Widok

utrzymująca się sapka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
cześć dziewczyny piszę bo może ktoś ma coś podobnego a i ja się trochę uspokoję
Mój mały zwłaszcza rano a i czasem cały dzień ma sapkę lub nie wiem jak to nazwać tak jak dorosły ma zapchany nos i :tak "chrumka" aplikuję mu b. często sól do noska i dostał kropelki na katar. Jak chcę mu oczyścić fridą okazuje się że nic nie "wychodzi" wszystko tak jak by spływało do gardła. A i maść majerankową . Lekarka i już 2 (byłam u dwóch)mówi, że w domu za sucho, więc kupiłam nawilżacz powietrza kładę mokre ręczniki na kaloryfery ale dalej to samo.
Jak to zwalczyć czy to nie jest nic niebezpiecznego.

Przeczytałam niedawno ten post Justi o pałeczkach Klebsiella i pomyślałam czy może też mały się zaraził. Czy ktoś może wie coś na temat sapki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram madzie pluszaki czasem trzeba zamrozic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
saraneta tak ja zamrazam bo to zabija roztocza a tego cholerstwa najwięcej jest własnie w pluszakach

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zamrażacie pluszaki ?????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nasz synek ma skonczony roczek i sapkę ma od urodzenia....Nie ma jej cały czas ale np. teraz jak jest sezon grzewczy to znowu się pojawiła....Latem czy wisoną tez miał sle nie zawsze i taką małą...
Najbardziej słychać jak śpi...my nawilzamy powietrze nawilzaczem, dajemy małemu wodę morską w sprayu...
Tez nam lekarka powiedziała,ze to od suchego powietrza...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czesc
moja Maja ma 7,5 miesiaca i ma tak co jakis czas-u nas powodem jest opuchnieta sluzówka nosa .raz pomógł fenistil ale juz go nie stosujemy .
Na zmiane z woda morska stosujemy ephorbium i nie ściagamy nic frida chyba że jest katar,Frida dodadkowo podraznia sluzówkę jak nie ma zalegającego kataru.

Skoro lekarz mówi że to od suchego powietrza to tak jest na pewno.Nam nawilżacz srednio pomaga, pomagają za to inhalacje z soli kuchennej .Wystarczy garnek z goraca woda i sola postawić pod łóżeczkiem zawsze po kapieli. Na taki nosek pomagaja tez bardzo spacery i wietrzenie pokoju.
Ahah i u nas tej sapki jest mniej jak systematycznie trzepiemy i odkurzamy posciel Mai.Ona ma duzo pluszaków i na nich kurz osiada , teraz te pluszaki zamrażamy i wtedy jest o niebo lepiej.

mam nadzieje że pomoglam

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry