Widok
U mojej córki trwa to juz 15 miesiecy czyli jeszcze tak do konca nie zniknął niestety :( Także takie pytania to u nas codziennosc....
Teraz dopiero jak oglądam zdjecia to widze jak bardzo był nasilony, miala wysypaną cala buzke!! Lekarze (kilku) stwierdzilo, ze to tradzik, z reszta golym okiem było to widac gdyż miała normalne białe ropne pryszce...
Nie uzywałam nic bo nie kazali, mowili, ze samo zejdzie, nie schodzilo....
Teraz jest juz o wiele lepiej, zostały tylko przebarwienia po tradziku, na ktore stosujemy masc zluszczającą - differin gel i z dnia na dzin buzka sie wygładza :)
Teraz dopiero jak oglądam zdjecia to widze jak bardzo był nasilony, miala wysypaną cala buzke!! Lekarze (kilku) stwierdzilo, ze to tradzik, z reszta golym okiem było to widac gdyż miała normalne białe ropne pryszce...
Nie uzywałam nic bo nie kazali, mowili, ze samo zejdzie, nie schodzilo....
Teraz jest juz o wiele lepiej, zostały tylko przebarwienia po tradziku, na ktore stosujemy masc zluszczającą - differin gel i z dnia na dzin buzka sie wygładza :)
u mnie jest to samo...najwiecej maly ma na brodzie..i leciutko na policzkach. Mi tez powiedziano ze to trądzik wywołany przez moje hormony (karmie piersią;)) powiedziano tez ze niedlugo samo zejdzie i że smarować to maścią cynkową kiedy synuś spi, zeby przypadkiem tego nie wytarł rączką i sobie do oczka nie wsadzil (ponoć szczypie). Pozdrawiam
Karmilam piersią, ale niezaleznie od tego tradzik wciaz byl, jak odstawilam to róznicy nie było, nie wyskakiwały może nowe wypryski, ale te stare nie chciały zniknac wcale :(
Duzo czytalam o tradziku w neciew i w sumioe w większosci przypadków tradzik znikal u dzieci pom kilkutygodniach ewentualnie miesiacach, u nas niestety utrzymał sie duzo dłużej...
Duzo czytalam o tradziku w neciew i w sumioe w większosci przypadków tradzik znikal u dzieci pom kilkutygodniach ewentualnie miesiacach, u nas niestety utrzymał sie duzo dłużej...
moja Liwia ma tradzik niemowlecy trwa to juz ok. 3 tyg. na poczatku byla wysypana cala na buzce i plecakach teraz pojawilo sie na brzuszku ale z buzki znika. ja probowalam roznosci a pomaga zwykle przemywanie woda przegotowana i maka ziemniaczana(stosuje ok 3 razy dziennie normalnie jak puder) dzis np. wyskoczylo jej kilka krostek na czole...niestety trzeba poczekac az samo zginie...
Mojej małej też niestety pojawił się ten trądzik, myślałam na początku że to od czegoś co zjadłam, ale nasiliło się a na czole się pojawiły takie strupki na tych krostkach :-( niestety nasza Pani dr będzie dopiero w czwartek a narazie musimy radzic sobie same. Narazie tyklko przemywam przegotowaną wodą ale czytałam na jakiś forum, że można smarować sudokremem, ale sama nie wiem czy próbować?????
u nas jest wlasnie na pleckach i brzuszku troche, miejscami na raczkach ...bylam juz dwa razy u pediatry caly czas twierdzi ze to tradzik...sama zastosowalam diete eliminacyjna i nie bylo poprawy wiec chyba skaza to tez nie jest, chcociaz do konca tez nie wiem bo Liwia ma zaparcia a to tez objaw skazy...no nic w przyszlym tyg zapytam co dalej pediatry przy okazji szczepienia...