Widok

troche glupio

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam
co wg was z noclegiem dla gosci? mam az 100 osob z czego nieliczni spoza trojmiasta (tym nalezaloby raczej zapewnic nocleg) a hotel zyczy sobie 40zl. od osoby, to jakby nie bylo za wszystkich 4000. Dojazd to ponad 20km. Glupio tak jakos mowic "tutejszym" jakby nigdy nic ,ze nocleg kosztuje tyle i tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a my mamy wesele w ustce goście z mojej rodziny to przyjezdni głownie z trójmiasta i dla nich bedzie nocleg osrodku wczasowym-bo ponad 150 jechac po weselu-kicha-narzeczonego czesc gosci jest ze słupska i okolic i mimo ze to ok 16 km od domu weselnego będą musieli wrócic do domu-jeszcze nie wiem jak dokładnie to rozwiazemy ale albo ktos z rodziny nie bedzie pił albo jakiegos kierowce sie podstawi i bedzie odwoził-dodatkowo jest opcja noclegu za 20 zł/osoba i ci goscie ktorzy sa miejscowi zostana o takiej opcjii poinformowani.my bylismy w Oleńce w pazdzierniku u kumpla i tez dojazd tragiczny do domku był ale sobie poradzialismy,wielu gości miało taka sytuacje np w busie jechalo 10 osob 1 babeczka nie piła i odwoziła gosci do domu!zreszta kto powiedział ze wesele jest po to zeby sie upic a jak sie wypije lampke szampana okolo18 to o 5 mozna jechac :).ja uwazam ze nie ma co przesadzac-jesli odległosc nie przekracza 50 km.
monika1 napisał(a):

> u nas nikt nei pomyślał, żeby gościom płacic za noclegi, jak
> chcą to sobie sami kupią, przychodzą na nasze wesele, a dalej
> niestety muszą sie martwic sami.

A u nas ktoś pomyślelał... dla mnie to nic nienormalnego zapłacić gościom pokoje - nie bedzie tego duzo i nie zamierzamy skapic tych 400 - czy 500 zł... zależy nam by jak najwięcej "przyjezdnych" bylo na naszym weselu i już... Ale przy 4 tys to już inna sprawa.

Pozdrawiam serdecznie...
Jeżeli masz zamiar zarezerwować pokoje dla gości to określ to wyraźnie czy będą one odpłatne czy nie. Byłem gościem, którego informowano że zostały zarezerwowane dla nas pokoje, rano okazało się że musimy za nie zapłacić. Gdybym wiedział o tym wcześniej może zorganizował bym sobie tańszy nocleg albo wcale bym nie pojechał ,-)
my normalnie mowimy.u nas jest 60zl-pokoj poprostu..3-4 os goscie zrozumieja:-)
do góry