Widok

tycie w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy Wam w ciąży oprócz brzucha tyło też wszystko inne? Jestem w 22 tc. i wg tych wszystkich tabelek w necie przytyłam tyle ile powinnam, ale przymierzyłam dziś spodnie sprzed ciąży. Nogawka zatrzymała się prawie w kolanie. No przesadzam, ale naprawdę spodnie które były w sam raz, teraz są opięte na maxa i już schizuję że gruba jestem, że do końca ciąży będę wyglądać jak kloc, tym bardziej że jestem niska. Przed samym zaciążeniem trochę schudłam bo byłam na Dukanie i tak się cieszyłam, że będę taka ładna zaciążona - szczupła z brzuszkiem. A ja robię się cała większa...
A jak u Was było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przytlam 12kg i niecale trzy tygodnie po urodzeniu zeszly mi prawie wszystkie kg. Zostaly tylko 3kg. Ale te 3 kg mialam niestety w brzuchu :(. Przynajmniej ja tak mowilam. Teraz jestem 2kg na plusie i jest ok, bo wczesniej bylam za chuda. Takze nie martw sie. Wszystko bedzie ok :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny...
Poczytałam i pisze o sobie
U mnie przy pierwszej ciąży przytyłam 16-17 kg jestem osobą niską i dość szczuplą wiec miałam te same obawy że bede "grubiutka"
Ale po porodzie karmiłam piersią,synek był alergikiem.Wiec ja sama też dużo nie jadłam.Sama opieka też dużo robi,mój synek np. miał kolki wiec każda noc nie przespana,w dzień też pokazywał swoje wiec uwierzcie ale w kilka miesięcy schudłam ponad 20kg,czyli miałam jeszcze mniej niż przed ciążą.Nie ma sie co stresować!!!jeżeli dziecko wam nie pomorze zgubić to napewno pomórzcie sobie jakimiś ćwiczeniami.Teraz znowu jestem w ciaży w (13tyg) i już sie nie matrwie tym czy wejde w spodnie przedciążowe :) Napewno musi upłynąc jakiś czas żeby sie ubierać jak przed ciażą,chociaż są takie dziewczyny że tylko wrócą ze szpitala a wyglądają jak z przed ciąży tylko im pogratulować figury :)
ja też przytyłam 23kg :/ ostatnie 2 m-ce byłam na "diecie" poleconej przez moja gin, zero ziemiaczkow, makaronu, kasz, pieczywa-same warzywa i miesko, i owoce. ale już nic nie zostało z tego, prócz zwisu...na brzuchu, i uda mam takie sflaczałe:/ mam nadzieje ze jeszcze sie troche wstąpi mi ta skóra...
to mi dość dużo brakuje do rekordu, przytyłam 23 kg ale rokordowo wróciłam do swojej wagi, po miesiącu ważyłam tyle ile przed ciążą :) nikomu jednak tego nie życzę - stres i szpital zrobił swoje
Ale skąd ta woda? To znaczy czy żadne wyniki nie wskazywały na to że to woda?
kaficzka, miałam zupełnie tak samo jak ty z tymi spodniami ;). Okazało sie, że to wszystko to była tylko woda. Wszystko ze mnie zeszło. Już miesiac po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Myslałam, że tyję, bo obrzerałam sie na maksa, codzień ze 2 snikersy to była normalka, a przeważnie na snikersach sie nie kończyło ;) Okazało się, ze to jednak woda ;)
hehehe xElka u mnie nutella niestety nie rozpuściła się w tej wodzie którą miałam w sobie;D Wyglądałam jak skrzyżowanie inkubatora z mleczarnią, jak lekarz przychodził do mnie na badanie to chowałam się pod poduszką, a on mnie pocieszał: "Niech się pani tak nie wstydzi, przecież to nie pani wina, że tyle pani przytyła w ciąży", ( a ja sobie wtedy tak myślałam: no moja nie, bo nutelli! ;D Ehh śmiesznie było, jest co wspominać, ale do wiosny muszę się ogarnąć i te 10 kg. zrzucić, bo żarty się skończyły :)
MamoPiotrusia to wygrałas a myslałam ze ja z moimi 29 kg jestem rekordzistką :) jak jechałam na porodówke ważyłam 93 kg :) i tak jak mówisz woda zeszła a frytki i chipsy zostały w czterech literach hehehe :)
MamoPiotrusia, ja wcinałam głównie mięsko!
Woda mi już dawno zeszła, ale skutki wpieprzania nutelli po nocach niestety pozostały;)
Buuu to widzę że ja jako jedyna byłam rekordzistką w tyciu w ciąży;D Przed ciążą od lat ważyłam 65 kg. przy wzroście 1,70 cm. i do 7-go m-ca ciąży przytyłam 11 kg., ale szał pał zaczął się wtedy, gdy dostałam zatrucia ciążowego. Moja waga jadąc na porodówkę wynosiła UWAGA UWAGA (!) 104 KG. :))) W ciągu 3 tyg. przytyłam 28 kg. Oczywiście w większości była to woda, ale wyobraźcie sobie jaka musiałam być opuchnięta. Niestety do tej pory zostało mi 10 kg. po ciążowych i walczę z nimi jak tylko się da ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przytyłam 16 kg i do dziś mam jeszcze 2 :(
ja w ciązy przytyłam 17 kg- była przerażona, ale w szpitalu po porodzie zostawiłam juz 12 kg, 3 zgubiłam nie wiem kiedy, ale 2 kg mi zostały do dziś i za cholere nie moge się ich pozbyc :/
ja juz stwierdzilam ze nie mam wpływu na tycie w ciazy, ze chyba jedzenie szybciej mi sie w tłuszcz zamienia w czasie ciazy niz poza nia. Ldatego przestałam az tak bardzo to przezywac, najwyzej bede sie katowac dietami i cwiczeniami jak juz nadejdzie na to pora. Nie chodzi o to zeby sie w tej chwili obrzerac, ale zeby przezyc ta ciaze spokojnie i milo, a pozniej sie bedzie pracowalo nad cialem i silna wola :)
ja jestem na początku 6 miesiąca, przytyłam ok 12 kg, niby dużo, ale widać to przede wszytskim w brzuchu, nogi i ręce też troche urosły, ale nie bardzo, trochę wałków na plecach...
ale przede mną jeszcze najważniejsze miesiące , w których naepwno sporo sie tyje.... też się martwie, bo czuję , że do 20 kg dojadę napewno, a nie wiem jak to potem zrzucić.... mam tendencję do tycia i obawiam się że dziecko wyskoczy a brzuch pozostanie....
no mi rósł tylko brzuch... przytyłam w ciąży 8 albo 9 kg - nie pamiętam :) bo najpierw schudłam, a potem przytyłam, ale nic prócz brzucha i cycków nie urosło :)
Teraz za to znowu jestem decha bo nie karmię już :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie było tak: przed ciążą 57 kg. w ciąży na plusie 12 kilo - uda wielkie balerony - spodnie zakładałam do klan i dalej nie chciały wejść ;)a teraz jestem 5 miesięcy po porodzie i warzę 51 kg - nie jem nic smażonego, zero słodyczy, z przypraw tylko sól i pieprz...wyeliminowałam ze swojej diety też majonez, musztardę i wszelkiego rodzaju sosy...
Ja przytyłam w ciązy 29 kg no niestety troche mnie poniosło no i woda się zbierała, troche czasu to zajeło ale wziełam się za siebie i w porównaniu do wagi sprzed ciązy mam 2 kg na plusie jeszcze :(
Ja do tej pory przytyłam 15, ciężko mi bo zawsze raczej szczupła byłam... ciężko w sensie fizycznym nie psychicznym ;) Jedyne co mi przeszkadza to to, że tak mi przytyły łydki (albo spuchły, nie wiem), że nie mogę zadnych butów założyć ;/
Teraz zimą to masakra ;/ Nawet nic nie mogłam kupić bo mi sie takie słoniowe nogi zrobiły, że się nie mieszczę i już ... ale przemęczę się bo już niewiele mi pozostało ;p
Kurczę, szkoda, że ralaxy wyszły z mody bo chyba bym dała radę się w nie upchnąć ;)
Ja w ciąży przytyłam 10kg, urodziłam w 38 tygodniu rawie 4kg malucha. Nie miałam zachcianek, jadłam tak samo jak przed ciążą, zawsze zdrowo się odżywiałam. Jeśli w ciąży nie ma komplikacji, jesteś zdrowa, to naprawdę nie przytyjesz dużo. Ja w ogóle nie myślałam o wadze, najważniejsze było to aby dziecko zdrowo się rozwijało. A po porodzie, przy wyjściu ze szpitala miałam +1,5kg, dwa tygodnie później już -2kg. Mam wrażenie, że dużo tyją te dziewczyny (mowa o zupełnie zdrowych), które przed ciążą bardzo się ograniczały, a teraz hulaj dusza piekła nie ma, trzeba wcinać za dwóch.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry