Widok

uczulenie na antybiotyk - pokrzywka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
Może któraś z Was też borykała sie z reakcją alergiczną na antybiotyk u swojego malucha......u nas straszna wysypka po Ceclorze.
Byliśmy u lekarza, wczoraj na pogotowiu - mały dostał zastrzyk sterydowy i krople fenistil...jak sie będzie pogarszać - mamy wrócić.

Niby gorzej nie jest, ale ta wysypka najpierw zaczęła blednąć a teraz są takie "fioletowawe" ślady ...wcześniej było to czerwone...
Wysypka znika w jednym mscu i pojawia się dalej.....na szczęście nie jest już tak źle jak było..

Czekam póki co, daję fenistil.....
Próbowałam się dodzwonić do lek. zapytać czy "gojące" sie uczulenie może przybrać taki odcień.......ale bezskutecznie póki co.

Może któraś z Was miała podobny przypadek i jest bardziej obeznana z takimi uczuleniami?

A....mały ma 2,5 roku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja starsza córka też miała uczulenie na ten antybiotyk. Na szczęście nie tak silne jak ty opisujesz. Dostała wysypki, jak odstawiliśmy to zniknęła bez problemu.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

do góry