Widok
tort, ciasta od Sowy
który z tortów od Sowy polecacie?
jakieś ciasta, o których na myśl ślinka Wam cieknie...
w jakiejś rozsądnej cenie oczywiście...
na 70 osób ile kilogramów/pięter musze kupić?
Mój suwaczek
jakieś ciasta, o których na myśl ślinka Wam cieknie...
w jakiejś rozsądnej cenie oczywiście...
na 70 osób ile kilogramów/pięter musze kupić?
Mój suwaczek
repka my mieliśmy na weselu tirt od Sowy i jesteśmy baaardzo zadowoleni. To był tort weseleny classik okrągły, 3- piętrowy w białym whippaku- czyli takiej delikatnej jakby śnieżce. Nie chcieliśmy masy ticcino- czyli tego lukru bo to słodkie a poza tym można pod to brac tylko smaki kremowe....czyli ciężkie.
Nasz tort miał na dole smak królewski, w środku był owocowy a na górze węgierski. Tort spisał się rewelacyjnie. Gościom bardzo smakował i jakbyśmy mieli jeszcze raz wybierać, to byśmy wybrali tak samo.
Nasz tort miał na dole smak królewski, w środku był owocowy a na górze węgierski. Tort spisał się rewelacyjnie. Gościom bardzo smakował i jakbyśmy mieli jeszcze raz wybierać, to byśmy wybrali tak samo.
ja właśnie byłam wczoraj w sowie w auchan w rumi ( bo mam od domu 5 minut :P) i ogladalam ten katalog ślubnych tortów.Mi podoba sie czekoladowe szczescie i jakas tam róża nie pamietam nazwy. no i one właśnie są pokryte tą masą. Ona rzeczywiście jest taka słodka i jakie są te kremowe smaki?
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Ta masa jest ok, smaki kremowe to np. pralinowy i truflowy.
Jeśli komuś zależy na oszczędności i chce lekki tort, to polecam smaki: królewski i amaretto.
Ale, jak już było wielokrotnie pisane na forum - najlepiej wybrać się do Sowy całą rodziną na kawę, każdy niech bierze inny smak i zrobić wielką degustację :)
Jeśli komuś zależy na oszczędności i chce lekki tort, to polecam smaki: królewski i amaretto.
Ale, jak już było wielokrotnie pisane na forum - najlepiej wybrać się do Sowy całą rodziną na kawę, każdy niech bierze inny smak i zrobić wielką degustację :)
no ja bylam w niedziele i pani nie za bardzo mila mozliwosc udzielic mi szczegołowych informacji taki mieli ruch :) a agatha te smaki mozna jakos w kawałkach posmakowac?nam pow tylko ze 45zł za kilo co wydaje mi sie jakos "Za tanio" przy tym co słyszalam tutaj, ze niby 70zł za kilo. Ty osobiscie jaki polecasz?
Tak, np. na Węglarskiej na Starym Mieście czy w Carrefourze w cukierniach Sowy jest normalna kawiarnia i kroją tam torty na małe kawałki - więc można tam iść na kawę i ciastko.
Ja najbardziej lubię pralinowy i truflowy - ale czasem dla odmiany bierzemy inne smaki.
Półtora roku temu płaciliśmy 42 złote za kg, ale okazało się, że są cukiernie Sowy, gdzie cena była nawet 35 złotych za kilogram tortu weselnego...
Na stronie internetowej są telefony do wszystkich cukierni w Trójmieście - podzwoń i popytaj o ceny, może dalej wszędzie są różne.
Nie znam teraz dokładnych cen, bo nie zwracam szczególnej uwagi na to kupując mały torcik, ale z pewnością jest to ok. 40 złotych, nie 70.
Ja najbardziej lubię pralinowy i truflowy - ale czasem dla odmiany bierzemy inne smaki.
Półtora roku temu płaciliśmy 42 złote za kg, ale okazało się, że są cukiernie Sowy, gdzie cena była nawet 35 złotych za kilogram tortu weselnego...
Na stronie internetowej są telefony do wszystkich cukierni w Trójmieście - podzwoń i popytaj o ceny, może dalej wszędzie są różne.
Nie znam teraz dokładnych cen, bo nie zwracam szczególnej uwagi na to kupując mały torcik, ale z pewnością jest to ok. 40 złotych, nie 70.
my teraz we wrzesniu płaciliśmy u sowy 45 zł/kg za ślubny. Mieliśmy 4 pietra na tym kręconym stojaku, a smaki od dołu: królewski, czarny las, truflowy i luwr. A truflowy to mój ulubiony od sowy, ale bardzo słodki i mały kawałeczek mi wystarcza...ale niebo w gebie :)
A w ogóle to jak zamawialiśmy to babka nam podała jakies kosmiczne ceny za ten tort, bo mówiła ze oni podają najdroższy wariant czy coś takiego (przy najcięższych tortach) i wyszło nam chyba 800 zł z jej wyliczeń, a w rzeczywistości zapłaciliśmy połowe tego :)
A w ogóle to jak zamawialiśmy to babka nam podała jakies kosmiczne ceny za ten tort, bo mówiła ze oni podają najdroższy wariant czy coś takiego (przy najcięższych tortach) i wyszło nam chyba 800 zł z jej wyliczeń, a w rzeczywistości zapłaciliśmy połowe tego :)
mialam tort od sowy weselny taniec cztery pietra i goscie byli zachwyceni. kazdy mial smak do wyboru truskawkowy cytrynowy luwr i krolewski ja polecam luwr bo to moje ulubione :) z tortu nie zostalo nic :) na poprawiny byl wegierski i jakos tak standardowo smakowal i nie bylo takiego zachwytu a mielismy trot dwa serca wiec za duzo za duzo go bylo jak na poprawiny na 50 osob. ale cztery pietra na 100osob starczylo. zawsze na imprezy i swieta kupuje u sowy : )
Na stronie Sowy sa dokladnie opisane te smaki i torty. Naprawde polecam sprobowac w cukierni, bo kazdemu smakuje co innego i ja np uwielbiam pralinowy, a dla mojego meza on jest za slodki :) No i fajnie kazde pietro wziac inne, wtedy goscie takze maja wybor. Za tort na 60 osob oraz kilka blach ciasta zaplacilismy chyba okolo 500 zl, sami zdziwilismy sie, ze tak malo :)