Widok

thermomix a termomaster pomocy:)!!

prosze moze ktos zna te drugie urzadzenie teraz jest na gruponie w dobrej cenie ale nigdzie nie moge znalezc czy to jest to samo, tylko firma inna, i teraz mam zagwostke bo chcialabym kupic, a nie moge nigdzie znalezc opini a nie chce pozniej zalowac moze ktos mi pomoze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no własnie:) ja też szukałam z ciekawości i nigdzie nic nie ma. Jakiś czas temu kupiłam termomixa i się trochę zaskoczyłam tą ofertą Grupona, bo różnica w cenie ogromna a wygląd niemal identyczny. Myślałam, ze firma która produkuje Termomixa ma licencję, sama nie wiem co o tym mysleć...
Nie znam tej drugiej firmy ale uwazam ze thermomix jest wart tych pieniedzy. Ja mam jeszcze stara wersje, ma chyba z 10 lat i caly czas bezawaryjny, czesto sie przydaje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
od razu do admina zadnej reklamy nie robie i zadnych profitow nie chce ale wklejam ten link bo moze ktos to zna bo jak dla mnie nie chce tyle kasy wykladac a okarze sie ze lipa:)
http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/inpost/4359085
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wydaje mi sie ze to inna firma niz thermomix jtos zrobil moze produkt podobny ale szkoda ze nic nie moge o nim znalezc
Pewnie dopiero wszedł na rynek dlatego nie ma jeszcze opinii.
Ja bym za taka kase nie ryzykowala, wolalabym wziac thermomixa na raty, przynajmniej jest sprawdzony:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
O termomasterze też nic nie znalazłam
Natomiast moi znajomi w prezencie ślubnym dostali Speedcooka - i poza wyglądem z tego co stwierdziłam nie odbiega od Termomixa (moi rodzice mają termomixa)
No chyba, że ceną;) O ile się nie mylę obecnie Speedcook bez żadnych promocji kosztuje 2.600zł - przynajmniej tak było ze dwa miesiące temu, kiedy się nad nim zastanawiałam (nie zdecydowałam sie tylko ze względu na spore wydatki, które teraz mamy)
Tylko pytanie na ile te "podrobki" sa wytrzymale, czy tez sa robione na lata.
No ale dlaczego zakładać, że termomaster będzie gorszy? Takie urządzenia są robione z reguły na tych samych podzespołach, częściach i różnią się tylko nazwą i firmą.
No niby 2 lata gwarancji na speedcooka... Ale też firma nowa, więc nie można stwiedzić, co się dzieje po 5 czy 10 latach;)
Generalnie myślę, że sam termomix kosztuje duzo za dużo w stosunku do wartości wytworzenia, ale jest niekwestionowanym liderem. Choć ponoć jakość wykonania też się popsuła - moi rodzice, użytkując nie codziennie lecz od czasu do czasu (święta + z raz w tygodniu) po 4 latach mają stępione noże. Ale generalnie sa zadowoleni
Tak czy inaczej, na razie poza zasięgiem finansowym;)
Ja nie mowie ze bedzie gorszy, ale thermomix juz jest pewniejszy bo jest na rynku od kilkunastu lat przynajmniej, moj ma 10 lat, wiec jest to jakis dowod ze jest wytrzymaly.
no wlasnie napisalam do nich:) zobacze co odpowiedza, no napisane jest na stronie ze to firma ktora chce wprowdzic na rynek nowy produkt, tylko kurcze czemu dali na grupona a w necie nic nie ma
A noże w Termomixie podobno ostrzą się przy kruszeniu lodu...
Na temat Speedcooka jest sporo opini i informacji.
Potwierdzam, ja ostrze lodem i niezauwazylam zeby byly tepe:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurcze kusi mnie to znajoma ma thermomixa i jest mega zadowolona mowi ze uzywa go non stop, o 15 juz go kupilo, normalnie mam mętlik:) bo kurcze nie kosztuje to 5 zł:) a pozniej bedzie mąż mowić
..... a nie mówiłem:) !!!
o - to muszę rodzicom sprzedać patent na to ostrzenie lodem:)
ten termomaster nie widzę, żeby miał funkcję robienia ciasta drożdżowego...
akurat u mnie w thermomixie to było wykorzystywane najczęściej - do robienia pieczywa
nie chwalą się też chyba możliwością homogenizowania - czyli zrobienia soczku "kubusia", który może potem długo stać. A w Thermomixie jest...

To tyle co zauważyłam...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cenna uwaga
też szukam tańszej opcji, miałam pożyczony thermomix, rewelacja! ;)
Co kilka dni piekłam chleb, robiłam własne masło, świeże soki i te pasteryzowane - pyszności!
No i zupy robi się bardzo łatwo i szybko - nie trzeba pilnować ;)
A karkówka na parze! poezja :)
ech... tęsknię, ale szkoda mi wywalić tyle kasy na "garnek" ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry