Widok

tort, ciasta od Sowy

Wesele Temat dostępny też na forum:
który z tortów od Sowy polecacie?
jakieś ciasta, o których na myśl ślinka Wam cieknie...
w jakiejś rozsądnej cenie oczywiście...
na 70 osób ile kilogramów/pięter musze kupić?

Mój suwaczek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> Sama kupowałam u nich do posmakowania torty

u nich tzn w Sowie, ale tej rumskiej w Auchan, i tak jak napisałam wyżej, kobieta która mnie obsługiwała też była jakaś nawiedzona ;)
lullaby napisał(a):

> Takze chcialam miec tort od Sowy, wyroby sa przepyszne, ale
> niestety panie z gdynskiej cukierni calkowiecie mnie
> zniechecily. probowaly wmowic mi, ze na 60 os potrzebuje min 10
> kg, a w dodatku (tj pisala Olenka_21) moze wyjsc 12. Dla
> porownania w Delicjach powiedziano mi, ze potrzebuje 8 kg, a w
> Renke, ze ok 6- 7 bo wlasnie taki jeste przelicznik 100g/os.

Sama kupowałam u nich do posmakowania torty i każdy kawałek ważył właśnie 10 dag, i powiem, że na jedną osobę to wystarczy w zupełności, a nawet jest troszkę za dużo, ich torty są po prostu strasznie słodkie i sycące, ale wiadomo, że przy takiej cenie (45 zeta za kg - masakra) będą starały się naciągać ludzi na każdy gram.

Tort ślubny nie jest po to, żeby się nim nażreć, tylko żeby go spróbować, tym bardziej że i tak jest zawsze kilka zwykłych ciast, którymi będą się zajadać goście. Ja na Twoim miejscu powiedziałabym im, że chcę 6 kilo i koniec.
Takze chcialam miec tort od Sowy, wyroby sa przepyszne, ale niestety panie z gdynskiej cukierni calkowiecie mnie zniechecily. probowaly wmowic mi, ze na 60 os potrzebuje min 10 kg, a w dodatku (tj pisala Olenka_21) moze wyjsc 12. Dla porownania w Delicjach powiedziano mi, ze potrzebuje 8 kg, a w Renke, ze ok 6- 7 bo wlasnie taki jeste przelicznik 100g/os.
Phi, rozumiem kobitki, że się martwicie, ale ja np. po tym, jak lokal zażyczył sobie 1000 zł (tak, dobrze widzicie) za tort, stwierdzam, że nawet 48 zł/kg to spora oszczędność ;-)
Aha, żeby nie było - cena podana przez lokal liczona została od osoby, nie od kg ;-// Także uważajcie, jak Wam liczą w restauracjach, bo się natniecie.

Mi "ślinka cieknie" na samą myśl o ich wypiekach,więc każde jakie kupisz,będzie dobre!

olenka_21 napisał(a):

> altea jakim cudem za tort i pare blach innych ciast
> zaplaciliscie 600zł??????
>
> ja bylam w sowie juz milion razy i za kazdym razem panei mowia
> mi ze tort na 70 osob to minimum 550zł!!!!!!!!!!!!!!!!!! sam
> tort :/
>
>
> ja tak strasznie chcialam te sowe ale te baby pracujace tam
> chyba same nie wiedza ile co kosztuje bo za kazdym razem kazda
> mowi co innego ,jedna ze 550zł a inna ze 700zł :/
>
>

bo te kobiety z rumskiej sowy, nie obrażając ich oczywiście, nie wydają mi się ani zbyt miłe ani zbyt kumate, sama byłam tam kupić kilka tortów do posmakowania, zdążyłam tylko powiedzieć "Dzień dobry, chciałabym kupić 5 kawałków tortu do posmakowania"a kobieta od razu z tekstem "ale ja nie ukroję pani tych co są nierozpoczęte, mogę dać tylko te ruszane, bo tych nierozpoczętych nie będę pani kroić", kurde nawet nie zdążyłam powiedzieć ani jednego smaku a ta już wyskoczyła z takim tekstem i jeszcze takim tonem pełnym pretensji... oczywiście i tak nie chciałam próbować tych nierozpoczynanych
kobieta wydała mi się trochę nawiedzona, moja siostra odniosła podobne wrażenie ;)
W Gdyni na Placu Górnośląskim cena za kg to 45zl, widocznie w Gdańsku drozej maja :/
mi za tort, ktory wybralismy zaspiewali 700zł :/

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
no cóż,ja chyba jednak zrezygnuję, 500 złotych to za dużo jak dla mnie za tort :/

u mnie w rumi jest 45zł za kg, ja bylam zakochana w sowie i nie wyobrazalam sobie innego tortu niz od nich, ale jak juz nieraz pisalam, oni tak wymyslalaja...w katalogu jest napisane ze tort wazy okolo 10kg a pani do mnei mowi ze cukiernikowi moze wyjsc 12...no sorry :/

dlatego zastanawiam sie jak tutaj niektorym dziewczynom wyszlo 300zł albo 400 zł za tort

dzwoniłam do wszystkich cukierni w Gdańsku i cena wszędzie ta sama 48 za kg :/

aha ok, dzięki ;)

na terenie danego miasta, gdzie znajduje sie cukiernia dowóz jest z tego co pamiętam gratis, jeśli gdzieś dalej płaci się dodatkowo za kilometr. Chyba, że sie coś zmieniło?

no dobra, to teraz pytanie z innej parafii ;)

jak to jest w sumie z tym tortem - to cukiernia dostarcza go na miejsce wesela? matko zupełnie nie wiem, jak miałoby to inaczej wyglądać :P

no właśnie muszę tam do nich podzwonić i porównać ceny ;)

zdecyduję się pewnie na ten królewski,bo leciutki, a niestety trzeba myśleć o finansach :P

altea jakim cudem za tort i pare blach innych ciast zaplaciliscie 600zł??????

ja bylam w sowie juz milion razy i za kazdym razem panei mowia mi ze tort na 70 osob to minimum 550zł!!!!!!!!!!!!!!!!!! sam tort :/

ja tak strasznie chcialam te sowe ale te baby pracujace tam chyba same nie wiedza ile co kosztuje bo za kazdym razem kazda mowi co innego ,jedna ze 550zł a inna ze 700zł :/

OOPS, na 80 osób oczywiście :P

100 g na osobę :)
Czyli na 8 osób wychodzi 8 kg - tak będzie u nas, a myślimy o trzypiętrowym od Sowy właśnie :)

a jak to się przelicza, ile kg na np. 80osób ? 8 kg ?

chyba śmietankowy ;-), jest tak dobry ze go po prostu wciagam, nigdy nie zastanawilam sie nad smakiem ;-)

do góry