Widok

twarda kupka ze sluzem zabarwinym krwia co to znaczy???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jw

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Krew może oznaczać alergię lub pęknięcie odbytu (piszesz, że twarda kupka, to może ta druga opcja).

image
image
1. szybka wizyta u lekarza
2. alergia... prawdopodobnie
to ze wizyta u lekarza to wiem

image

ja miałam kupkę z krwia jedną, lekarka nic nie zrobiła...jedna taka kupka może się zdarzyc. U Nas wiecej już takiej nie było...

a nie wprowadzałam nic nowego, mały cały czas jest na Nutramigenie...

no u mnie jest na sztucznym mleku o 19tej mam lekarza. mam nadzieje ze do tego czasu zobi jeszcze jakas kupke abym mogla zobaczyc czy to tylko pojedynczy "wyskok"

image

Iwonka, jakie mleczko stosujesz

image
enfamil ar 1

image

a picie mu dajesz?

image
tak

image

Iwona moze inne mleko rozwiaze problem
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ja23 napisał(a):

> Krew może oznaczać alergię lub pęknięcie odbytu (piszesz, że
> twarda kupka, to może ta druga opcja).
>
>

przy twardych kupkach lub długich biegunkach pekająmałe naczynka krwionośne i stad moze być krew -- u nas tak było

ale jak piszą dziewczyny - mzoe to być tez alergia...

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
iwonka i co? byliście u lekarza???
jeśli to alergia pokarmowa, to radzę zwrócić się do kogoś, kto się w tym specjalizuje, bo Pani doktor z Obłuża nie pomoże. u nas trochę po omacku diagnozowała i bez sensu straciliśmy tydzień...

narazie odstawilam sztuczne enfamil i wrocialm do piersi(oczywiscie powrocil problem uleawania jeszcze jedzac juz ulewa wiec generalie jest na cycku w dodatku zlosci sie bo mleka za malo)i dzis juz bylo lepiej choc musialam podac czopka:( na wlasna reke bede robic badanie kalu na kwasowosc i krew utajaną bo lekarze maja wszystko w d.. i cyba dopadla ich rutyna. mowia ze albo kolka(kacper moze 2 razy miaol atak kolki)albo cos tam nawet nie wglebiajac sie zbytnio w objawy.

jakie jescze badania moge zrobic ?zalezy mi aby sprawdzic stan jelit, wykluczyc alergie,refluks?

image

zrób badanie ogólne kału + krew utajona i posiew bakterii z kału.
tyle powinno wystarczyć na początek.
jeśli chcesz zasięgnąć fachowej opinii polecam dr Andrzeja Marka.
to pediatra, który specjalizuje się w alergiach pokarmowych u dzieci.
my byliśmy na razie raz, a teraz każde badanie (co 10 dni) konsultuję telefonicznie (dr sprawdza kartę Majki, zapisuje wszystko i daje dalsze instrukcje). u nas na razie bez falstartu po jego poradach - Mała załatwia się bez problemu, pozostał jeszcze ten nitkowaty śluz w kupce i też mieliśmy dodatnią krew utajoną ostatnio, ale kwasowość już prawie OKI, doktorek stwierdził, że powoli wszystko powinno wracać do normy. za 10 dni kolejne badanie...

ana te badania 1 probowka z kalem wystarczy czy musze miec do kazdego badania osobny pojemnik?

image

ja robilam posiew osobno i ogólne + krew utajona też osobno (czyli dwa pojemniczki), ale najlepiej zadzwoń do laboratorium Brussa, to Ci powiedzą.

Oznacza to ze maluszek ma zbyt twarde kupki i twardy kał może mu uszkodzic jelita.. .Trzeba z tym szybko do lekarza ,moja Amelka takze miała problemy z zaparciami ale poradziłysmy sobie z Dicopeg Junior

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

do góry