Widok

tyje zamiast chudnąć

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, pomożecie? chciałam po ciąży wziąć się za siebie, schudnąć. ćwiczę od miesiąca, jestem na kilku dni na diecie (jem kasze, mnóstwo świeżych i gotowanych warzyw, omijam nabiał, mięso, gluten) i zamiast schudnąć... przytyłam 3 kilogramy. Piję też dużo wody (z imbirem), piję kawę. Czy wiecie, co robię nie tak? Dodam, że mięsa nie chciałabym włączać... Czy to przejściowe? Czy coś powinnam zmienić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziękuję, cenne rady

Po pierwsze nie poddawaj się.
Nie od razu waga drgnie. Ja zaczęłam sie odchudzać z postanowieniem Noworocznym. Od razu powiem - zero diety, bo moja miłość do słodyczy jest ponad wszystko ;p Więc skoro nie dieta to ćwiczenia. Ewa Chodakowska godzinna dziennie aż kapało ze mnie. Efekt tak jak obiecywała po miesiącu był, -2 kg ale i parę cm tu i ówdzie. Ale waga drgnęła dopiero po ponad 2 tygodniach kiedy to już myślałam, czy nie odpuścić. Zachęcona, że jednak moge zgubić trochę ciała bez odstawienia słodyczy działałam dalej, 6-7 dniw tygodniu, z czego bardzo często raz w ciągu dnia i raz wieczorem. Zawzięłam się. Czas leciał, waga leciała, cm też. Zgubiłam 7 kg zajadając czekoladę, eklerki i cukierki ;) Efekt super, z rozmiaru L/XL na M. Wszystkim teraz szczena opada na mój widok, bo figura się super zrobiła, bo przecież to nie była głodówka tylko wiele godzin efektywnego treningu. Pierwszy raz od lat kupiłam strój kąpielowy hehe.
Ale uwierz mi - co jakiś czas jest taki kryzys, że człowiek trenuje i trenuje (może inni do tego i diete trzymają) a waga nic... Stoi albo idzie w górę (też czasem tak miałam). Trzeba to przeczekać, zacisnąć zęby i nie poddawać się! Jeśli jesteś świeżo po ciąży to tym bardziej daj sobie czas, ciało musi wrócić do normy powoli. Dasz radę! Jak masz kryzys pomyśl ile dziewczyn po ciąży wygląda nadal super :) A ile ludzi potrafi pogubić po 40-80-100 kg :) I też dali radę pokonując słabości. Najgorsze masz w sumie za sobą, bo już się przemogłaś i zaczęłaś działać :) POWODZENIA :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

no i super! bardzo ci dziękuję za wparcie! podziałało mobilizująco (działa na mnie, że innym też nie drgnie, że mają kryzysy, ale walczą dalej)
boję się trochę diety restrykcyjnej, żeby nie było efektu jojo, ale może rzeczywiście spróbuję jeść regularnie co 3 godziny, uważać, żeby choć raz była porządna dawka białka, mniej dojadać;
jak nie to może dietetyk (boję się zaczynać, żeby nie skończyło się jojo)

więc bardzo wam dziewczyny dziękuję

A robiłaś badanie składu ciała? Dzięki temu będziesz wiedziała co się dzieje -jak zmienia się tkanka tłuszczową, ilość mięśni i woda. Tak to tylko zgadujemy co się dzieje.
Niektóre siłownie takie badanie przeprowadzają w cenie karnetu.

dziękuję za rady, nie robiłam badania składu ciała, widzę, że w konkurencyjnej siłowni mają to w ofercie z poradą dietetyka, ustalaniem jadłospisu, planem treningowym, na razie wprowadzam w życie systematyczne jedzenie, 1 konkretny posiłek białkowy po ćwiczeniach,
jak to nic nie da - zaczynam z kontrolowanym chudnięciem, jeszcze miesiąc poobserwuję ciało

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry