Widok

ortopedzi - Drewek versus Łabudz lub ktoś inny...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wiem, że kwestia ortopedow była wiele razy poruszana - sama skorzystalam z porad:) I wybrałam się i do dr Łabudz i do dr Drewka - i teraz mam problem bo bobo ma szpotawe kolanka a ww lekarza mają kompletnie i calkowicie odwrotny obraz procesu leczenia . jednen mowi kapcie - drugi absolutnie nie... jeden mowi a drugi b...
Chyba się jeszcze wybiorę do trzeciego i - czy jest ktoś taki godny zaufania? Czy ktoś zna Kowalskiego ze Swiss?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm, to dziwne że się ze sobą nie zgadzają. Ja trafiłam do dr Łabuć z miesięczną córką ze stopami końsko-szpotawymi. Wizyta była prywatna. Powiedziała abyśmy czym prędzej zarejestrowali córkę do dr Drewka do przychodni w byłym szpitalu kolejowym. Cóż, wizyta była wyznaczona na za 4 miesiące więc Pani dr podjęła się leczenia, konsultowani przy niej byliśmy z dr Drewką - ona to załatwiła więc widać, że liczy się z jego zdaniem. On potwierdził sposób leczenia pani doktor i córka miała nogi w gipsach a później łuski. Wczoraj byliśmy z 15-miesięczną chodząca Leną na kontroli i pan doktor stwierdził, że kompletnie nie widać, ze kiedykolwiek miała problemy ze stopami. I za to dr Łabuć jestem bardzo wdzięczna
a wczorajsza kontrola była u Drewka / Drewki - nie wiem jak się odmienia :)
no u nas są kapcie ortopedyczne, no wsyztsko jest proste - tzn, stopy piszczele jak sa zlączone ect. Tylko jak chodzi to ma takie jak szpotawe. Drewek sprawdził i mowi, że żadne szyny, gps czy kapcie... labudz od razu kazała kapcie ect... nie wiem co myśleć:):)
To chyba na twoim miejscu poszłabym do trzeciego, może do dr Sieliwończyka, polecany był tu na forum a przyjmuje na Miszewskiego
Siliwończyk przyjumje tylko na bioderka...

jeszcze jeszcze dr Mazurek- też się zna na nóżkach.

Drewka znam i bardzo go szanuje- bo sam powiedział, że nie wie co naszej córci i skierował nas do odpowiedniej kliniki.
dr. Łabuć jak dla mnie masakra :(
Poszłam do niej z synem i kazała kupić mu mega usztywniane buty, do tego wkładki, zrobić prześwietlenie kręgosłupa....
złapałam się za głowę i poszłam do dr. Drewka, obejrzał, porozmawiał i zlecił ćwiczenia + gimnastyka korekcyjna w szkole (bez żadnych butów, wkładek i itp) po pół roku kontrola no i wczoraj bylismy na kontroli i okazało się, że młody zdrowy ;)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
A ja chodze do dr łabudź i dlatego ja wybrałam bo ona nie jest za ortopedycznymi butami i uznaje metody leczenia takie jak Sieliwończyk .To własnie Drewek kaze nosic ortopedyczne obówie .

Nie zmienia to jednak faktu ze trzeba wybrac jednego ortopede i zastosowac sie do jego zaleceń , jak jego metody leczenia nie beda przynosiły widocznych efektów to zmienic wtedy .

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drewek zabrania noszenia wszelakich ortopedycznych wkładek i obuwia!
hmm ciekawe, bo wlasnie od drewka dostalismy wskazanie do noszenia butow ortopedycznych, ktore dr labuc kazala wyrzucic i chodzic w normalnych...
Ja polecam Mazurka, rzeczowy , "konkretny, nie leje wody"..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry