Widok

tort, ciasta od Sowy

Wesele Temat dostępny też na forum:
który z tortów od Sowy polecacie?
jakieś ciasta, o których na myśl ślinka Wam cieknie...
w jakiejś rozsądnej cenie oczywiście...
na 70 osób ile kilogramów/pięter musze kupić?

Mój suwaczek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, a jak przeliczaliście ilość ciasta? Mam mieć ok. 120 gości na weselu i kompletnie nie wiem, ile powinno wypaść na głowę gramów ciasta (oprócz toru, rzecz jasna).
Pozdrawiam
anikka
Dziewczyny, ile mniej więcej mogą kosztować ciasta na wesele i poprawiny oraz tort od Sowy tak na 80 osób? I jak to wygląda w porównaniu z innymi cukierniami? Ile takie ciasta i tort by mogły nas kosztować w innej cukierni? Ja się zastanawiam nad Sabinką, Wentą lub Jackiem Plackiem w Wejherowie, ale jeśli w Sowie nie byłoby aż tak duzo drożej to wolałabym od nich, bo jednak mają przepyszne ciasta i torty ;)

up ;)

Polecam cukiernię Konik Morski na Kartuskiej w Gdańsku - torty bardzo smaczne a cena 30zł za kg.
a ja miałam nieprzyjemną sytuację z tortem od Sowy i chociaż to marka sama w sobie i torty są pyszne i piękne, ja się zraziłam...

napisz co sie stało?

papilio1@op.pl
Pani w cukierni nie udzieliła nam żadnej informacji o tym, że niektóre warstwy są cięższe (ja wiem, że może to logiczne, ale tydzien przed slubem nic nie jest logiczne ;-) ) i prosiła nas żebyśmy wybrali smaki dla warstw. Po czym dzień przed ślubem zadzwoniła i powiedziała, że wybraliśmy najcięższą warstwę na szczyt i że przez to tort się może zawalić :-/ nie wiem, czy to do końca nasz błąd.... w końcu chyba mogła nam polecić, żeby zmienić smaki tych pięter... więc cały czas sie zastanawiałam, czy tort nie runie, ale kelner w Pałacu Opatów poradził sobie, chociaż trwało to długo i tort się juz zapadał!!!
Pani z cukierni dzwoniąc dzień przed ślubem mówiła, że miała taką samą sytuację na swoim ślubie, czym mnie rozwalił totalnie!

no wiesz co Paloma? przeciez to wszytcy wiedzą, która warstwa jest najcieższa ... Panie w cukierni nie miała obowiazku cię ostrzec przed taką sytuacją :)))

a tak powaznie, to faktycznie dał ciała sprzedawca, że cie nie poinformował.... przez to cierpi nie on, tylko reputacja cukieri :)

papilio1@op.pl
ale był pyszny pyszny i jeszcze raz pyszny i pięęęęękny!!! Oprócz tej wpadki wart swojej ceny. Dowieziony też na czas i bez problemu. A cena standardzik, 500 zł plus kaucja za stelaż 300

pokażesz zdjęcie?

papilio1@op.pl
image

faktycznie piękny :)

papilio1@op.pl
Paloma Negra powiedz mi a po co pobieraja kaucje za stelaz, ja tu zadnego nie widze?

widocznie ta taca nazywa się stelaż :)

papilio1@op.pl
widać nie widać trzy stówy kaucji trzeba było dać :-D

hmm to mnie troche martwii bo jak mi beda przywozic do leborka tort to kiedy ja im ta kaucje oddam, w trojmiescie bywam raz na miechy. buu

raz na 3 miesiace

Paloma Negra napisał(a):

> image
>
>

Paloma a możesz mi napisać, czy takie torty łatwo się kroją? Tzn czy trzeba je jeszcze od spodu odciąć jakby nożem od poprzedniej warstwy? Bo trzeba przyznać, że tort wygląda pięknie, ale zastanawiam się , czy takie rozwiązanie jest praktyczne ;)
hej,
Miałam podobnie "zbudowany" tort, nie obawiaj się, że przetniesz go z góry na dół:) Każda warstwa ma małą teckę, która stanowi opór dla zbyt ciężkiej ręki:) Pozdrawiam

Dziewczyny, a jak obliczłyście ilość ciasta na gościa (poza tortem)? Nie mam pojecia, ile zamówic tego ciasta:(

do góry