Widok

tycie w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy Wam w ciąży oprócz brzucha tyło też wszystko inne? Jestem w 22 tc. i wg tych wszystkich tabelek w necie przytyłam tyle ile powinnam, ale przymierzyłam dziś spodnie sprzed ciąży. Nogawka zatrzymała się prawie w kolanie. No przesadzam, ale naprawdę spodnie które były w sam raz, teraz są opięte na maxa i już schizuję że gruba jestem, że do końca ciąży będę wyglądać jak kloc, tym bardziej że jestem niska. Przed samym zaciążeniem trochę schudłam bo byłam na Dukanie i tak się cieszyłam, że będę taka ładna zaciążona - szczupła z brzuszkiem. A ja robię się cała większa...
A jak u Was było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też nieźle przytyłam... prawie się w pracy popłakałam jak mi spodnie pękły... ale nie przejmuje się tym za bardzo... przyjdzie czas na zrzucenie tych zbędnych kilogramów...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mi wszyscy mówią, że jak się karmi to łatwo zgubić, ale mimo wszystko... jakoś nie zawsze jest mnie to w stanie pocieszyć...
mi duzo osob mowilo ze wygladam inaczej i mi sie ksztalty zmienily a wtedy jeszcze o ciazy nie wiedzialam,szybko sie zmienilam,ogolnie przytylam 18kg a po ciazy z tego zostaly mi tylko 3kg:)\
Głowa do gory!
zeszły Ci 3 ale z suwaczka widzę, że dzidziuś jeszcze malusi więc masz czas...
to normalne. nie mysl teraz o tym :) bez sensu sie zadreczac:)
kazdej kobiecie zaokraglaja sie ksztalty. mi sie to nawet podoba. jakas taka bardziej kobieca jestem hehe. ja powoli, ale wracam do swojej figury. no, oprocz biustu ;)
to akurat super :)
heh Kochane ale to jest mile tycie wiecie ile bym dała??
no nie wiem czy tak super. po zaprzestaniu karmienia zostaja dwa zwisajace nalesniki....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ehhh ja bym chciała byle by zdrowie
no pewnie że to najważniejsze... ale to nie znaczy że jakoś się nie martwię tą wagą... chciałabym wejść w swoje stare ciuchy... a jak dzisiaj na nie spojrzałam, to mi się zdaje że to niemożliwe i aż wierzyć mi się nie chce że ja niedawno w nie wchodziłam...
Napisalam ze 3kg mi zostaly czyli zeszlo 15kg w tak krotkim czasie;)
a sooorki!!! Kurcze, ale szybko... nie sądziłam że to możliwe aż tak szybko... ale stosujesz jakąś dietę? Czy może nie możesz sporo rzeczy jeść przez karmienie piersią?
dacie radę!!!!
nalesniki;) niestety;) hehe
u mnie bylo tak 1 ciaza waga na start - 64, dwa dni przed porodem 103;) to byla maaassssakra, ruszac sie nie moglam, ale u mnie to kwestia zatrzymywania sie wody w organizmie, rodzilam 5 maja a w drugiej polowie lipca (bylam na diecie bo cora byla strasznie uczulona) 63 kg;)
w grudniu dojechalam do 68:)
druga ciaza na start 69 pod koniec 94 rodzilam w styczniu br dzis 68:) nie jest to szczyt marzeń, ale moze za jakis czas pobiegam na aerobik i wszystko wroci do normy;)
Będąc w 1 szej ciązy tyłam jak świnka hodowlana!
W 27 tyg ciązy miałam więcej o 10kg aniżeli teraz:(..
W 7 miesiącu nosiłam już wielkie ciuchy.

Jadłam , żarłam, pochłaniałam wręcz, taka prawda- można się troszkę ograniczać, kontrolować co się je .
I nie trzeba jeść "za dwojga" - głupoty na 102, czy wsuwać " bo mogę teraz mi się należy".

Potem po porodzie jest męka pańska by coś zrzucić.

Teraz przytyłam 6,5kg narazie, także jak na moje mozliwości- jest SI:).
Pilnuję się, nie wciskam przez sen wszystkiego , byleby nie pełzało!
Ja jak byłam w ciąży to przytyłam 29 kg z czego co najmniej 15 kg to była woda która się zbierała byłam napuchnięta i wyglądałam jak Shrek!!!
Ja w ciąży przytyłam mało bo około 10 kg. A że córcia ważyła 4100 to kg z ciąży nie miałam już w dniu powrotu do domu:)

Teraz młoda ma 2 miesiące, karmię piersią i mam już 9 kg mniej niż sprzed ciąży:)))

To jest dopiero dieta cud!!! Dodam jeszcze że wcinam wszystko równo a kg i tak same lecą:)))

No ale ciuchy które nosiłam przed ciążą są na mnie niedobre bo po prostu są mega za duże:)
Hehe, u mnie wody nie było..niestety....
to w końcu łatwo te kilogramy schodzą czy męka pańska? :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry