Widok
thermomix a termomaster pomocy:)!!
prosze moze ktos zna te drugie urzadzenie teraz jest na gruponie w dobrej cenie ale nigdzie nie moge znalezc czy to jest to samo, tylko firma inna, i teraz mam zagwostke bo chcialabym kupic, a nie moge nigdzie znalezc opini a nie chce pozniej zalowac moze ktos mi pomoze
od razu do admina zadnej reklamy nie robie i zadnych profitow nie chce ale wklejam ten link bo moze ktos to zna bo jak dla mnie nie chce tyle kasy wykladac a okarze sie ze lipa:)
http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/inpost/4359085
http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/inpost/4359085
O termomasterze też nic nie znalazłam
Natomiast moi znajomi w prezencie ślubnym dostali Speedcooka - i poza wyglądem z tego co stwierdziłam nie odbiega od Termomixa (moi rodzice mają termomixa)
No chyba, że ceną;) O ile się nie mylę obecnie Speedcook bez żadnych promocji kosztuje 2.600zł - przynajmniej tak było ze dwa miesiące temu, kiedy się nad nim zastanawiałam (nie zdecydowałam sie tylko ze względu na spore wydatki, które teraz mamy)
Natomiast moi znajomi w prezencie ślubnym dostali Speedcooka - i poza wyglądem z tego co stwierdziłam nie odbiega od Termomixa (moi rodzice mają termomixa)
No chyba, że ceną;) O ile się nie mylę obecnie Speedcook bez żadnych promocji kosztuje 2.600zł - przynajmniej tak było ze dwa miesiące temu, kiedy się nad nim zastanawiałam (nie zdecydowałam sie tylko ze względu na spore wydatki, które teraz mamy)
No niby 2 lata gwarancji na speedcooka... Ale też firma nowa, więc nie można stwiedzić, co się dzieje po 5 czy 10 latach;)
Generalnie myślę, że sam termomix kosztuje duzo za dużo w stosunku do wartości wytworzenia, ale jest niekwestionowanym liderem. Choć ponoć jakość wykonania też się popsuła - moi rodzice, użytkując nie codziennie lecz od czasu do czasu (święta + z raz w tygodniu) po 4 latach mają stępione noże. Ale generalnie sa zadowoleni
Tak czy inaczej, na razie poza zasięgiem finansowym;)
Generalnie myślę, że sam termomix kosztuje duzo za dużo w stosunku do wartości wytworzenia, ale jest niekwestionowanym liderem. Choć ponoć jakość wykonania też się popsuła - moi rodzice, użytkując nie codziennie lecz od czasu do czasu (święta + z raz w tygodniu) po 4 latach mają stępione noże. Ale generalnie sa zadowoleni
Tak czy inaczej, na razie poza zasięgiem finansowym;)
ten termomaster nie widzę, żeby miał funkcję robienia ciasta drożdżowego...
akurat u mnie w thermomixie to było wykorzystywane najczęściej - do robienia pieczywa
nie chwalą się też chyba możliwością homogenizowania - czyli zrobienia soczku "kubusia", który może potem długo stać. A w Thermomixie jest...
To tyle co zauważyłam...
akurat u mnie w thermomixie to było wykorzystywane najczęściej - do robienia pieczywa
nie chwalą się też chyba możliwością homogenizowania - czyli zrobienia soczku "kubusia", który może potem długo stać. A w Thermomixie jest...
To tyle co zauważyłam...
też szukam tańszej opcji, miałam pożyczony thermomix, rewelacja! ;)
Co kilka dni piekłam chleb, robiłam własne masło, świeże soki i te pasteryzowane - pyszności!
No i zupy robi się bardzo łatwo i szybko - nie trzeba pilnować ;)
A karkówka na parze! poezja :)
ech... tęsknię, ale szkoda mi wywalić tyle kasy na "garnek" ;)
Co kilka dni piekłam chleb, robiłam własne masło, świeże soki i te pasteryzowane - pyszności!
No i zupy robi się bardzo łatwo i szybko - nie trzeba pilnować ;)
A karkówka na parze! poezja :)
ech... tęsknię, ale szkoda mi wywalić tyle kasy na "garnek" ;)