Widok

tycie w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy Wam w ciąży oprócz brzucha tyło też wszystko inne? Jestem w 22 tc. i wg tych wszystkich tabelek w necie przytyłam tyle ile powinnam, ale przymierzyłam dziś spodnie sprzed ciąży. Nogawka zatrzymała się prawie w kolanie. No przesadzam, ale naprawdę spodnie które były w sam raz, teraz są opięte na maxa i już schizuję że gruba jestem, że do końca ciąży będę wyglądać jak kloc, tym bardziej że jestem niska. Przed samym zaciążeniem trochę schudłam bo byłam na Dukanie i tak się cieszyłam, że będę taka ładna zaciążona - szczupła z brzuszkiem. A ja robię się cała większa...
A jak u Was było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też nieźle przytyłam... prawie się w pracy popłakałam jak mi spodnie pękły... ale nie przejmuje się tym za bardzo... przyjdzie czas na zrzucenie tych zbędnych kilogramów...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mi wszyscy mówią, że jak się karmi to łatwo zgubić, ale mimo wszystko... jakoś nie zawsze jest mnie to w stanie pocieszyć...
mi duzo osob mowilo ze wygladam inaczej i mi sie ksztalty zmienily a wtedy jeszcze o ciazy nie wiedzialam,szybko sie zmienilam,ogolnie przytylam 18kg a po ciazy z tego zostaly mi tylko 3kg:)\
Głowa do gory!
zeszły Ci 3 ale z suwaczka widzę, że dzidziuś jeszcze malusi więc masz czas...
to normalne. nie mysl teraz o tym :) bez sensu sie zadreczac:)
kazdej kobiecie zaokraglaja sie ksztalty. mi sie to nawet podoba. jakas taka bardziej kobieca jestem hehe. ja powoli, ale wracam do swojej figury. no, oprocz biustu ;)
to akurat super :)
heh Kochane ale to jest mile tycie wiecie ile bym dała??
no nie wiem czy tak super. po zaprzestaniu karmienia zostaja dwa zwisajace nalesniki....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ehhh ja bym chciała byle by zdrowie
no pewnie że to najważniejsze... ale to nie znaczy że jakoś się nie martwię tą wagą... chciałabym wejść w swoje stare ciuchy... a jak dzisiaj na nie spojrzałam, to mi się zdaje że to niemożliwe i aż wierzyć mi się nie chce że ja niedawno w nie wchodziłam...
Napisalam ze 3kg mi zostaly czyli zeszlo 15kg w tak krotkim czasie;)
a sooorki!!! Kurcze, ale szybko... nie sądziłam że to możliwe aż tak szybko... ale stosujesz jakąś dietę? Czy może nie możesz sporo rzeczy jeść przez karmienie piersią?
dacie radę!!!!
nalesniki;) niestety;) hehe
u mnie bylo tak 1 ciaza waga na start - 64, dwa dni przed porodem 103;) to byla maaassssakra, ruszac sie nie moglam, ale u mnie to kwestia zatrzymywania sie wody w organizmie, rodzilam 5 maja a w drugiej polowie lipca (bylam na diecie bo cora byla strasznie uczulona) 63 kg;)
w grudniu dojechalam do 68:)
druga ciaza na start 69 pod koniec 94 rodzilam w styczniu br dzis 68:) nie jest to szczyt marzeń, ale moze za jakis czas pobiegam na aerobik i wszystko wroci do normy;)
Będąc w 1 szej ciązy tyłam jak świnka hodowlana!
W 27 tyg ciązy miałam więcej o 10kg aniżeli teraz:(..
W 7 miesiącu nosiłam już wielkie ciuchy.

Jadłam , żarłam, pochłaniałam wręcz, taka prawda- można się troszkę ograniczać, kontrolować co się je .
I nie trzeba jeść "za dwojga" - głupoty na 102, czy wsuwać " bo mogę teraz mi się należy".

Potem po porodzie jest męka pańska by coś zrzucić.

Teraz przytyłam 6,5kg narazie, także jak na moje mozliwości- jest SI:).
Pilnuję się, nie wciskam przez sen wszystkiego , byleby nie pełzało!
Ja jak byłam w ciąży to przytyłam 29 kg z czego co najmniej 15 kg to była woda która się zbierała byłam napuchnięta i wyglądałam jak Shrek!!!
Ja w ciąży przytyłam mało bo około 10 kg. A że córcia ważyła 4100 to kg z ciąży nie miałam już w dniu powrotu do domu:)

Teraz młoda ma 2 miesiące, karmię piersią i mam już 9 kg mniej niż sprzed ciąży:)))

To jest dopiero dieta cud!!! Dodam jeszcze że wcinam wszystko równo a kg i tak same lecą:)))

No ale ciuchy które nosiłam przed ciążą są na mnie niedobre bo po prostu są mega za duże:)
Hehe, u mnie wody nie było..niestety....
to w końcu łatwo te kilogramy schodzą czy męka pańska? :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry