Widok

ortodonta gdańsk

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej
Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że po zdjęciu aparatu zęby sie krzywią albo ktoś musiał aparat nosić kilka lat, bo ortodonta nie mial specjalizacji z ortodoncji tylko kursy. Mieszkam na południu Gdańska i najchętniej zapisałabym córkę w okolicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapomniałam napisać, że moje leczenie przejęła dr Przedpełska i powoli, krok po kroku idziemy z leczeniem do przodu. Wizyty rzeczowe, bez pośpiechu. Wszystko idzie ku dobremu. Niestety ze względu na moje złe decyzje na początku leczenie trwa już 4 rok. Przy czym 2 pierwsze lata uznaję za stracone...( to czas, gdy leczyłam się u pseudoortodonty).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ciekawe, dr Orzelska ( o ile mi wiadomo) nie jest specjalistą ortodoncji. W wykazie PTO ujęta jest jako niespecjalista. Podobno jest dobra, ale... słyszałam, ze można dostać się do niej, a potem leczenie prowadzi jej córka czy syn, a płaci się bardzo dużo. Szczerze powiem, że gdy przenosiłam leczenie od pseudoortodonty ( ciężka sprawa- nikt nie chciał przejąć takiego miszmaszu- w sumie się nie dziwię) znajomy dentysta polecał mi kilka nazwisk ortodontów z Trómiasta ( dr Urbaniak, dr Przedpełska, dr Czajkowski, dr Nowak z Jasieńskiej, dr Kaiser- Ziorkiewicz i jeszcze ze 2 nazwiska, których w tej chwili nie pamiętam). Niestety większość z nich odmówiła przejęcia mojego leczenia ortodontycznego- nie mam im tego za złe, też bym nie przejęła. Mojego 10- letniego syna od poczatku prowadzi dr Nowak z Jasieńskiej i jesteśmy bardzo zadowoleni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na stronie TPO zalazłam jedynie kilku ortodontów w całym województwie (chyba nie umiem szukać). Może podeślecie linka z wykazem? Dokładnie, pseudo ortodonty chcę uniknąć. Córka nie ma dużej wady - jedynie ciasno ustawione zęby i trzeba je minimalnie ustawić w łuku. Dobry ortodonta powinien zrobić to w niecałe dwa lata, a nie chcę płacić za wizyty kilka lat u samouka albo szukać potem kogoś kto naprawi szkody po poprzedniku. Dr Orzelska jest dobra, ale jest strasznie daleko. To jedyny minus. No i cena...

Mam jedną radę- proszę unikać wszelkiej maści samozwańczych ortodontów bez specjalizacji, po kilkudniowych kursach. Różnica w cenie jest żadna. Wiem, bo przerobiłam to na własnej skórze. Dzięki takiemu samozwańczemu ortodoncie bez specjalizacji leczę się już 4 rok...Obecny ortodonta (ten prawdziwy) naprawia właśnie szkody, które wyrządził mi tamten dentysta- pseudo ortodonta. Książkę by można pisać, jakie szkody w moim uzębieniu, w żuchwie narobił tamten lekarz. Nie chcę tu nikogo szkalować z imienia i nazwiska. Radzę jednak udać się jedynie do ortodontów ze spacjalizacją. Ich wykaz znajdzie Pani na stronie PTO.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr Orzelska
Z tego, co wiem ta dr nie ma specjalizacji z ortodoncji, a autorce chyba chodziło o ortodontę ( lekarza ze specjalizacją). Mogę polecić dr Aleksandrę Przedpełską specjalistę ortodoncji z kliniki Impladent ( Kowale albo Kartuska).
Dr Aleksandra Aleksandrowicz Ortoestetica na Cieszyńskiego. My chodzimy prawie rok, efekty widac golym okiem, a wada byla trudna do leczenia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry