no i ciekawe czy przetrwa lata
ja też mam speeda jestem zadowolona , w TM też ta funkcja można się [posługiwać , obydwa sprzęty są super mogę powiedzieć na tym samym poziomie , tylko cena nie . Po co rzepłacac jak można Speeda kupić duzo taniej
No to działa identyko jak Thermomix :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Speedcook ma program do czyszczenia, wlewasz wodę kilka kropli płynu do mycia naczyń, włączasz na 30 sec, wylewasz wodę i gotujesz kolejna potrawę :-) I tak np, żeby ugotować zupę, na desce kroisz warzywa, a gotujesz w garnku, tutaj wszystko robisz w jednym, wrzucasz warzywa, szatkujesz, dolewasz wodę i gotujesz. ustawiasz program i czas gotowania, nic Ci nie wykipi, nie musisz stać i mieszać, Speedcook zrobi to za Ciebie. Czy to nie jest wygodne? Dla mnie rewelacja.
Gulsz robię z książki z przepisów thermomixa, ale śrdenio nam samkował, choć większość przepisów jest super. A strogonov mmmmm niestety nie mam :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry