Widok

utonęło dziecko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dziewczynka-utonela-przy-molo-n53022.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"ustalamy też jego tożsamość. Dziewczynka ma około 4-6 lat"

tzn, że dziecko było SAMO????????????

jak takie małe dziecko mogło być bez opieki????????? na/koło molo??????????

głupota/nieodpowiedzialność/brak wyobraźni niektórych dorosłych jest porażający...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
AGa no właśnie, dla mnie też dziwne :( Dziecko bez opieki??? Ja z dzieciakami to nawet na molo boję się wejść :)
Boże :(

Nie rozumiem tylko czemu nie szukano takiego małego dziecka :O
image
image

image
Te same pytania sobie zadałam po przeczytaniu o znalezieniu zwłok dziewczynki
Listopad, brak zgłoszenia, brak pomocy... ech....
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
nie wiadomo przecież co się stało, może się okazać, że wyłowią no ciało matki
nie no tylko zaraz
nie no niewierze....a moze matka wskoczyła za nią i utoneła....??? jesli nie, to tak jakby ktoś chciał sie maleństwa pozbyc:/// no bo co? dlaczego nikt nie powiadomił policji o zaginieciu, dlaczego nikt sie nie zgłasza?
image
po 8 rano chodzi się na spacery z 4 letnim dzieckiem na molo???

a jeśli to było wczoraj - to czemu nikt nie zgłosił ewentualnego zaginięcia matki/ojca i dziecka? (jeśli dziecko miało być z kimś kto też niby utonął)

niby przez noc by nie wrócili i nikt by ich nie szukał?
ale znalezli dziecko przy molo nie znaczy ze tam utoneło, nie znamy okoliczności, samotna matka, która nie miała rodziny, ojciec pijak któy nawet nie zauwazył, być może nie mam racji, ale nie ma narazie wiecej szczegółow, wiec nie można odrazu oceniac, może ojciec też wskoczył i wszyscy nieżyja
miejmy nadzieje, że to był wypadek i nie ma aż tylu złych rodziców :(
straszne!!!
fakt, dziwne mam uczucia po przeczytaniu tego artykułu. I tak ja Wy dziewczyny, tysiące pytań krążą po głowie. Może z czasem się wyjaśni. TRAGEDIA!!!!!
moze dziecko ucieklo z domu ,a rodzice nie zauwazyli( bo np. byli pijani), mysle ze nikt normalny nie zostawilby tak malego dziecka na plazy,szok
" (...) Kilkanaście metrów od miejsca, w którym znaleziono dziewczynkę policjanci zauważyli kobietę. Była w szoku. Kurczowo trzymała się słupa podtrzymującego molo.

Kobieta trafiła do szpitala. Policja ustala teraz czy jest to matka zmarłej dziewczynki - informuje Radio Tok Fm. "
ale wyłowili z wody kobiete więc może ratowała córke tylko sie nie udało ;(

a spacer o 8 rano to nioc dziwnego, sama dzis bylam na spacerze o tej godzinie, tylko ze nie ma molo.
przykre to strasznie...:////
nawet nie chce myśleć, co czuje ta biedna kobieta:////////
image
no właśnie przecież woda o tej porze jest zimna i trudno ratowac niedoswiadczonej osobie ubranej grupiej niż w lato
JEŻELI TO FAKTYCZNIE BYŁ WYPADEK TO WSPÓŁCZUJE TEJ MATCE
noooo - jeśli faktycznie byłam tam z dzieckiem, chciała je ratować i nie dała rady - to wolę nie myśleć, co przeżywa...
chyba nie wejde juz z dziecmi nigdy na molo :( bo przeciez to jest chwila nieuwagi
patikaz- to samo pomyślałam
Dokładnie - nigdzie nie umecze się tak na spacerze ze Stachem, jak na molo - te barierki kompletnie nie chronią dzieci...
o losie na poczatku pomyslalam, ze moze z przedszkola zginela, albo przedszkole czy szkola byla sobie z rana na spacerku. masakra. oby w takie miejsca nikt nie chodzil grupa z tak malymi dziecmi.
wspolczuje jej mamie, jesli probowala ja ratowac. ja bym poplynela razem z mala chyba...
Bardzo mi żal tego dziecka. Nie wyobrażam sobie co musiało czuć w tej wodzie.

Ja również nigdzie tak nie stresuje się na spacerze jak na molo. Chwila nie uwagi i może stać się tragedia.
dla dziewczynki (*)
tragedia dla całej rodziny, biedna kobieta.
niewyobrażalna tragedia! Obojętnie co tam się stało.... mowę mi odjęło. Wizualizacja tej sytuacji sprawia mi ból, mimo, że nie znam dziecka ani matki. Ogromnie współczuję :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie tez trzesie jak patzre jak sobie dorosli robia dzieciom zdjecia w gdyni na skwerze, i siadaja sobie jak najblizej wody:( na tych słupach mnie az trzesie, nawet kolzance zwrocilam uwage czy sie nie boi a ona spojrzala na mnie jak o co mi chodzi...
Lubie chodzić z Małą na molo ale jak tylko podchodzi mi bliżej tej barierki bo ona chce zobaczyć to ją trzymam nogami rekoma i czym się da... tam normalnie siatka powinna być jakaś zrobiona do tej ostatniej barierki...:/...

Straszna tragedia. Nie wyobrażam sobie co musi czuć matka,bo tego chyba nie da się wyobrazić heh..
image
"Aktualizacja, godz. 11.40

- Wraz z kobietą do szpitala pojechał funkcjonariusz i jak tylko jej stan zdrowia na to pozwoli, zostanie poproszona o wyjaśnienia na temat tragedii - dodała Karina Kamińska, rzecznik prasowy sopockiej komendy policji.

Poinformowała, że do tej pory nikt nie zgłosił się w tej sprawie na policję i nie wpłynęło też zawiadomienie o zaginięciu dziecka."
http://sopot.naszemiasto.pl/artykul/1161641,sopot-6-letnia-dziewczynka-utonela-wylowiono-jej-cialo,id,t.html#84b8264dda9768d0,1,3,8

"Aktualizacja 11:46 Policja i prokuratorzy przeglądają obecnie zapis monitoringu zainstalowanego na molo. - Na razie nie możemy wykluczyć żadnego scenariusza. Równie dobrze mogło dojść do nieszczęśliwego wypadku, jak i do przestępstwa - mówi Karina Kamińska z Komendy Miejskiej Policji w Sopocie. Z wyłowioną z wody kobietą - głównie ze względu na jej stan - policji nie udało się na razie dłużej porozmawiać."
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dziewczynka-utonela-przy-molo-n53022.html
przed chwilką w radio mówili, że świadkowie zeznali, że dziecko przez jakiś czas biegało same po molo.
Jak wpadło do wody nikt nie widział.

Świadkowie widzieli, że dziecko samo biega, ale nikt się tym nie zainteresował. gdyby była mniejsza znieczulica może udałoby się uniknąć tragedii.

Ja nie mogę dojść do siebie.
o w morde...
moze mala uciekla" do wody" amatka probowala ja uratowac.. smutne,
ale smutne i to ze "gapie" zalozyli ze dziecko to cialo martwe, moze o tej 8,30 i dziewczynka jeszcze miala szanse :(((
a to to juz wogule nikt nie zareagowal ze taki maluch sam... , ja jak gdziekolwiek widze samo dziecko to je zatrzymuje i "szukam" wzrokiem opiekuna , zatrzymuje dzieci wychodzace same ze sklepu jak mama placi itp... czasem wlasnie sekunda nieuwagi.
ale na molo cvzy innych dziwnych miejscach moje dzieci ida za reke nie pozwalam inaczej.
Na internecie przeczytałam, że dziecko było z opiekunką i biegało po molo bez opieki.
Opiekunka skoczyła po dziecko po jakimś czasie od wpadnięcia do wody

Ja nie mialabym po co zyc po takiej tragedii
najgorsze ejst to, że mimo naszej opieki dzieci i tak czesto robią swoje.. i czasami zdarza się tragedia, to jest ułamek sekundy, moja córka jak miała około roku skakała po fotelu, zaznaczam, ze z jedenj strony stałam ja z drugiej maż i ja trzymaliśmy, i nagle nie wiadomo jak to się stało, wyslizneła isę i uderzyła zebem o kawędz tego fotela, no i ząbek się złamał, a bylism pewni że dobrze ja chronimy, może mój przykład to maluteńka tragedia przy tym co się tu stało, ale nie wiadomo jak było, może matka pierwsza wpadła i to dziecko jej chciało pomóc... chyba już s-f wymyslam, ale taka szkoda dziecka i współczuje matce, nie wyobrazam sobie jej stanu ducha :(
:( straszne
Już po wyciągnięciu ciała dziewczynki z wody wyłowiono też około 30-letnią kobietę - najprawdopodobniej matkę dziecka. Była wyziębiona, znajdowała się w ogromnym szoku i kontakt z nią był utrudniony. Zabrano ją od razu do szpitala.

nie wiemy co się stało,nie osądzajmy.. Moze ktoś im "pmógł" wpaść do wody..:( Straszne,takie małe dziecko..
image

image
"ludzie widzieli jak dziecko samo biega".....a pamietacie, jak nagłosnili ta sprawe chłopca co wybiegł po zmroku za psem....i sasiadka nie zareagowała? ludzie niczego sie nie ucza...wtedy pies chłopca uratował...udało sie...dziś niestety nie...:/
image
mysly w radiu slyszeli tragedia tam mowili ze dziewczynka jeszcze zyla jak ja strazacy wylowili ale byla nieprzytomna i ze byla z nia babka co byla do polowy zamoczona i wchodzila po drabince ale nikt nie wie kto to bo byla w takim szoku.
to jest cos okropnego.my w lato bylismy na molo w sopocie ale wozkiem i w orlowie te barierki to tragedia powinno sie zakazac wchodzic dzieciom do 5-6roku zycia one nic a nic nie chronia nasz maly spokojnie by przeszedl przez nie i oczywiscie odrazu wpadl do wody.
tragedia
ta dziewczynka miała 6 lat....i barierki jej nie ochroniły...
image
zależy gdzie biegała, jak na bocznej przystani to tam w ogóle z jednej strony nie ma barierek
ej noooo poczekajmy na oficjane info i nie róbmy teraz dochodzenia forumkowego ./..

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
na molo jest monitoring
no właśnie go przeglądają
Taka tragedia to niestety nie problem na Molo, czy w Sopocie, czy w Brzeźnie ( Zaspie ) czy w Orłowie.
W wakacje byliśmy na spacerze w Orłowie i szybciej zeszłam z Mola niż weszłam, tam barierki to w ogóle tragedia.
Teraz kilka dni temu byłam w Brzeźnie i dla mnie to był spacer męczarnia.
Młodą kurczowo musiałam trzymać ze ręce, bo to dosłownie sekunda nieuwagi jak dziecko się przechyla i ląduje w wodzie :(

Przede wszystkim wszystkie trzy mola powinny mieć siatkę oprócz barierek.
Niestety nie każdy rodzic ma wyobraźnię, a i nawet chwila nieuwagi.

Życie straciła mała dziewczynka, człowiekowi serce pęka, a jeszcze bardziej jak czyta, że byli ludzie którzy widzieli ją sama biegającą. :(

no tak tragedia. Jak to przeczytałam aż mnie ciarki przeszły, potem stwierdziłam że więcej z córką nie pojade na molo.
Ale teraz po głębszym przemyśleniu sprawy ...
6-letnie dziecko ma już swój rozumek i chyba wie że jeśli wskoczy do wody to się utopi, nie sądzicie?

kilka tygodni temu bylam na molo z córeczka i jakos jej do glowy nie przyszlo aby wskoczyc do wody choc ciagle chodzila i mowila "myj myj", ale wytłumaczyłam jej że woda zimna itd i zrozumiała ;)

tak wiec myślę że to wcale nie musiał być przypadek...
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a matka mogła NIE UMIEĆ PŁYWAĆ i tyle w temacie zanurzenia do połowy :(

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
MartuS, 6 letnie dziecko ma gorsze pomysły niż 2 letnie
Wyobraźnia jeszcze słabo działa.
Równie dobrze mogła wychylić się, żeby coś zobaczyć. A może pierwsza wpadła kobieta i dziecko chciało jej pomóc.

Jest wiele "ale" nam pozostało tylko czekać na informację, ale nie możemy stwierdzić, że przecież ona miała już 6 lat i powinna wiedzieć, że coś jej grozi np. jak się wychyli

padła informacja w radio że dziewczynka była 2 godziny w tej wodzie wiec narazie to wszystko musimy czekać na informacje po przesłuchaniu tej kobiety
ALE TO DZIECKO MIALO MIEDZY 3-4 LATA. hM JAKBY 5 6 LATKA TO POWINNA BYC W PRZEDSZKOLU LUB SZKOLE
nie wiadomo sekcje zwłok dopiero robia poczekajmy o nie sensacja
czyli co ok 6 rano już tam się znalazła ?? łojojojojjjojjj tu śmierdzi ...

kurde 6 , 7 , 8 latek maja czasem takie pomysły , że można sie zalamać - czlowiek myśli , ze to juz takie duże dziecko więc powinno wiedzieć a tu kurde lipa ...dzieciaki potrafią zaskoczyć nie można zaufać , niestety trzeba konrolować - jesli było slisko to jak nic dziewczynka mogła poprostu wpaść , pobiegła do przodu i kobieta nie zdązyła juz nic zrobić , możliwe ze sama nie umiała pływac ....
jejku straszne to ...
poprostu brak słów jednakże wole poczekać na potwierdzone informacje setki hipotez eh po co poprostu pilnujmy naszych dzieci i troche wyobrazni też nie zaszkodzi
ale to ze miała 6 lat to tylko domysły, nie wiedzą ile dokładnie ,,,moja mała ma np 5 a wyzgoląda na ponad 6,,myśle ze dokładny wiek bedzie określony po kontakcie z tą kobietą co ją znaleziono,,lub z jakąs rodziną,,,

a jeśli to opiekunka to dramat ma i ona i rodzina tej dziewczynki,
imageimage
nono, zostawiasz dziecko pod opieka myslisz ze wszystko ok, wracasz do domu a tam ani opiekunki ani dziecka i wtedy dopiero zaczynasz kojarzyć fakty... brrrr ,
kobieto,co Ty piszesz,,,, od razu wieszasz haki na opiekunce.... są odpowiedzialne ,rozsądne opiekunki.... natomiast o niektórych rodziacach tego nie mogę powiedzieć,,,,,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wy sie babska nie kłóćcie bo nie wiadomo o co w tym chodzi !!!
image
i absolutnie nie mam tutaj na myśli tej historii....
jeśli to było do mnie to nie rozumiem za bardzo o co Tobie chodzi,,, napisałam ze jeśli to była opiekunka to ma dramat taki sam jak rodzina,

pewnie jak tą kobiete przesłuchają to cos sie wyjaśni,
imageimage
kasiu to nie było skierowane do Ciebie,post niżej...
to straszne co się stało,,, do tej pory jak o tym słyszę w radiu to mi włosy stają dęba,, :( i to całkiem niedaleko mnie, tez chodzę na spacery na molo ok9 rano,,,ale chyba przestane na jakis czas
imageimage
Znalazłam coś takiego:

"Aktualizacja godz. 15:57

Według wstępnych ustaleń śledczych kobieta, odnaleziona w wodzie przy molo to matka dziewczynki, która utonęła. Przesłuchiwana jest w tej sprawie wraz z mężczyzną, najprawdopodobniej ojcem 6-latki."
Ja tylko nie rozumiem jednej rzeczy, oni caly dzien ustalaja kto jest ojcem i matka dziecka?? Mowili juz dawno ze przesluchuja ojca, to on chyba wie kim jest ta kobieta co byla w wodzie, rozumiem ze ona jest w szoku i moze nie moga sie z nia dogadac, ale ojciec chyba matke swojego dziecka rozpozna??
niby powinien,,,ale zawsze moze byc jakies ale,
imageimage
Straszna tragedia... :(
w wydarzeniach podali,ze dziewczynka miała 3,5 roku a kobieta była jej matką
A jakim cudem dziecko znalazło się w wodzie ?
Straszna tragedia :-( Wyrzuty sumienia do końca życia.
ja TA OD POSTU PONIŻEJ....
ale ja nic nie napisałam o wieszaniu haków?!?!? tylko se pomyslalam jak by taka byla sytuacja ze matka dopiero po powrocie do domu dowiaduje sie ze jej dziecka juz nie ma brrrr i nie podejzewala ze to co slyszy czyta to moze byc jej dziecko!! bo nic nie podawali zeby sie z ta pania z wody dogadali...
nikt tu nawet poza mna nic na opiekunke/ki nie napisał, jedynie ze dzieci trzeba zawsze pilnowac i ze jakas dziwna to jest sytuacja.
wiec nie wiem kogo i czego sie czepiasz 2xmamo....
już wiadomo, że to była matka dziewczynki. Dziewczynka miała 3,5 ROKU!! Serce mi się pokrajało na 1000 kawałków. Mam córkę w dokładnie tym samym wieku....
:(:(:(:(
image
na polsacie w iadomociach mowli ze nie wiadomo czy nie bylo jakies szarpaniny i szukajaja w monitoringu
Coś długo im idzie sprawdzenie monitoringu to chwila wpisujesz dany dzień,godzinę i szukasz
Brak słów ... :(

straszne :( 3,5letni Aniołek
imageimage
Jenki, jk to się stało o tej porze roku>?!
image

image
Tragedia:(
Nie chce oceniac matki dziewczynki, ale ja nawet jakbym nie umiala plywac to bym skoczyla. Bez dziecka i tak nie umialabym juz zyc....
http://wiadomosci.wp.pl/title,Cialo-trzylatki-wylowione-w-Sopocie-nowe-szczegoly,wid,13989049,wiadomosc.html?ticaid=1d635
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Biedne, kochane maleństwo..........
az nie chce sobie wyobrażać...co ono przezyło:///
image
;(((( brak mi słów
nawet nie wiadomo co powiedzieć...... tragedia
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Niewyjasniona-smierc-3-latki-Co-stalo-sie-na-molo-w-Sopocie-n53050.html
"....Wreszcie, według trzeciej i chyba najbardziej przerażającej, to matka mogła sama wskoczyć z dziewczynką do morza (dotarły do nas nieoficjalnie informacje, iż kobieta mogła wcześniej leczyć się psychiatrycznie, nie jest wykluczone, iż w środę zostanie przebadana przez psychiatrę)."
Niedobrze mi. :(
boshe co trzeba miec w głowie zeby zrobic cos takiego,,wersja nr3 policji, :(
imageimage
mi brak slów szok :(
Spekulacje i tak nie zwrócą dziecku życia....

Rusza Nas to na tyle bardziej,że stało się to w 3mieście tóż pod naszymi "nosami".. A to,że w drugiej części świata Kadafi zabijał dzieci....Że w Syrii wojsko znęca się nad dziećmi, łamiąc im kości czy wyrywając zęby, odcinając genitalia.. O tym nikt nie mówi, i mało kogo to interesuje- a to też są dzieci...

Jutro będzie sekcja zwłok,zapewne wtedy napiszą więcej... Jedyne co można zrobić to pomodlić się w intencji Malucha...
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
linn86 popieram Cię nic dziecku życia nie zwróci eh śpij aniołku{*}
ja w takich momentach trace wiare w Boga... dlaczego , kuzwa dlaczego dotyka to takiego bezbronnego dziecka. Jest to szalenie niesprawiedliwe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
stokrotka bo Bóg dał ludziom własną wole,i to wiekszosc nasze czyny (bądz innych kożystających z tego przywileju) doprowadzają do zła i tragedii
Ja ogólnie mało wierząca jestem.. Nie lubię rozmawiać o wierze, dyskutować kto co komu dał czego nie dał co zabral..

Tak jest. Karma.

Ale jak są takie rzeczy to zawsze się modle... skoro zabrał to niech weźmie w "dobre" miejsce...
image
komentarz spod artykułu

"2011-11-15 22:19
Kolega wczoraj był na spacerze późnym wieczorem na molo i już wtedy widział matke siedzącą na molo i przytulone dziecko."

:(
image

to wszystko jest straszne, ciekawe czy sekcja cos wykarze, i ciekawe czy podadza wszystkie okolicznosci
Myślę, że już jest wiadoma przyczyna tego tragicznego zdarzenia i zapewne podadzą, jak śledztwo zostanie całkowicie zamknięte
Jednak nie zmienia to faktu, że co by nie było, życia już nikt tej dziewczynce nie zwróci :(

Od wczoraj mam piekielnego doła, bo człowiek sobie myśli, gdyby to później było, może ktoś by pomógł.
Ech... :(

w tv mówili ze dziecko zmarło z powodu hipotermi a nieutonięcia :(
dramat - musiała bardzi cierpieć zamarzając ... :(

ciekawe jak jest prawda

Jeżeli Dejwi to prawda, to resztę można sobie dopisać. :(

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Matka-3-latki-ktora-utonela-przy-molo-zatrzymana-przez-policje-n53050.html
Ech... :(

"Aktualizacja godz. 7:42 - 34-letnia kobieta, matka 3-latki, która utonęła przy molo, została zatrzymana w charakterze podejrzanej - mówi Karina Kamińska z Komendy Miejskiej Policji w Sopocie. Na razie kobiecie nie przedstawiono jednak zarzutów, prawdopodobnie stanie się to jednak jeszcze dziś."
czyli jednak matka winna, ja cały czas wierzyłam, że nie mogła tego zrobić:(
Kasia31 jeśli matka to zrobiła, to specjalnie wybrała taka godzinę... tylko ciekawe dlaczego była w wodzie, chciała zabić siebie i dziecko, ale ze sobą nie dała rady skończyć, czy wskoczyła bo się opamiętała...
A może ona z tym dzieckiem zanurzona w wodzie była kilka godzin. Wiadomo, dziecko malutki organizm, więc hipotermia i śmierć.
Ona nadal w wodzie była, może też czekała na śmierć, tylko została odnaleziona.
To oczywiście spekulacje, ale jakoś tak mi przyszło to do głowy, jeżeli dziecko faktycznie nie utonęło, tylko zmarło z wyziębienia, więc musialo po prostu znajdować się dłuższy czas w wodzie z czyjąś pomocą, bo nie sądzę, żeby 3 latek sam utrzymał się na wodzie, aż do uzyskania hipotermii

jesli....to prawda....to niech zrobia z nia porzadek w pudle
Aśku, ta osoba mogła być niezrównoważona psychicznie :(
Najbardziej boli, że takich sytuacji jest cała masa, nas to dotknęło, bo tragedia stała się pod nosem.
Tam gdzie ludzie nie powinni zaglądać w cudze gary, to patrzą i plotkują.
Tam gdzie może stać się dramat, bo matka nie do końca jest normalna, każdy siedzi cicho i myśli, jakoś to będzie

Możemy sobie gdybać, ale nikt z nas nigdy się nie dowie, co w takiej chorej głowie siedzi :(

od wczoraj nie mogę się otrząsnąć
Kasia31, przypuszczajac...że to jednak jej wina, to musiała być niezrównowazona, bo kto normalny zabija własne dziecko do cholery??? brrr...
image
właśnie kto zabija, tylko gdzie był ojciec, wydaje mi się, że raczej tkii pomysł nie przychodzi od tak.. zreszta nie wiem nie miałam takiej sytuacji wiec ciezko oceniac, sama sie czasem złoszcze na dzieci, ale żeby zabić, nie potrafie sobie wyobrazić nawet jak bym się po tym mogła czuć :(
laski nie oceniajcie tego co dzieje sie w chorej głowie skoro nigdy nie byłyście tego ofiarami ... i SIEDZCIE cicho zanim sprawa sie nie rozwikła
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
I całe szczęście ze nie wiemy....
własnie mówia w tvn 24 o tej tragedii...:/

Dejwi, cięzko tak jakoś cicho siedzieć, mi sie to w głowie nie mieści...chciałam wierzyc ze był to nieszczesliwy wypadek:/
image
Ale wynal snujecie...

Oni napisali jedynie,że zatrzymali Matkę, i jst podejrzaną a nie,że już wiedzą w 100%,że ona to zrobiła..

Już wbiliście kobiecie nóż w plecy.... Matka była chora- nie wiadomo narazie to domysły i wszędzie piszą co innego.. A ojciec był zdrowy skoro nic nie zgłosił...?

Bez sensowne jest takie pisanie.. Trzeba czekać.. do momentu aż nie napiszą wszystkiego.. A rzucają ochłapy mięsa a wy się rzucacie jakby Wam dali wędline....

-.-'
image
Lina, biorąc pod uwagę, informację, że dziecko zmarło z wyziębienia, jedno tylko się nasuwa.
Bo przecież sama sobie po morzu nie pływała.

;)
Natura człowieka, że snuje domysły, zastanawia się, bierze wiele aspektów pod uwagę.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie przesadzaj....
image
aśku nie przesadzam...

Kasia- no ja rozumiem...:) Ale wieszacie już pętelke na szyi tej kobiety a tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo.

Jakkolwiek nie było DZIECKA już i tak nie ma.........
image
nie moge tego ogarnąć :(
image
image
no ale tekst "gdzie byl ojciec..." no moze w pracy?
jezeli kobieta sie leczyla no to chyba bylo cos robione zeby byla"normalna" i tak jest w naszych psychiatrykach ze dopuki osoba naprawde kogos nie skrzywdzi/sprobuje jest uwazana za osobe ktora nie jest niebezpieczna dla otoczenia, bo ile tragedii personalnych gdyby tak wszystkich swirnietych wsadzali odrazu na oddzial zamkniety... kazdy kij ma dwa konce, pozatym zwykla depresja kiedy osiaga stan krytyczny to rozne dziwactwa z ludzmi robi - i moze wlasnie takie cos spotkalo te rodzine - nawet nie wiecie ze jest dosc duzo przypadkow targania sie na swoje i dziecka zycie w depresjii poporodowej

a jak bylo mozemy sie wcale nie dowiedziec, bo opini publicznej nie trzeba o wszystkim informowac..

a tak malemu organizmowi do hipotermii nie wiele potrzeba woda ZIMNA teraz jest, mogla sie trzymac drabinki albo rantu molo a plywanie pieskim to odruch bezwarunkowy moze sie udalo jej troche utrzymac, albo w momencie szoku termicznego serduszko staneło....
m0oze moze moze...
Lina, w postach pisałam "zakładając" "ewentualnie" jeżeli by było tak....

Po prostu w momencie jak Dejwi napisała, że dziecko nie utonęło, tylko zmarło z powodu hipotermii, jedna rzecz mi się tylko nasunęła, bo żadna inna nie przychodzi mi do głowy

Współczuję tej kobiecie z całego serca, nawet jeżeli prawda będzie okrutna, to zdaję sobie sprawę, że nikt o zdrowych zmysłach nie wyrządzi dziecku krzywdy

i tak czekać trzeba...

...i tak dziecko nie żyje....

....możecie postawić znicz na cmentarzu.....

i czekać na to co napiszą.
image
A wiecie co mnie chyba najbardziej wku****? Że stała się ta jedna rzecz i jest sensacja na 102... A jak dzieja się takie rzeczy w innych miejscach to już cisza...

Jak gwałcą dzieci, molestują, zabijają, wyrodni rodzice tłuką niemowlaki, porzucają...

to jest cisza...... A bo stało się tutaj to jest strasznie, bo matka zwyrodnialec i to chyba raczej napewno ona................
image
Znalazłam taki komentarz na forum. Jeśli to prawda to szkoda, że nikt nie zauważył co się z nią dzieje.

"Znam sprawe..caly Sopot juz o tym wie..
~Karrrolina

dzisiaj, 09:24

Kobieta byla bezrobotna od roku,(Pedagog!)
Maz poszedl sobie tez pare miesiecy temu,
kobiecie grozila eksmisja z mieszkania.
Rok temu byla wspaniala piekna kobieta,
Biegajaca na fitness,prowadzaca na spacery swoja dziwuszke...
Boze dopomoz.."
tylko bezrobocie, nikogo nie upoważnia do takiego czynu :(

nie oskarżam a jedynie gdybam :

jeżeli kobiecie się źle wiodło i nie mogła sobie poradzić z wychowaniem dziecka, mogła przecież poprosić o pomoc...
Nie wierzę, że nie znalazłby się ktoś kto by jej nie pomógł ....

W tym wszystkim szkoda dziecka (Bogu ducha winnej małej istotki)

jeżeli faktycznie to matka przyczyniła się do śmierci córki to na pewno za to odpowie....

Nie oceniajmy tylko poczekajmy na rozwój wydarzeń :(

W takich sytuacjach najbardziej szkoda dzieci, to one zawsze najbardziej cierpią :(
Ojjka widać że nie wiesz co to jest załamanie nerwowe.
A np. "Plac Zbawiciela" oglądałaś?
przed chwila podali w radio, że śledczy ustalili, że nie był to nieszczęśliwy wypadek
a jednak...
to teraz pozostało nam liczyć na to, że "osoba" winna śmierci małej Weroniki za to odpowie.
roxi...niestety wiem co to jest załamanie nerwowe...
nikogo taki stan do niczego nie usprawiedliwia.
...czyli roxi rozumiem, że jeżeli faktycznie to matka dziecka się do tego przyczyniła to uważasz, że dobrze zrobiła, bo nie miała innego wyjścia???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Agatha to pytanie było do mnie???
Do Ciebie, miałam nadzieję, że potrafisz "wczuć się" w taka sytauację, ale chyba nie ma szans.
Chyba jednak nie wiesz, co to załamanie nerwowe, skoro próbujesz oceniać je w taki sposób.
Nie, nie zrobiła dobrze. Tylko jeśli naprawdę przeżyła załamanie nerwowe to nie była świadoma tego co robi.
To skoro wiesz to powinnaś wiedzieć że taka osoba NIGDY sama nie poprosi o pomoc. I jeśli ktoś w porę nie zauważy ze coś jest nie tak to może dojść do tragedii.
ok, ale skoro ktoś powiedział, że leczyła się psychiatrycznie to dlaczego nie było kontroli nad jej "domem", przecież psychiatra ma prawo zgłosić taki stan chociażby do MOPS

Nikogo nie oskarżam tylko dziwi mnie fakt, że nikt nie wiedział o kłopotach tej kobiety i nikt jej nie pomógł, skoro takiej pomocy wymagała ;(

Nie mniej jednak nie zmienia to faktu, że nie powinno się to wszystko odbić na jej dziecku :(
Agtha nie będę się uzewnętrzniać na forum co do mojej osoby...
Oj, Wasza Królewsa Mość, z całym szacunkiem, jesli nawet Wasza Osoba miała załamanie nerwowe, to nadal może Wasza Osoba guzik wiedzieć na temat sytuacji innych.

Twój stan psychiczny trafił do Sevres jako wzorzec załamania nerwowego, i wszyscy mają działać tak jak Ty wtedy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ojjka, kobiet w takiej sytuacji są pewnie dziesiątki tysięcy. To, że większość nie popełnia takich czynów, to chyba cud i łaska Boska.

Niemal żadna nie ma WŁAŚCIWEJ opieki rodziny, w razie czego "nikt by się nie spodziewał", a o przypadku, zeby psychiatra zgłosił coś "słuzbom" w sprawie osoby, która nie wygląda na osobę uposledzoną czy skrajnie zaniedbaną, słyszałam w swoim życiu RAZ.

Wszyscy mają nadzieję, że "jakoś to będzie".
Masz rację Agatha :)

Szkoda tylko, że nikt tej kobiecie nie pomógł skoro tej pomocy bardzo potrzebowała :(((

Niestety Weronice nic życia nie zwróci i to mnie najbardziej boli :(
ojjka niektorych rzeczy nie jest sie wstanie przewidziec...

a czasem jedna zla wiadomosc wiecej i ktos sie sypie umyslowo jak domek z kart,
Dajcie już spokój,nawet w takim wątku drzecie na siebie paszcze i sobie dop....cie!

Trochę powagii,to nie jest kolejny watek do dosrywania sobie.

(*)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oleńka, to jest forum dyskusyjne, a nie księga kondolencyjna, bez przesady. Prędzej te swieczki są nie na miejscu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
olaoleńka nikt na siebie paszczy nie drze :)

Trwa jedynie wymiana zdań.
DOBRA LASKI CIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
bo zaraz ADMIN sobie o nas przypomni i wytnie w pień te dyskusje ...

Ponieważ?
a moło to razy z forumowa zdrowa dyskusja kończyła się blokadą wątku ...

nawet pierwszy wątek o Iwonie Wieczorek został wykoszony ...

Nie wiem, co w tej dyskusji może być niezgodnego z regulaminem, raczej jest bardzo ciekawa.

Czy to nie jest tak, że sobie wmawiasz? Że chodzi tutaj o to, że o takich sprawach każdy boi się porozmawiać? Jedyny "problem psychiczny", który mogą omawiać forumki, to wk.rw, bo teściowa się wtrąca?
oj Agatha Agatha

ja mówie ze takie coś:

"Oleńka, to jest forum dyskusyjne, a nie księga kondolencyjna, bez przesady. Prędzej te swieczki są nie na miejscu."

zaraz może wywołać odpowiedz olioleńki - jak ton i przekaz kogos wkrewi to już lawinowo w trybie expr wątek wpadnie w ręce admina

dyskusja jest ciekawa i sama ją śledze

tą dygrasją skończmy proszę gadanie nie na temat i lekkie zaśmiecanie wątku - nie o to chodzi i nikomu się tego czytać nie chce

Pozdr Cie serdecznie :)

Dejwi, nie odpowiadam za wszystkich.

Ale stawianie świeczuszek w necie psu na budę się zda.

Możemy jednak taka sytuację sobie przedyskutować, przemyśleć. To może już mieć jakąś wartość. Zakuwanie sobie ślicznej główeczki w stylu "jejciu, jejciu, lepiej zapomnieć" nie daje nic.
ja czasem gubię Twój wątek ... albo nie chce mi się już go rozumieć ...

rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która okazało się jest kuzynką tej kobiety. Ona miała ciężką depresję, od porodu już. Kiedyś próbowała skakać z 10 piętra, rodzina próbowała ją upilnować, ale wydarzyła się ta tragedia.
A gdzie ojciec dziecka? Też niczego nie widział? A matka/babcia dziecka? a sąsiedzi, znajomi? Naprawdę NIKT nie widział tej tragedii?

Przerażająca lektura dzisiejszych czasów z tego płynie. Znieczulica prowadzi do destrukcji. Na myśl o cierpieniu jakiego doznało 3 letnie dziecko od osoby, której bezgranicznie ufa i kocha, za którą poszłoby w ogień... Nie mogę tego ogarnąć, w żołądku mi się przewraca. Stała się straszna tragedia i jak znam kraj w którym żyjemy nikt nie poniesie odpowiedzialności, a dziecka nie ma....małej bezbronnej dziewczynki.

Pamiętam z 1-1,5r temu facet powiesił się w kuchni mieszkania na grabówku. Dziecko 1,5 roczne pozostawił na ziemi na poduszce, też w tej samej kuchni. Zmarło z głodu i wycieńczenia. Czy wyobrażacie sobie większą torturę dla takiego maleństwa? Zwykłe bydle. Mamusia była na baletach i zgłosiła się chyba po tygodniu czy dwóch.
Nikt z sąsiadów nie słyszał płaczu dziecka, wyjącego pewnie godzinami z głodu. Nikt jej nie pomógł, nikt nie uratował. Śniło mi się to po nocach. Niewyobrażalne bestialstwo i znieczulica.
no dobra, zakładając, że faktycznie kobiecie posypało się życie, była bez pracy, mąż ją zostawił - jestem w stanie zrozumieć, że miała serdecznie dość wszystkiego, nie dawała już rady i mogła chcieć się zabić.
jeśli dołoży się do tego ową depresję poporodową - to tym bardziej wiem, co mogła czuć.

ale po co ciągnęła za sobą córkę????????

nie dość, że sama przeżyła, to prawdopodobnie będzie odpowiadała za śmierć dziecka.

fakt faktem, że kobieta z depresją poporodową ma również straszne myśli na temat swojego dziecka. ale jednak większość matek panuje nad tym - nawet bez leczenia.
To teraz po tej tragedii chyba nie wyjdzie z tej depresji.... to pokazuje jak bardzo trzeba pomagac takim osobom... caly czas mam nadzieje,ze dziekco utonelo przez przypadek.
Jazdzka ta historia, ktora opisujesz- az serce staje... - co sie dzieje z tym swiatem?...
ten facet co sie powiesił to byl alkoholikem i psychiczny był..
Myślę że chorego na depresję po prostu nikt nie jest w stanie zrozumieć, nikt nie siedzi w czyjejś głowie i nie wiadomo co tam jest, jakie straszne myśli...

To dziecko najprawdopodobniej nie utonęło przez przypadek, tylko wszystko było zaplanowane:(
Alkoholik, psychiczny, ale wciąż pada pytanie, dlaczego dzieci są też ciągnięte ?
Chociaż w sytuacji jaką opisuje Jadźka, ja bym do odpowiedzialności pociągnęła matkę i sąsiadów, bo nie uwierzę, że nikt nie słyszał płaczącego dziecka.

też nie uwierzę, że sąsiedzi nic nie słyszeli.

tym bardziej, że 1,5 roczne dziecko nie jest już nieruchomym maluszkiem - przemieszcza się tam gdzie się da. a jeśli było głodne - na pewno musiało płakać - bo tak się przecież domaga o swoje...
ta matka chlała, wolała imprezy zamiast własnego dziecka, a sąsiedzi mieli ich serdecznie dość.. on chyba miał nawet żółte papiery, nie pamietam dokładnie, ale pisali o tym w FAKT

niestety był to były mąź cioci mojego męża..
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,6195978,Zatrzymano_matke_dziecka__ktore_zmarlo_z_glodu.html

Z moich info nikt nie poniósł odpowiedzialności. Rzygać się chce. Własnoręcznie utłukłabym nicniesłyszące i nicniewidzące bydło, które mieszka dookoła. Gdyby nie smród gnijących zwłok nadal nie zainteresowaliby się tematem.
A w przypadku 13 letniej Izy zamordowanej pod domem na Dąbrowie? Ludzie z giełdy słyszeli jej wołanie. Woleli myśleć, że im się wydaje.
tutaj jest nawet napisane, ze matka jakiś czas temu pobiła ta dziewczynke..
"Składając wyjaśnienia matka przyznała też, że zdarzyło jej się kilka miesięcy temu pobić córkę. "

http://wiadomosci.wp.pl/title,Sledztwo-ws-15-rocznego-dziecka-ktore-zmarlo-z-glodu,wid,10789404,wiadomosc.html
Jadzka tez to pamietam i nie moge jakos z tego sie otrzasnac...
a roznie to bywa dziecko widzialo ze nie ma po co plakac bo jest samo ...to bylo tylko 1,5 roczne dziecko, jak moja kruszynka... a jeszcze np mialo chrype to i za glosno nie moglo plakac (moja teraz chora i wogule nie ma glosiku) ech... a glod na swiecie i te male glodne raczki nieboraczki... czasami naprawde lepiej nie myslec o wszystkim tylko pomagac jak sie da...
taaa, pamietam ta akcje z grabówka...szłam akurat do pracy..i w szkole az huczało od plotek...
image
KUŹWA, NIE MOGĘ CZYTAĆ O TAKICH RZECZACH... :( ZRYCZAŁAM SIĘ JAK BÓBR
no dobra, wszyscy mieli dość tej kobiety i jej męża. Czy to wystarczające usprawiedliwienie dla znieczulicy względem NIEWINNEGO dziecka??
Do zgłaszania problemów rodzinnych są odpowiednie instytucje. Każdy obywatel ma obowiązek udzielić pomocy, kiedy widzi popełniane przestępstwo ze szczególnym uwzględnieniem dzieci i zwierząt - bo sa bezbronne.
A już pomijając kwestie prawne każdy z nas ma sumienie i moralność. Po czymś takim można spojrzeć w lustro? Można iść do kościoła i jak gdyby nigdy nic przyjmować komunię? Czy to nadal są ludzie?
nie mogę czytać o takich rzeczach ... nie mieści mi się to w głowie, nie mogę zrozumieć, nie mogę tego ogarnąć, nie potrafię nawet pomyśleć co musi czuć osoba któa przechodzi załamanie nerwowe... chodź wydaje mi się że to prędzej jakaś pogłębiająca się depresja niż zwykłe załamanie nerwowe - wiele z nas zapewne przechodziło załamanie ale nawet przez myśl nam nie przeszło dokonywać takich rzeczy
Od kiedy mam dziecko nie potrafię czytać takich rzeczy :(

CZemu zawsze cierpią biedne, bezbronne dzieci, któe tak jak ktoś tu napisał poszłyby w ogień za rodzicem :(((
image
image
Pisza, ze matka przyznala sie do zabojstwa.....
właśnie to jest w tym najgorsze madziulka....
jak widze jak moje dziecko z ufnościa patrzy mi w oczy, przytula sie, albo chowa sie mi na kolankach gdy sie czegoś przestraszy, albo zawstydzi....ehhh kazde dziecko czuje sie bezpieczne przy rodzicu....ufa mu i kocha bezgranicznie...i to jest dramat, że tak można zawieść na całej lini....:/
przyznała sie?, i co z tego...a czy zdaje sobie sprawe z tego co zrobiła???że jej dziecko odeszło już na zawsze..
image
okropne :-(

Znając życie, zostanie (?) uznana za
a)chorą psychicznie
lub
b)niepoczytalną
i...........dostanie ile? - 5 lat?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
i to jest wlasnie POLSKA
nawet jak dostanie 3 lata to pewnie już nie wyjdzie. W celi dzieciobójczynie/pedofile mają p********.

Jeśli przebadali ją psychologowie, a mimo to postawili zarzuty to raczej rokowałabym za tym, że opinia biegłych jest niekorzystna dla niej - poczytalna w momencie popełniania czynu.

To wszystko jest guano warte..... dziecko nie żyje i żadna kara tego nie zmieni.
Straszne, że tyle jest tragedii. Człowiek człowiekowi wyrządza krzywde... Tj. nie do pomyślenia. Nic mnie nie rusza bardziej niż śmierć dzieci, które nie potrafią się bronić a swoim rodzicom ufają najbardziej na świecie. Nie mogę przestać myśleć o tym ile byłoby mniej tragedii gdyby ludzie reagowali kiedy widzą coś dziwnego. Nawet jeżeli potem okaże się, że niepotrzebnie. Niestety w większości przypadków reaguje się jak już stanie się coś strasznego.
ja Was nie rozumie - jak "przypadek" to biedna matka jak chora psychicznie to nie ma zlituj, żadna z Was choć przez chwile nie pomyśli ze ta kobieta zupełnie nie myślała w danym momencie ? skoro jest chora i posuwa się do takich czynów to co ? powiesić ja, śmierć za śmierć ? nie bronie jej - nie ma podstaw by bronic taki czyn, staram się ja zrozumieć i nie osądzać mimo wszystko, tej kobiecie należy się pomoc - należała się dużo wcześniej ale nikt nie zareagował w porę

Wy zamiast osądzać - bo dopiero teraz pojawią się tu komentarze jaka to ona nie jest i czego byście nie zrobiły jej...zastanówcie się czy ktoś w waszym otoczeniu nie potrzebuje wsparcia, pomocy, wygadania się, jestem pewna ze większość z Was nie dostrzega problemów innych " bo każdy ma swoje" potraficie tylko być mądre po fakcie i gdy dotyka to innych
image
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4
i w końcu coś mądrego przeczytałam z klawiatury "przyszla mama" i zgadzam się z nią

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
przyszla mama-dokladnie.
Tez sie zgadzam.
Ja też się zgadzam z przyszłą mamą. I uważam, że śmierć tej dziewczynki to nie jest temat do dyskusji.
image
najlepiej zablokowac juz ten watek.. kazdy ma swoje zdanie, i niech je trzyma w główce swojej :))
Dejwi wkur... mnie takie osadzanie innych, tym bardziej chorych ludzi ! ja przez długie miesiące walczyłam z depresja poporodowa i NIKT mi nie pomógł ! miałam różne myśli, nie wierze ze żadna z Was NIGDY nie pomyślała ze ma dość, nie ma siły to już koniec, oczywiście NIE KAŻDA jest tak CHORA by zabić

zal mi tej kobiety, co ona musi czuć, pewnie jak "otrzeźwieje" zacznie się dla niej gehenna ze zabiła własne dziecko mimo ze naprawdę nie chciała
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
przecież nie piszemy żeby ją wypatroszyć itp....oskarzanie czy bronienie jest i tak bez sensu...prawdy i tak pewnie sie nie dowiemy...a to że dziecka szkoda to chyba oczywiste, zwłaszcza dla drugiej matki...
image
o jej chorobie i poczytalności w trakcie popełniania czynu zadecydują biegli. To nie jest sytuacja zero jedynkowa. Ktoś jednak wiedział, że ma problemy. Pojawiły się glosy, że "od porodu miała problemy, rodzina nie mogła jej dopilnować". Weronika miała ojca, dziadków, ciocie.... nie tylko matkę. Ktoś Weronikę zostawił na pastwę losu.
Dziwi mnie, że oczekujesz zrozumienia dla tej kobiety w gronie matek małych dzieci.
Jadźka, nie pisz w liczbie pojedynczej, bo tu takich jest więcej co oczekują. Nie zrozumienia, ale nie osądzania. To, że ktoś napisał to chyba żaden dowód, prawda?
image
nikt nie zostawił dziecka na pastwę losu, tylko ta kobieta jest dorosła, chora, to fakt, ale nikt jej nie odebrał praw obywatelskich, mogła się zajmować dzieckiem skoro nie była w szpitalu psychiatrycznym

ja jej współczuję, tak jak tej dziewczynce. Nikt jej życia nie przywróci, ale tej kobiecie też już pewnie nikt nie pomoże.

Sama walczyłam z depresją i nie raz miałam straszne myśli stąd wiem, że w danej kryzysowej chwili nie liczą się nawet własne dzieci, nie liczy się nic:(
dlatego też napisałam że nie potrafię zrozumieć co może mysleć taka kobieta któa ma depresję, bo nie byłam w takiej sytuacji. Każdą z nas to w jakimś stopniu dotknęło, bo same mamy dzieci w podobnym wieku.
image
image
tego nie trzeba pisać, to jest logiczne i naturalne. W tej sytuacji żal mi jedynie dziecka. Tyle.

Ja nie zauważyłam, żeby ją tu ktoś osądzał (a może czytam po łebkach?). Padają raczej głosy o znieczulicy otoczenia i braku reakcji.
Uważam, że o takich sprawach trzeba dyskutować, żeby kiedyś ktoś widząc krzywdę dziecka zareagował. Jeśli choć jedna osoba zareagowałaby po takiej dyskusji to sens tego zostałby osiągnięty.
sorki a gdzie ojciec dziecka?
W radio mowia ze przyznala sie do zabojstwa. Biedne malenstwo! Zupelnie nie potrafie pojac tej tragedi. Zrobilabym wszystko dla mojej coreczki, czuje sie strasznie wiedzac ze jade na szczepienie i ''wystawiam ja'' na bol a inna matka potrafi skazac dziecko na taka smierc. Co sie dzieje ze swiatem...
tak pozniej masz skrajnosc taka jak w zielonej gorze, babka ma sprawe bo dala klapsa w galeri handlowej ;///
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
dziewczyny to gdzie najlepiej zgłaszać takie przypadki, mam sąsiadów i u nich jest 3 dzieci- ok 3latka, 13 i 15 lat. Ciągle krzyki i wyzwiska i najbardziej słychać matkę bo tatusiów to nie widać - każde dziecko ma innego ojca. Dzwoniłam swego czasu do dzielnicowego była jedna interwencja i na tym koniec. Wiem, że przychodzi tam też kurator ale awantury jak były tak są. Może macie jakieś namiary.
Pomoc społeczna
image
POLICJA ??

Kobieta przyznała się do winy...

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Matka-3-letniej-Weroniki-przyznala-sie-do-zabojstwa-n53050.html
tak czy siak odstrzelić ją jak kaczke.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
o boshhh wyobrazilam sobie jak mama schodzi wsadza dziecko do wody i mowi pAPAPAP - niedobrze mi

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
przypadki przemocy wobec dziecka należy zgłaszać:
1. MOPS
2. Policja - w przypadku konkretnej sytuacji do interwencji na miejscu
tel. 997
lub właściwa Komenda Rejonowa Policji
TELEFON ZAUFANIA ZATRZYMAJ PRZEMOC 0 800 12 01 48
POLICYJNY TELEFON ZAUFANIA 0 800 12 02 26
3. Niebieska linia (22) 668-70-00 http://www.niebieskalinia.pl/index.php?assign=swiadkowie&w=1280.
Dla mnie to jest nie do pojecia. Ja nie chce osadzac tej kobiety, ale niestety jako matka nie jestem w stanie wyobrazic sobie co trzeba myslec, zeby zabic swoje dziecko. Nie wiem czy ta kobieta byla swiadoma tego co robi, ale jak mozna wejsc albo wskoczyc do morza ze swoim dzieckiem z mysla, zeby zginac. Niestety ale tego nie rozumiem.
Jednego zdążyłam się już w życiu nauczyć. Była to gorzka lekcja , ale bardzo potrzebna. Nie ma na świecie spraw, faktów , wydarzeń czarnych albo białych. Oszczędźmy sobie oszczercze mowy , bo od tego jest sąd i jego zadaniem będzie wydanie wyroku. Nie wiemy co działo się w jej głowie, w 4 ścianach.
Bardzo łatwo jest oceniać . Może warto zastanowić się jak zapobiegać takim wydarzeniom i tak jak pisze przyszła mama rozejrzeć się wokół.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
MC, "odstrzelić jak kaczkę", a nie lepiej puknąć się w czółko, zanim się taką rzecz napisze?

Jak jedna baba kompletnie nie potrafi postawić się w sytuacji innej?

Nawet intuicyjnie nie obejmujecie czegoś takiego jak "głęboka depresja"? "zawężona świadomość"? "samobójstwo rozszerzone"?

Macie naiwną wizję świata, w której tylko źli ludzie popełniają straszne czyny?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ten wątek z wątku o jednej tragedii jest teraz o losie całego świata i wywlekaniu co gdzie się nie stało.

Nie oceniajcie kobiety. Stała się straszna rzecz ale chyba warto zadać sobie pytanie gdze byli jej bliscy widząc napiętrzające się problemy... Przy takiej osobie nie trzeba być "mózgiem" żeby zauważyć, że coś jest nie tak...

Takie osoby dają małe sygnały do tego, że coś się u nich źle dzieje...

Takich tragedii pewnie będzie wiecej, bo jak pierdołami się zajmować to wszyscy to widzą, a jak już coś poważniejszego to każdy rączki myje....
image
napisałam do Admina o zablokowanie wątku, ponieważ nic on nowego do tematu nie wnosi a jedynie - moim zdaniem- jest naskakiwaniem na siebie nawzajem i jedynie - również moim zdaniem - "biednej" ' " chorej" matki która doprowadziła (sama się do tego przyznała na przesłuchaniu) do śmierci swojego dziecka.

jednak admin odmówił mi blokady wątku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
bronieniem biednej chorej... tak miało być. coś mi ucięło w połowie wypowiedzi
Ojjka, no proszę Cię, spodziewasz się spokojnej dyskusji nad tak koszmarną sprawą? Nad matką w "naszym" wieku, z dzieckiem w wieku dzieci połowy forum?

To o czym Ty rozmawiasz ze znajomymi, ze ten watek jest dla Ciebie tak zagrażający? O pogodzie? O sprzedaży starych rajstop?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja sie nie zgadzam ja tez sama wychowuje corke mieskzam u rodzicow byl maz ma ja gdzies ale za moja corka skoczylabym w ogien ciesze sie ze mnie wybrala na mame:) takiego szaraka:( ale kocham ja ponad zycie ja tez mam depresje dziesiatki spraw sadowych ex ktory wilki tataus a dziecka nie widzi i pol roku jaki biednya chata i samochod i d... na boku to co mam sie zabijac .MOja corka ma zyc i koniec ufa mi i ciesze sie ze ja mam i mam dla kogo zyc:).
Agata, popieram Twoją wypowiedź.

Każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie, swoja opinię, swoje spostrzeżenia...mam nadzieje, że wątku admin jednak nie zablokuje.

WARTO ROZMAWIAĆ!
Jak to mówią - syty głodnego nie zrozumie. Tak samo zdrowy człowiek nie jest w stanie zrozumieć ani pojąć co dzieje się w głowie chorej psychicznie osoby.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
cieszmy się że nam nigdy rozumu nie odebrało na chwile
módlmy się by nigdy do tego nie doszło

nie znasz dnia i godziny ...

Zgadzam się z tym co napisała/napisał E
Syty głodnego nie zrozumie :(

chora psychicznie, tak powinni utylizowac takich ludzi, bo chory bedzie chory, nawet jak choroba ustąpi to wroci za lat 5 moze 10 czy 15 ale wróci, a takiej grozi tylko przymusowe leczenie i to wszystko... utylizacja, bo bedzie tylko gorzej, moze nie teraz ale bedzie, kewestia czasu...
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
Agatha nie martw się mam mnóstwo znajomych i wspaniałą rodzinę z którą mogę porozmawiać o wszystkim :) O pogodzie i rajstopach też :)

Dla mnie powinien być temat zamknięty, ponieważ matka przyznała się do swojego czynu i powinna ponieść tego surowe konsekwencje.

W takich sytuacjach jestem jak najbardziej za karą śmierci.

Tak jak napisałam wcześniej nic tej matki nie usprawiedliwia.

Nie ważne czy jest chora czy nie, nie powinno było się to tak skończyć jak się skończyło.

A tak Agatha z innej beczki zastanawiam się czy my przypadkiem nie jesteśmy sąsiadkami :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
konstantynopolitanczykowna - strzeż się bo może Cie dopaśćTwój własny pomysł ...

popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
konstantynopolitanczykowna nie każdy chory psychicznie czlowiek l jest zagrożeniem dla społeczeństwa.
Czyli wg Ciebie 3/4 naszego społeczeństwa które cierpi na depresję, schizofrenię, depresję lękową trzeba utylizować tak??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ojojka, przecież ty tak samo myślisz. Czy twoja kara śmierci obejmuje tylko psychicznie chore matki?
image
utylizować ????????? masakra o czym ludzie myślą! i co czujesz sie teraz lepiej pisząc myśląc tak o chorych ludziach .kim ty jesteś jakie masz prawo oceniać ludzi ta matkę!nie znasz jej nie wiesz co czuła jak myślała myślisz była świadoma?może chciała uchronić swoje dziecko - nie wiesz !Wolność słowa ok ale na litość boską nie możemy nic zrobić! nikt jej nie pomógł nie zaznała zrozumienia ja wiem nic jej nie tłumaczy ona sobie nigdy nie wybaczy nie zazna spokoju nie spojrzy normalnie w lustro nie da rady żyć możemy tylko modlić sie za mała duszyczkę
a to nie faszyści UTYLIZOWALI między innymi ludzi chorych?
image[/url]image[/url]
Mowie o nieuleczalnych chorobach a nie stanach takich jak depresja,I moje slowa mnie nie dopadna bo jestem zdrowa psychicznie a ze sie tobie moje zdanie niepodoba to moze znak ze ty powinnas sie leczyc???
Tak schizofrenia jest bardzo niebezpieczna I nieueczana choroba,tak powinno sie izolowac chorych bo nie wiesz kiedy takiemu choremu cos nie strzei do lba,wiem o czym mowie z opowiadan mojego ojca, matka chora zostawila mnie w lesie bo jak stwierdzila "sa tam psy ktore jedza ludzi I musiala uciekac" I co ze byla na srebrzysku brala leki I bya zdrowa przez 20lat jak niedawno znowu jej odbilo?oczywiscie twierdzize jest zdrowa I osoby postronne nie widza jej choroby bo sie "zchowuje normalnir" ale ja osobiscie tej kobiety sie boje, bo nie wiemczy nie strzei jej cos do tej chory golowy I nie zaatakuje, moze zabic bo cos sobie ubzdura, wiec to wyda sie brutalne ale bezpieczniej dla reszty spoeczenstwa zeby takie osoby chore jak moja matka byly izolowane bo nie da sie ich wyeczyc tylko uspi sie objawy na kilka lat po to zeby pozniej zrobic komus krzywde.I to jest pewne jak 2+2 kwestia czsu, za duzo znam udzi chorych, a depresja ma to do siebie ze krzywde zrobi sie co najwyzej sobie a nie innym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
konstantynopolitanczykowna -> myśle że jestes w takim razie pierwsza w kolejce, bo zdrowy na umyśle by tak nie napisał!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ona nawet moze nie wiedziec co zrobila,bo zamiast corki widzial drmona I moze zyc w przekonniu ze dobrze zrobila, a jak bedzie na wolnosci (bo wyjdzie z wariatkowa) nie wiesz czy nie bedzie miala daej swoich wizji,nie jest mi za psycholi, tyko nie chcialabym zeby ktos tak niebezpieczny chodzil bo cholera nie wiesz czy sie nie rzuci na ciebie lub kogos innego
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
w wiadomościach na polsacie pokazywali urywki wizji lokalnej, która była dzisiaj ok 15. Ona Weronikę zwyczajnie rzuciła z góry molo do wody, jak worek kartofli. NIKT TEGO NIE WIDZIAŁ?? Kamery też tego nie "widziały"??? Nie wierzę....
kkasia 1 ja nie powiedziałam, że kara śmierci ma być dla ludzi chorych psychicznie...czytaj ze zrozumieniem. Napisałam, że w takich przypadkach jestem za karą śmierci i nie ważne czy ktoś jest chory psychicznie czy nie. takie osoby powinno się traktować jednakowo i nie powinno się przeprowadzać jakiejkolwiek diagnozy psychiatrycznej.

z mojej wypowiedzi wywnioskować można, że nie zgadzam się z konstantynopolitańczyklówną, na temat jej "utylizacji" osób chorych psychicznie.
a wiadomo coś czemu sama się znalazła w wodzie?? bo nie ogladałam
uuuuuuuuuu teraz już tylko IZOLOWAĆ ... hmmm już nie UTYLIZOWAĆ ... uuuuu czyżby Ci się coś pomieszało ... OoOOOOoOOoOoO ...

kamery mogły widzieć ale od momentu kiedy ktos zobaczy a kiedy ktos fizycznie pojawiłby sie na molo minie jednak troszke czasu.

moze rzeczywiście nikt nie widzial albo ktos byl i zwyczajnie nie zwrocił uwagi.

trudno jednak w kilku kwestiach nie zgodzić sie z konstanty.... (zapomnialam jak dalej ;) ) zwlaszcza jak ktos wie z doświadczenia jak wygląda choroba psychiczna.

współczuje rodzinie tej dziewczynki i niech jej dusza spoczywa w spokoju.
Nienapisalaby tak tyko osoba ktora nie ma kontaktu z ludzmi chorymi, sorry ae taka tolerancja jest nie bezpieczna,spoko oby ja wypuscili po 6mc leczenia, I niech dalej ma swoje fazy, ciekawe czy jak trafi na wasze dziecko tez bedziecie bronic, bya chora...bieduka...co w jej glowie siedzialo...moze tym razem ja wylecza.... odwiedze bieduke moze potrzebuje przyjaciolki...
też jestem za karą śmierci, ale dla seryjnych morderców... zastanówcie sie przecież my jako matki nie wyobrażamy sobie, że można coś takiego zrobić, wiec co się działo w głowie tej kobiety
właśnie o tym samym pomyślałam.
patikaz - pokazywali tylko urywek tej wizji lokalnej, akurat ten jak wrzuciła Weronikę do wody. Nic więcej. Podejrzewam, że potem zeszła, bo mówili, że mokra była tylko do pasa.
ja też nie mam litości dla takich osób... chora czy nie ...ale gdszie była rodzina, która zostawia dziecko z chorą osobą?? wszyscy mają problemy z którymi trzeba sobie radzić ale nikt od razu nie idzie MORDOWAĆ SWOJEGO DZIECKA! a teraz pani Morderczyni będzie siedziała za nasze pieniądze w więzieniu.
W Polce nie ma kary śmierci więc nie ma o czym mówić...
powinna dostać dożywocie bez prawa warunkowego zwolnienia.

Ale wiadomo jak jest w Polsce, lekarz orzecznik powie, że jest chora psychicznie i pójdzie na przymusowe leczenie na Srebrzysku a później spokojnie wyjdzie na wolność... i to jest niesprawiedliwe
rozumiem, że miałas doczynienia z chorą osobą, ja tego nie rozumiem, nigdzie nie napisaliśmy, że nie ma być ukarana...
zrobiła rzecz okrutną
chyba normalne, że gdy ktoś robi krzywde mojemu dziecku to nie bede go bronić, tak samo jak nie bronie mamy Weroniki, tylko nie Ty i nie ja jestesmy od tego aby decydować co ma się z nią stać!!!! Nie zabijaj... byłabyś taka sama jak ona
patikaz Twoja wypowiedź była do mnie??
ja pierdzielę dziewczyny taka tragedia a Wy koty drzecie, zamiast się kłócić to wyciągnijcie wnioski i rozejrzycie się wokół czy ktoś nie potrzebuje pomocy
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wielka tragedia
Dla mnie niepojęte..........
ojjka nie do konst..
ja w takich momentach przypominam sobie przypowiastke taką... może to nie na miejscu, przepraszam... ale czasem poprostu tak jest zapisane wklejam link http://karolka1712.id.joe.pl/teksty_115981-adolf-hitler.html
wiecie co.. dla mnie dziwne i swiadczace o tym, ze ta kobieta faktycznie jest powaznie chora psychicznie jest to, ze gdyby sobie nie radzila, miala depresje czy cos tam to powinna sama skoczyc do morza a nie wrzucac tam dziecko, ktore nie bylo swiadome i niczemu winne i odbierac mu zycie, ktore mala miala jeszcze cale przed soba.
tak, to jest ogromnie niesprawiedliwe, ale ZAUWAŻCIE WRESZCIE, że tu winę ma także otoczenie i rodzina tej kobiety: matka, ojciec, mąż (chyba największą), przyjaciele, sąsiedzi... To nie jest sytuacja czarno - biała.
nawet jak ktos bedzie obok chory psychicznie to w polsce jest AWYKONALNE taką osobe ubezwlasnowolnic , chyba ze kogos zabije lub zrobi komus krzywde, wtedy zostyanie sądownieskazana na przymusowe leczenie po 6msc wychodzi, i bedzie uznana za "zdrową" a to bedzie tylko remisja choroby,i kwestia czasu az choroba powroci. Dlatego pewnie zostawili te dziecko z matką, bo od 10lat było okej, nigdy niewiadomo w przypadku psycholi kiedy beda objawy.
może ona chciala tez się zabic po tym jak zrozumiała co zrobiła swojej córce,,i mam nadzieje ze tej pani samobójstwo się uda,moze będzie sie wieszała albo cos,byle cierpiala jak ta mała istotka która nagle znalazła się w zimnej wodzie,i widziała swoją matkę która patrzała jak ta tonie !! , będe się o to modliła,avy cierpiała tak samo !,,,to co zrobiła swojej córce i rodzinie jest niewybaczalne, zabiła dziecko i oby to samo ją spotkało,
imageimage
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
w Polsacie mówili tez, że Mała spędziła w wodzie 1,5 godziny(czyli została wrzucona do morza ok 7 rano)!!!!!! więc jakby nie patrzeć matka musiała wejść do wody dużo później skoro nie wyziębiła się dostatecznie mocno aby umrzeć.

co do winy środowiska, rodziny.

też się zastanawiam co z ojcem? bo nawet przy założeniu, że faktycznie zostawił żonę i dziecko - to jak mógł zostawić dziecko z CHORĄ PSYCHICZNIE ŻONĄ?

co do dalszej rodziny i otoczenia - rzadko kiedy osoba z depresją chce pomocy innych osób. Czasem świetnie potrafi się maskować z tym co dzieje się w jej głowie.

tak sobie dzisiaj myślałam - jakie byłyby reakcje tu na forum, gdyby się okazało, że to była jedna z "nas"?

bo wcale nie wykluczone, że może kiedyś zaglądała tu aby się wygadać czy coś w tym stylu...
AgusiaGda--> to samo pomyslałam
czytałam, słyszałam i jestem strasznie wstrząsnieta :(
image[/url]
a może było tak jak w jednym z komentarzy pod artykułem o tej tragedii:

"ojciec ubiegał się o przyznanie prawa do opieki nad dzieckiem ale sąd rodzinny w Sopocie notorycznie odrzucał jego pozwy przyznając prawo do opieki matce , mimo , że leczyła się psichiatrycznie i stanowiła zagrożenie dla dziecka..."

Ale sędziowie w tym kraju nie ponoszą odpowiedzialności za swoje błędne decyzje...
tak a w innych komentarzach jest napisane

"Bardzo dziwne zdarzenie. Znam Ewę. Nie leczyła się i nie była zdolna do zabójstwa. To normalna, sympatyczna osoba. Bardzo współczuję. Nie wiem co się stało, mimo informacji w mediach o przyznaniu się do winy (chyba tej że w ogóle była na molo). Musiało się stać coś nad naturalnego bo już nie wiem co."

albo

"Jestem w totalnym szoku to była taka sympatyczna dziewczynka ,byliśmy sąsiadami ,dlaczego ją wypuścili ze szpitala .boże tak mi szkoda małej weroniki to było takie kochane dziecko ,nasze dzieci razem się bawiły ..."
Co do sąsiadki to brak mi słów ... :/

Każdy mówi co innego. My nigdy nie dowiemy się jaka była prawda.
image

"leczyła sie psychiatrycznie" jest głupim argumentem, ale nadużywanym w sądach codziennie - mozna leczyć się dawno, albo na coś mało groźnego. Pewnie połowa Polaków powinna czasem zasięgnąć porady psychiatry, jak nie niemal każdy. Ale oczywiście - ludzie się wstydzą i boją. I czasem mają rację.

Jeśli stanowiła zagrożenie dla dziecka - to co za ojciec zostawił dziecko z nią? Mój mąż by rzucił robotę i nie odszedł od dziecka na krok.
zgadzam się z Tobą Agatha
Leczenie psychiatryczne dotyczy pobytu w szpitau a nie odwiedzin u psychitry, a jezeli nawet to osoby ktore potrzebuja lekarstw to jak widac "nie jest to nic groznego" jak jest ingerencja lekarza to psychol I juz, a sad rodzinny w polsce to jest ostatni do dawania opieki ojcu.A jezei nawet babka miaa motyw w szpitalu to choroba moga byc w remisji, I kto mogl przewidziec to? Wriaci owinni dozywotnio byc zmknieci
Kasia, a do jakiego boga modlisz się o śmierć i cierpienie dla drugiego człowieka??
nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni...
Ja tam jestem za, żeby Cię zamknąć. Można nawet klucz wyrzucić.

"Leczenie psychiatryczne" dotyczy leczenia u lekarza specjalisty. Nie wiedzieć czemu, jest to stygmatyzujące, sama w RODiK widziałam, jak z radością wytykał leczenie psychiatryczne kobiecie jej jeszcze-mąż, który jak nic sam psychiatry potrzebował od dawna. Kobieta za to była dwa razy po leki, jak mąż tak jej dał do wiwatu, że przestała sobie radzić.

Co wpisano do dokumentacji, która poszła do sądu w sprawie przyznania opieki nad dzieckiem? Oczywiście: "matka leczona psychiatrycznie".
ja nadal nie moge uwierzyc w ta tragedie....
"staneła i wrzuciła dziecko do wody" i co? gapiła sie jak córka woła ja o pomoc??? nie....ja tego nie dzwigam, nawet jesli miała załamanie nerwowe
image
psychotropy to bardzo silne lekarstwa, skoro tego potrzebowala, masz pewnosc ze depresja nie przerodzi sie w inna chorobe? nie dawac dzieciom pod opieke waraitom i psycholom, to nie bedzie wiecej takich przypadkow, ze matka topi dziecko, nooo...przeciez pewnie szla po lekarstwa , bo maz dal jej do wiwatu, i na zlosc mezowi dziecko utopiła.
konstantynopolitanczykowna a Ty to chyba bardzo nienawidzisz swojej matki co ? jakoś tak to wynika z Twoich postów, taka zapiekła nienawiść
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie w tego boga, który powiedział :

20 Złamanie za złamanie, oko za oko, ząb za ząb; takie samo uszkodzenie, jakie spowodował u tego człowieka, należy spowodować u niego. 21 A kto śmiertelnie ugodzi zwierzę, ma za nie dać odszkodowanie, lecz kto śmiertelnie ugodzi człowieka, ma zostać uśmiercony.
ja tego nie ogarniam, jak to wrzuciła dziecko do wody????????, skoro sama chciała popełnić samobójstwo to czzemu sama sie w wodę nie rzuciła, nie rozumiem i nie zrozumiem
image
image
a ja nadal nie moge uwierzyc ze ona to zrobiła, a może to jednak był wypadek i ona sie przynała bo nie chce już życ, myslała, że jak się przyzna to już nie będa jej przesłuchiwać, policja często umie wymusić zeznanie... była wąłkowana pewnie cala noc
A konstantynopolitanczykowna była tam i słyszała ja Bóg mówił :)
na wizji lokalnej pokazała jak wrzuciła córkę do wody.
patikaz - litości!! ona bez mrugnięcia okiem wrzuciła manekina wielkości swojego dziecka do wody na wizji lokalnej!! Nie okazywała emocji.
tam są kamery ! usłyszała zarzuty bo coś pewnie na nic znalezli, i jakie miała inne wyjscie? jak nie przyznanie się do zabójstwa własnego dziecka?
imageimage
A masz pewność, ze zdrowa osoba zaraz nie zachoruje?

Depresja czy nerwica to bardzo popularne choroby, prawdopodobnie 50% kobiet będzie miało kiedyś epizod, w którym przydałyby się jej leki. Choćby wiele forumek leczy się czy leczyło. Regularne chodzenie do psychiatry i przyjmowanie zapisanych leków dobrze świadczy o osobie. Ale do tego często trzeba wsparcia od rodziny.

"Psychotropy" to też szeroka "definicja". Wiele osób przyjmuje takie leki, funkcjonuje od lat normalnie, lepiej od wielu osób, które nigdy psychiatry nie odwiedziły.

"Pozamykać wszystkich leczących się psychiatrycznie" jest tak samo mądre jak "wszyscy chodzący do dentysty to brudasy z dziurawymi zębami".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jadźka--> z drugiej strony nie wiesz jak byś się zachowała... załóżmy masz depresje, zdarzył się wypadek... i już Ci wszystko jedno, co sie stanie, tak sobie mysle, tak chce wierzyc w to :(
Jadźka, jak czytam co piszesz o tej wizji lokalnej, to ciesze się ze tego nie ogladałam!
image
Jadźka, psychiatra będzie długo pracował nad orzeczeniem. Nieokazywanie emocji w czasie wizji lokalnej dobę po zdarzeniu właściwie o niczym nie świadczy. To zupełnie oderwany objaw. Może pasować do kilku hipotez.
Absolutnie nie nienawidze jej, bo jak byla na leczeniu jej nie pamietam, pamietam tylko ten okres remisji, w zyciu bym nie powiedziala ze jest chora,to moja mama, była - teraz jest chora i agresywana, zrobilismy wszystko zeby poszla na leczenie (bezskutecznie bo w polsce ubezwlasnowolnienie osoby jest wrecz niemozliwe- zmienila zamki w drzwiach, rzucila sie na mnie, i co? interwencja policji, i pogotowia,ale dopoki nie zrobi mi krzywdy zeby byly obrazenia fizyczne - najlepiej zeby mnie zabila - wtedy dadza takie osoby na leczenie) teraz jest obca osobą, psychicznie chorą, nie mam z nią kontaktu nikt z rodziny nie ma, bo jak stwierdzila niejestesmy jej rodzina, skoro wmawiamy jej ze jest psychiczna . Masakra, dlatego nikt mi nie wmowi ze sa choroby psychiczne "mniej groźne" albo że da sie wyleczyc, G* a nie sie da. Kwestia czasu jak sie rzuci na kogos, albo utopi kogos. I pełno takich wariatów na świecie :0
może nie trzeba takiej osoby wyzywać od psychicznie chorych..
niech sobie zyją ,biora leki - ale powinno sie odseparowac od reszty spoleczenstwa, dzieki wielkie - zeby ktos sie rzucil na mnie bo zapomniał i wypil piwo i tabletka nie zadziałała, albo za pozno wzial za małą dawke, i tak go wqrwiłam ze musial mnie zadźgac... bo nie panuje na swoimi emocjami - takie moje zdanie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
z cała pewnością wiem. Przechodziłam ciężką depresję i załamanie nerwowe. Wiem, że wtedy nie ma zainteresowania dziećmi, pracą, miłością, rodziną, przyjemnościami - niczym. Jednak NIGDY nie skrzywdziłabym nikogo, a już z cala pewnością nie swoje własne dzieci. W depresji można zaniedbać dzieci, ale nie świadomie robić im krzywdę.

Gdyby zdarzył się TAKI wypadek to podejrzewam, że tylko silne leki mogły by mnie doprowadzić w miejsce tej tragedii w 24h po zdarzeniu. Ja odeszłabym od zmysłów. Brak oznak emocji w takim momencie o czymś świadczy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Niech sobie"??? A Ty taka Miss Zdrowia Psychicznego? Ciebie nie dotyczy temat i na 100% nigdy dotyczyć nie będzie?

Nie ma jednej "choroby psychicznej". Twoje problemy z matką nie uprawniają Cię do wygłaszania takich opinii na temat osób, które mają jakieś problemy psychiczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jadźka, rozszerzone samobójstwa się zdarzają. To, że Ty nawet nie miałaś takich fantazji w ciężkim okresie, nie znaczy, że miewają je osoby pod jakimś względem gorsze od Ciebie. Po prostu są inne, inaczej przeżywają, mają inną sytuację.
Jest mi strasznie ciężko czytać o śmierci tej dziewczynki, zwłaszcza patrząc na moje dzieci ale bardzo dobrze wiem, co to choroba psychiczna, bo od prawie 20 lat zmaga się z nią moja mama, i nie mówię tu o depresji ani nerwicy, tak dzis popularnych, tylko o prawdziwej, poważnej psychozie.
Nie pytajcie co ta kobieta czuła i jak mogła to zrobić, bo to świadczy tylko o tym, że nie macie pojęcia, czym moze być choroba psychiczna.
Nie oceniajmy, nie piętnujmy, bo to może dotknąc kazdego z nas
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
No oczywiscie ze mam prawo, moge miec swoje zdanie I nikt ani nic tego niezmieni a nawet takie cos jak depresja moze doprowadzic do tragedi, I bede wszystkich psycholi omijac z daleka. I gdyby tak robili to by ta dzieczynka zyla, 99%chorych zrobi krzywde sobie a 1%utopi dziecko, ze wzgledu na ten 1% jestem za izolacja I zamykaniem dozywotnim psycholi,bo zadne problemy rodzinne nie daja pozwolenia na robienie krzywdy komus innemu
Tu nie miało to miejsca Agatha.

Samobójstwo rozszerzone – samobójstwo po zadaniu śmierci innym (najczęściej członkom własnej rodziny). Zdarza się w ciężkich zespołach depresyjnych i psychozach.

A ona żyje, tylko zabiła dziecko. Idąc Twoim tokiem myślenia możemy dopasować wszystko do tego zdarzenia, każdą okoliczność wymyślić, która będzie ją broniła. Pewnie tego będzie się trzymał obrońca.
Jadźka ale ją doprowadziła policja, każdy inaczej reaguje na tragedię, nie wiesz jak bys sie w obliczu takiego wypadku zachowała się mimo tego że miałas depresje
Rozmawiałam dzisiaj z siostrą zakonną w naszej szkole, ponieważ to była ich parafianka. Kobieta przeżyła szok poporodowy i od tamtej pory zmaga się z problemem psychiatrycznym. Odebrano jej nawet prawa rodzicielskie na jakiś czas, ale stan kobiety uległ poprawie i prawa przywrócono. Dziewczyna leczyła się psychiatrycznie oprócz tego chodzili z mężem do przykościelnej grupy wsparcia. Nie jest to rodzina patologiczna, świadomie starali się o dziecko. Podobno bardzo dręczyły ją wyrzuty sumienie, że nie umie się dziewczynką zająć, że marnuje jej dzieciństwo i to właśnie z tym nie mogła sobie poradzić. Nie potrafiła wykonywać przy dziecku najprostszych czynności, typu jak ubrać,co dać do zjedzenia. Ostatni było dużo lepiej i nawet wszyscy cieszyli się, że wraca do normalności. Teksty o utylizacji, karze śmierci itp. są na poziomie zwyrodnialców. Doszło do tragedii, zawiniła choroba i nieszczęśliwy zbieg okoliczności, że nikogo nie było w tej chwili w pobliżu. Ciekawa jestem czy też byłybyście takie chętne do linczu, gdyby to przytrafiło się komuś z waszej rodziny. Choroba psychiczna powoduje, że nie jest się świadomym swoich czynów.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
Można podejrzewać, że była to próba samobójstwa, nieudana. Jest kilka bardzo znanych przypadków, że rodzic planował popełnić samobójstwo, zabił najpierw dziecko, ale sam już zabić się nie umiał. Wszystko to rodzice określani przez innych jako "wspaniali", nie da się opisać, co czuli po zdarzeniu, albo później, po leczeniu.
Nigdy nie wiesz czy sama nie zostaniesz kiedys taką PSYCHOLKĄ, którą wszyscy będą omijać z daleka.
image

image

Ciekawe co bedziecie pisac jak za 6mc wyjdzie I utopi wasze dziecko,bo wg niej marnujecie mu dziecinstwo? Dalej bedziecie za leczeniem?powaga pytam serio. Co wtedy?
Konstanyno...
idąc tym tropem należałoby wszystkich od wszystkich odizolować, nigdy nie masz pewności, jak się zachowa drugi człowiek, także ten dotychczas w pełni zdrowy.

to co piszesz, wynika z Twoich osobistych doświadczeń, ale Twoje wnioski to bzdury...

oczywiście, że ludzie, co do których są uzasadnione powody, by stwierdzić, że są niebezpieczni powinni być izolowani. ale to nie oznacza automatycznego rozszerzenia na wszystkich, którzy leczyli się psychiatrycznie!

nigdy nie masz pewności, kto okaże się niebezpieczny - Twój super uprzejmy i porządny sąsiad może okazać się psycholem, a kobieta po leczeniu psychiatrycznym może nigdy nikogo nie skrzywdzić.

sedno sprawy tkwi moim zdaniem w otoczeniu, jeśli ono się nie uwrażliwi na pewne sygnały, takie sytuacje niestety będą mogły się zdarzać...
konstanty... ciekawe co powiesz jesli Twoje dziecko okaze sie chore... wtedy zutylizujesz je?? a może ta matka własnie to zrobiła?? przecież to co piszesz jest chore
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
konstanty.... to ty chyba jesteś nienormalna twój poziom wypowiedzi naprawdę tylko cię wywieść na bezludną wyspę tam bedziesz bezpieczna bez ludzi chorych i niebezpiecznych kupić ci bilet? daj kobieto spokój
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wam to już naprawdę palma odbiła albo nie wiem co jeszcze..

Zaczęło się od tego,że ktoś pokazał co się stało.. a z Waszych wypowiedzi można zrobić :

*książkę s-f
*poradnik o chorych psychicznie
*jak zlińczować zwyro-matkę

Jest taka złota zasada: MILCZENIE JEST ZŁOTEM

... i chyba przydałoby się do niej dostosować:/...
image
a co kazdego bys dala na bezludna wyspe kto ma inne zdanie od twojego? w takim razie tez nadajesz sie do leczenia, tak kup mi bilet z dala od takich jak ty. Swoja droga jak chcesz mi kupic bilet na bezludna wyspe? jak sa kursy to znaczy ze nie jest taka bezludna - tyle jezeli chodzi o twoj poziom i logike wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mogę jedynie podpisać się pod tym co napisała Linn86. Brak mi słów na Wasze zachowanie w obliczu takiej tragedii. Chociaż raz mogłybyście odpuścić sobie te denne wywody. Sorry, ale nie mogę znieść takiego postępowania.
konstantynopolitanczykowno nie boisz sie obciazen genetycznych? Kto Ci dal 100% gwarancje, ze Ciebie lub kogos z Twoich bliskich (rodzenstwo, dzieci) takze nie dotknie taka choroba? Czy wtedy rowniez bedziesz taka konserwatywna w swoich pogladach? Nie zycze Ci tego ale piszesz takie bzdury, ze sie tego czytac nie da.

Tak w ogole to jak zwykle w takich przypadkach na forum odbywa sie przekrzykiwanie w stylu "moja racja jest najmojsza" a wypowiedzi nad ktorymi warto byloby sie zastanowic mozna policzyc na palcach jednej reki. Moze juz ciszej nad ta trumna...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak zawsze to samo na tym forum.
ja tam nie lubie personalnych wtkow, ale schizofrenia jest dziedziczna i spójrz w lustro czy na pewno nie masz obiaw i potem sie zastanow czy moze jednak odrazu nie udac sie na oddzial zamkniety?

kazdy inaczej choruje , to teraz pomysl ze gdyby postepowac wedlug Twojej retoryki to wiecej byloby psychiatrykow typu tworki niz hoteli.
i teraz pomysl masz dziecko z psychiczna choroba to co robisz? w wieku kilku lat oddajesz do zamknietego bo a nuz widelec przy sniadaniu Cie zabije?

niektorych rzeczy nie da sie przewidziec, ale jezeli ojciec walczyl o prawa do corki a sad taki stan matki zbagatelizowal(bo np nie przeczytal pozadnie orzeczenia o chorobie i stanie psychicznym) to sad powinien poniesc konsekwencje!!!! pomijajac sprawe ze mogl poprostu zabrac ziecko! mamkolege ktory z dnia na dzien wyprowadzil sie od kobiety z dzieckiem i dal rade dalej pracowac bo samotna matka tez musi sobie dac rade!!!
a ubezwlasnowolnienie nie jest takie trudne, tylko musi miec pozadne podstawy.prubowaliscie w sadzie? wiem bo bez problemu moglibysmy siostre ubezwlasnowolnic
Konstantynopolitanczykowna napisała "tak powinni utylizowac takich ludzi, bo chory bedzie chory, nawet jak choroba ustąpi to wroci za lat 5 moze 10 czy 15 ale wróci, a takiej grozi tylko przymusowe leczenie i to wszystko... utylizacja, bo bedzie tylko gorzej, moze nie teraz ale bedzie, kewestia czasu..."

czyli, że lepiej byłoby żeby "zutylizowali" Twoją Mamę(dawno temu) i żebyś Ty nie miała szansy się urodzić?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Choroba psychiczna dziedziczna????? Eeee takiej durnoty dawno nie czytalam , w takim razie dobrze ze utopil bachora bo by wyrosl koejny wariat hehe super myslenie. Mam swoje zdanie I to moja sprawa co mysle o wariatach I psycholach I moja sprawa czy bym utylizowala czy dawala do rzadu na kierownicze stanowiska, az tak was boli ze mam swoje zdanie?szok , pierwszy raz spotykam takie agresywne zachowanie,na to ze ktos inny nie podziea waszej opinii,dobrze ze nie dyskutujemy na zywo bo pewnie same byscie mnie utopily?a skoro uwazacie ze choroba psychiczna jest dziedziczna to moze dobrze ze utopila dzieciaka? Super
Agusia Twoje ostatnie pytanie do "KOnstaty..." mega glupie,juz lepiej nic nie pisz!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
konstat.. jedno pytanie czy jesli Twoje dziecko by zachorowało na chorobę psychiczną to byś je zutylizowała?? odpowiedz szczerze
ja2 a mi się jednak wydaje, że dobre pytanie zadała Aga, konstat... pytała czy nie chciałybyśmy zutylizować osobę która by utopiła nasze dziecko
proste pytanie nasuwające się po przeczytaniu wypowiedzi "Konstatny..." :] która uważa, że tacy ludzie powinni być "utylizowani"

i będę pisała - bo mam do tego prawo :]
Agata nie postawie sie nawet w myslach na jej miejscu ,za zabicie dziecka-stryczek...takie mam zdanie,nie trzeba tu wiele dyskutować.kazdy ma poglady jakie ma.

ps.jutro na tvn wraca sprawa bitego Szymona przez matke wariatke........
image
wiecie co dziewczyny? ile jadu i goryczy w waszych wypowiedziach! Jak zawsze znajdzie sie jedna, i kolejna z durnymi teoriami i przemysleniami.
Ja nie kumam tylko jednego gdzie była rodzina Wery, masakra jakas. Kurcze ta mała miała babcie, dziadka, ciocie, koleżanki mamy dziewczynki?!
Co miała w tej swojej małej główce ta mała bbezbronna dziewczynka która toneła w morzu!
O tym pomyslcie a nie jak zawsze wasze ego i docinki w ważnych sprawach na forum są najważniesze. Ta powiedziała to na mnie ta tamto ja piernicze jak nastolatki....
tak najszczerzej pod słońcem.. PO*****ŁO Wam się już w głowach.

Mega straznie wqr mnie już ten wątek.. odbiegłyście już totalnie od wszystkiego..

KONSTANTY.. COŚ TAM COS TAM.. -> możesz ywrażać swoje zdanie- wolność głosu ale MĄDRZE a nie już pier**** 3 po 3:/....

Dobranoc.
image
Linus fakt temat zszedł na ... w sumie nie wiadomo co, szkoda dzieciaczka, ciekawe kiedy bedzie pogrzeb
Ale Wy jestescie głupie,sorry ale jak inaczej Was nazwać?

Najezdzacie na Konstantyno...itd,a same pokazujecie nie lepszy poziom,teksty ze jest psychiczna,czy nie powinna była się urodzić sa waszym zdaniem na miejscu?Czysta hipokryzja,tak dla mnie jestescie Hipokrytkami,jeczycie ze w okół tylko gniew,złosc,zeby dziewczyny juz przestały się do siebie rzucać,ze zero kultury a same co robicie?
Jestescie wulgarne i małostkowe!
Wiekszosc z Was nie ma pojecia co to kulturalna dyskusja,nie potraficie uszanowac pogladów innych,usilnie próbując przekrzyczec kogos kto inaczej mysli,bo tylko Wy macie racje.

A teraz test,czekam ile z Was sie odezwie i na mnie najedzie.Odezwa sie te o których tu napisałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
agusia Twoim prawem to jest zmienic Gabrysiowi brudnego pampersa,a nie zadawanie tak beszczelnych pytań!
zero delikatnosci i wyczucia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
no akurat ty nie będziesz mi pisała jakie mam prawa :]
to tak apropos twoje mamy i Ciebie i twoich dzieci (o ile prawda jest o mamie schizofreniczce, zreszta nawet przy porodzie pytaja sie o choroby psychiczne)

...ale wyniki badań wskazują na to, że czynniki genetyczne w połączeniu ze środowiskowymi są ważnymi czynnikami etiologicznymi schizofrenii. Wyniki badań wykazują, że przyczyny powstania schizofrenii mają silną komponentę dziedziczną, ale początek choroby jest pod silnym wpływem czynników środowiskowych i stresorów. Hipoteza wrodzonej podatności na zranienie (diatezy) u niektórych ludzi, która może być ujawniona przez biologiczne, psychologiczne i środowiskowe stresory jest znana jako model stresu i diatezy (lub encefalopatii). Model wskazujący na istotność czynników biologicznych, psychologicznych i społecznych nosi nazwę "biopsychosocjalnego"....
zapytaj sie wujka google wpisz hasło "dziedziczenie chorób psychicznych" i poczytaj wiecej na ten temat , to raz. dwa mnie nikt o choroby nie pytał, tylko typu cukrzyca,rak itp

dwa co do matki i dziecka, to tak jakby wiedziec ze zabijajac jedna osobe ratujesz miliardy istnien na świecie zabilbys kogos?a czy zabilbys swoje dziecko? tak samo jak bys wiedziala ze twoje dziecko wyrosnie na morderse pedofila psychopate... no absurdalne pytania i nie jestem w stanie wyobrazic sobie takich sytuacji, łatwiej zabic w tym wypadku kogos innego niz poswiecic swoje dziecko . Jednak na poewno postaram sie ograniczyc dziecku stresow nie narazac na traume, itp ale jak dojdzie do choroby to na pewno minimum zamkne dozywotnio.Co do matki, i "nienarodzenia mnie" to znowu jak wyżej,i przyklad z poswieceniem sie , nawet nie chce sobie wyobrazac do czego ta kobieta jest zdolna,a raczej "choroba" bo zabic to by umiala bez skropolow, a wystarczy ze ktos ja wkurzy, lub ktos zrobi/lub powie cos co przypomni jej sytuacje z dziecinstwa, tak ze poswiecajac sie uratowalabym komus zycie? nielicze zycia ojca, ktoremu zmarnowała,

+++ pieprzenia 3 po 3 , to jest twoja opinia i nie musisz ludzi wyzywac bo ktos ma swoje zdanie, a wiadomo jak sie ktos ze mna nie zgadza to pier* 3 po 3, moze jakies ziółka na uspokojenie? ludzie skad was tyle agresji???? w szoku jestem, tragedia, wyzywac i uspojkajac to my ale nie nas? to jest forum dyskusyjne, czy sie podoba czy nie, to tak sie prowadzi dyskusje, wkraczajac na pobliski temat,zebny sie az tak wqrwiac , szooook, ludzie chcialabym was zobaczyc jak macie wqrw przy kompie i rzucacie fakami pod nosem, bo czytacie opinie osoby ktora "jak moze miec takie zdanie " che, che a wiecie ze to jest tylko ingternet i jest cos poza tym szklanym ekranem, polecam...
aaaa juz w ogole nie mowiac ze to jest HIPOTEZA , ile w was nienawisci i jadu, zlinczowac słownie, szkoda ze tylko slownie pewnie to ze ten liczn jest TYLKO słowny to nienawisc w was wzrasta? bo ktos ma inne zdanie, nie zgadza sie z wami, TRAGEDIA i to serio ja powinnam sie leczyc? tego nauczycie swoje dzieci? zreszta czego tu uczyc, dzieci sa dobrymi obserwatorami..... straszne na prawde,naaaaaaaaa prrraaaawde straszne .... ide sie leczyc bo mam inne zdanie, ktora chetna zeby mi zrobic pranie mózgu?
Przesadziłyście.
Dyskusja dyskusją, ale tu już z Wami nie ma o czym dyskutować.
Sprawa się wyjaśniła.
To matka utopiła córkę. Jasne i klarowne, co jeszcze dopowiadać ?
Raczej normalne, że zdrowa nie była. Nikt o zdrowych zmysłach nie dopuści się takiego kroku.

Nie macie też prawa oceniać tego co zrobiła ta kobieta. Wiem ściska niemiłosiernie w sercu, ale nie jesteście psychiatrami, żeby się wypowiadać na temat chorób psychicznych.

może już skończycie pisać te głupoty. dziewczyna leczyła się a ojciec dziecka miał prawa rodzicielcie. dziewczynka była kochanym dzieckiem, miała bacie, dziadka i innych. nikt nie pomyśli że ojciec pracuje, zarabia, a dziecko chodzi do przedszkola. mała była jego ukochana córeczką. proszę nie wypowiadajcie się już. to jest wielka tragedia dla całej rodziny.
no właśnie tragedia, więc jak można mówic o utylizacji,
konstant... to Ty wpuściłas tu jad i agresje, ja jestem za tym aby była ukarana za to co zrobiła, ale ona tak samo miała matkę, każdy ma własną opinie i każdy ma prawo ja wypowiadac, jednak troche enpatii dla rodziny w obliczu tej tragedii
empatii miało być
http://wiadomosci.wp.pl/title,Zepchnela-corke-z-molo-nowe-fakty-o-smierci-Weroniki,wid,13993144,wiadomosc.html

utopiła dziecko bo miała go dość???!!!ja bym jej dozywocie dała!!!!
ja na miejscu ojca autora tego artykułu bym .......... hieny żerujace na tragedi. jak widac nikt nie pomysli zanim napisze. a szkoda
zwierze, a nie matka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
bo artykuły na wp. są na takim samym poziomie jak te w Fakcie czy innym SE:/
Nie tylko na poziomie Faktu, ale niektórych wypowiedzi tutaj w tym wątku

może sobie niektóre mamusie dorabiają pisząc krótkie ale treściwe NEWSY na najbardziej interesujące tematy:)
jeśli tak powiedziała... to świadczy to jedynie o bardzo głębokiej chorobie psychicznej. Takie fakty z zeznań nie powinny przenikać do mediów. To chore podsycanie niezdrowych emocji, żeby tylko się nie skończyło kolejną tragedią dla rodziny.
gdyby każda matka, która ma doś swojego dziecka, topiła by je, to na świecie nie byłoby dzieci. chora czy nie, powinna ponieśc najwyższą karę
Wy jesteście gorsze niż ta matka...

Życzycie komuś śmierci, osądzacie... gadacie głupoty...

Skoro jesteście TAK INTELIGENTNE i takimi zaje*** detektywami jesteście to proszę idźcie do policj do jakieś FBI w stanach czy gdziekolwiek- takich cudaków jak Wy potrzebują.. Albo po prostu zacznijcie pisać książki..

Wstydźcie się samych siebie- bo z waszych wypowiedzi można by wynieść, że jesteście żądne krwi i każdego kto jest chory, ma problem itp- należy zabijać..

Naskoczyłyście na konstantyno.. za to,że napisała o utylizacji? A zobaczcie o czym same gadacie..

Wy jesteście naprawdę niepoważne:/
image
wiecie mi się zdaje, że rodzina nie wszczęła drastycznego postępowania pomimo tego że widzieli co się dzieje z tą kobietą ponieważ, pewnie tak jak i mi nie przyszło im do głowy, że matka może zabić własne dziecko
to co się zdarzyło powinno uczulić nas wszystkich na to że takie rzeczy się jednak zdarzają, a mózg ludzki i jego psychika są do tej pory do końca niezgłębione,
nie mogę sobie wyobrazić z jakim poczuciem winy musi zmagać się ta rodzina, i co poczuje matka jak wrócą jej zmysły i dotrze do niej co zrobiła

media podgrzewają atmosferę robiąc z matki zimnokrwistego zabójcę, a przecież nikt nie wie co siedziało jej w głowie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

dobrze dziewczyny skończmy to, na szczęscie nie my decydujemy o losie tej kobiety...
Czy ktoś wie kiedy i gdzie będzie pogrzeb Weroniki??
Myślę, że rodzina będzie chciała pochować dziecko tylko w gronie najbliższych.
pewnie tak, ale chciałabym postawic znicza za jakiś czas, bo bardzo nas wszystkich poruszyła ta tragedia, nic więcej dla niej nie da sie zrobić :(
ja bardzo rzadko tu zaglądam, ale przebrnęłam przez wątek i jestem w szoku, z jakiego powodu to chyba pisać nie trzeba, ale co najważniejsze chciałam napisać: konstantynopolitanczykowna, TY chyba już masz chorobę psychiczną, współczuję Ci, warto się wybrać do lekarza...piszesz o utylizacji chorych, a dziewczynom zarzucasz agresję, piszesz, że są wredne, a TY??a TY biedactwo nie wiesz już co się z Tobą dzieje i się gubisz...
Świeć Panie nad tą małą duszyczką. Co do tego roztrząsania tutaj nie wiem czy Wam jest lżej przez to...? Nawet najcięższa choroba nie uchroni matki przed bólem i cierpieniem duchowym który w końcu do niej dotrze. Sama sobie wymierzyła najgorszą karę bo nie będzie umiała z tym normalnie żyć. Życzę jej by Bóg był dla niej łaskawy bo nie mi oceniać i osądzać każdy niesie swój krzyż i ze swoich grzechów zostanie rozliczony-zostawiam to w rękach Boga bo jeśli nie za życia to po śmierci zostanie sprawiedliwie rozliczona a ja nie śmiem w to wątpić. Życia Weronice nie jesteśmy w stanie przywrócić ani najboleśniejszym słowem ani czynem więc naprawdę nie rozumiem jaki cel ma ta dyskusja... Może zamiast tego tutaj pomódlcie się za tą niewinną duszyczkę. Uczcijcie jej pamięć chwilą ciszy.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam w rodzinie tez kobiete chora na schizofrenie, odbija jej co jakis czas ale w ogole sie nie leczy (bierze tylko leki). zamiast dzialac i zmusic ja do terapii, kazdy przymyka oko i ta biedna Iza bo ona chora jest. a kto wie, czy ktoregos pieknego dnia i ona nie zrobi czegos okrutnego..dlatego uwazam, ze powinna byc naglasniana ta sprawa, ta choroba i ludzie powinni dowiedziec sie,ze moze sie cos takiego zdarzyc
malwinko... piszesz "w ogole sie nie leczy (bierze tylko leki)" i zaprzeczasz od razu sama sobie. Skoro bierze leki to się leczy chyba, czy nie?

Schizofrenię leczy się przede wszystkim FARMAKOLOGICZNIE! a nie psychoterapią.
Może ciebie ktoś zutylizuje ??? bo jak się rozmnożysz, to w genach idiotyzm przeniesiesz
Zostałaś skrzywdzona jako dziecko, co jak widać odcisnęło na Tobie piętno ogromne. Dla mnie już powinnaś iść do lekarza, póki nie jest może jeszcze za poźno. A miało Cie nie dopaść...
Akademickie dyskusje suwaczków...jak czytam te bzdury, które wypisujecie, to mam wrażenie, że chyba za mało macie problemów w życiu i niezdrowo się ekscytujecie tą tragedią...na dokładkę jeszcze się kłócąc.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zgadzam się z Tobą Halewicz.
ciszej nad tą trumną - CISZEJ BABY!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Halewicz, natym forum jest mnóstwo innych wątków, możesz udzielać sie w nich. Czy odczuwasz jakiś przymus czytania tego właśnie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
@Agatha - a przeprasza bardzo...będziesz mi wskazywała, co mam czytać, a czego mam nie czytać? Coś Ci się w głowie pomerdało i to zdrowo.
Czytam to co chcę czytać, komentuję to, co uważam za warte komentarze - pozytywnie bądź negatywnie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
To nie próbuj dyktować innym, na jakie tematy mają pisać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ależ będę próbować! W szczególności, jeśli dyskusja obraża fakt śmierci małego dziecka. Możesz się skręcić w pętelkę i tak to niewiele da - zawsze skomentuję, jeśli bzdury sadzisz.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na szczęście "obrażenie faktu śmierci małego dziecka", to taka sama bzdura, jak bzdurnie i koślawo to brzmi. Ale oczywiście, skoro taki z Ciebie erudyta z poczuciem misji, to nie da rady odwieść Cię od pisania w tym wątku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Prawda...nie da rady. Także wracaj do swoich zajęć, a ja będę dalej komentować to na co mam ochotę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
O właśnie, o to chodzi, że każdy komentować może to, na co ma ochotę. Ograniczeniem jest tylko regulamin forum.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jak mnie wk*rwiają takie spekulacje: "Dostaliśmy także informację, że opiekował się nią wcześniej gdański MOPS, ale prawdopodobnie nie jest to prawdą..." to po kiego grzyba pisać coś co może nie być prawdą?

To moje ostatnie zdanie w tej dyskusji.
Halewicz-nic dodać nic ująć...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
U uwadze dzisiejszej było o Szymonku z tych głośnych nagrań na ktorych matka krzyczy i bije dziecko. I co nagrania okazały się prawdziwe a Szymonek z matką w Niemczech bez żadnej kontroli być może nadal bity i poniżany. Sąd nie widzi potrzeby sprawdzenia czy jest bezpieczny a matka przecież też zrównoważona nie była. Możemy wiele tu pisać, wiele zgłaszać gdy widzimy krzywdę dziecka ale żyjemy w takim kraju, że myślę nie raz zdarzy się taka tragedia. A łatkę ''leczona psychiatrycznie" można dostać na oddziale alkoholowym na Srebrnikach też...
mleczko takie rzeczy pisze sie aby zrobic sensacje z i tak dośc dramatyczej wiadomości to
Obserwuję wątek od początku.. Wypisałam chyba ze sto zdań jak nie lepiej i usunęłam.. Po prostu "brak" mi słów, pomimo ich potoku.. Do tragedi, a przede wszyskim do niektórych tu osób..

Macie swoje zdania..? Super.. Ale zaprzeczacie samym sobie.. Czytacie się w ogóle..? I nadal uważacie, że jest ok..? Jeszcze lepiej.. Do tego biegacie do Kościoła i jesteście godnymi Katolikami..? Mega zarąbi..e.. ;) Znałyście kobietę, aż tak bardzo..? A jeżeli czyta to jej mąż, matka, etc.. Macie kobietę "za śmiecia" a same macie ochotę ją "zabić" .. Może to epitety, ale.. Nic dodać nic ująć..

Nie jest to pisane do ogólu, a co do kilku osób.. Nie chcę mi sie szukać w wątku nicków, ale łatwo będzie skojarzyć..

Moje zdanie..? Nie potrafię "celnie" go określić.. Ponieważ nie znam prawdy, faktów, szczegółów, nie znałam matki.. Najbardziej żal mi dziewczynki.. Dziecko miało całe życie przed sobą.. Było nic nie winną istotką.. odnasząc się do tego powyżej, nie bedę pisała nawet hipotez w rozwinięciu, bo pomimo tego, iż nie miałam takiej sytuacji, nie spotkałam się z nią również z "bliska", nie potrafię zrozumieć matki dziewczynki i nawet nie chcę zrozumieć, spotkać się z taką sytuacją.. Ale.. Nie będę jej również "napastować" najgorszymi oskarżeniami, winami, etc.. Ponieważ jw.. Nie miałam do czynienia z sytuacją bliżej, ale.. wiem do czego "stany psychiczne" mogą doprowadzić, znałam myśli osób w depresjach.. Jeżeli matka była poczytalna, to nie widzę usprawiedliwienia żadnego..

Dobra.. tyle bo chciałam krótko, a wyszło jak wyszło.. jeszcze raz.. Zal mi dziewczynki.. Tyle..
Matka była chora, leczyła się....ale nic jej nie usprawiedliwia :( niestety:(:( Osobiście skazała bym ja na dożywocie :(
Sasiedzi jak chetnie teraz udzielaja wywiadów. Dziecko zamykała na balkonie i co nigdzie to nie zostało zgłoszone? Ojciec zdając sobie sprawę ze stanu żony pozostawia córkę tylko pod jej opieką? Ok depresja, depresją ale kto pozwala kobiecie w tym stanie sprawować opiekę też bez winy nie jest.
Lidka, bo my myślimy tak. Zgłoszę na policję i jestem dobry i wspaniały i sprawę mam z głowy. Jakie prawa ma policja i jak działa to wiemy. Tak samo ktoś tutaj napisał, że słyszy płacz dziecka i od razu posypały się głosy "chętnych" do pomocy, żeby zadzwonić na policję, powiadomić MOPS i tyle tego zainteresowania i dobroci, nikt dalej się nie wychyli żeby zainteresować się i zrobić coś więcej.
kkasia1 - zgłoszenie na policję to już mega sukces w naszym kraju, gdzie normalnie ludzie potrafią przejść obok osoby leżącej, a nawet na nią depnąć a pomocy nie udziela i nie pofatygują się nawet zadzwonić po karetkę.
Co jeszcze chciałabyś zrobić?? Będziesz robiła za chucka norrisa i pójdziesz do czyjegoś domu trzepnąć z półobrotu złemu rodzicowi, który znęca się nad dzieckiem?? Sama odbierzesz dziecko siłą??

Reasumując: są w tym kraju instytucje odpowiedzialne za bezpieczeństwo i zobligowane do działania w takich wypadkach. Nam trzeba TYLKO i AŻ poinformować o tym fakcie te służby.
starała się o dziecko 7 lat i taka tragedia - jejkuś nie do pomyślenia. Naprawdę z taka depresją się nie wygra? skoro leczyła sięrok czasu to wydaje mi się że sporo
image
image
Jadźka idąc twoim tropem myślenia, to gdzieś jest wzmianka o tym ,że sąsiedzi dzwonili i policja o wszystkim wiedziała. Jaki jest efekt widać. Nie mówię, żeby nie dzwonić, tylko, żeby ruszyć sprawę dalej, a nie na zasadzenie; zadzwoniłem i jestem ok.
wiesz, sąsiedzi teraz będą mówić wiele rzeczy, jak opinia publiczna po nich jedzie. Tylko czy to prawda?
Zgadzam się, że system nie zawsze działa dobrze. Jednak działa i temu zaprzeczyć się nie da. Tylko spraw w których system zadziałał nie nagłaśniają.
dzisiaj ksiądz na mszy czytał kto odszedł z parafian do wieczności i była wśród nich między innymi Weronika :(
profil mamy i taty na NK cały w fotkach Weroniki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
ojjka podaj mi linka do profilu tej rodziny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jesteście ohydne, poszukiwacze taniej sensacji.
image
stała się niewyobrażalna tragedia.
Matka do końca swoich dni będzie żyła ze świadomością, że zabiła własne dziecko, nie wyobrażam sobie gorszej kary.

Nie wiecie i obyście nigdy nie wiedziały, co dzieje się w chorej głowie.
Łatwo oceniać z cieplej kanapy, mając kochającego męża, za sobą normalne dzieciństwo i młodość, coś na koncie, coś w lodówce.

Nie umiem i nie chcę oceniać. Żadna z nas nie była przy tym jak matka wrzuciła, czy też wskoczyła z córką do lodowatej wody.

A wchodzenie na profil i podsyłanie sobie linków to zachowanie hien.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie podam.
Tak, tak, ty już zdecydowanie dość na podawałaś,
image
Ojjka, nie podawaj, niech już ten malutki aniołek spoczywa w spokoju.
Matka dziecka niestety, ale kiedyś zrozumie co zrobiła i całe swoje życie będzie za to odpowiadać :(

nikt nie podesłał mi linku do strony tej rodziny na nk.
jest to rodzina z mojego byłego osiedla.
sama znalazłam profil, a że jest nie zablokowany to mam prawo wejść i zobaczyć jak każdy inny.
Nikomu nie udostępniłam ani nie udostępniłam profilu który znalazłam także nie życzę sobie mówienia o mnie hiena.

poza tym ksiądz podał nazwisko w kościele wyczytując zmarłych..
kkasia1 a co ja takiego niby podawałam???!!!
Podałaś takie informacje, po których b. łatwo znaleźć o kogo chodzi. Po co to?
image
słucham????
gdzie niby???
Nie napisze po czym można dojść czytając twojego posta, ale można. Trzeba mieć trochę wyobraźni jak się zamieszcza takie informacje. Wbrew pozorom internet nie jest taki anonimowy jak nam się wydaje.
image
Boze, jakie niektore z Was sa straszne! Po co Wam link do ich profilu??? Jakies niezdrowe podniecenie ta sprawa. Mi by chyba peklo serce jakbym zobaczyla zdjecie tego biednego Malenstwa!!!
nie napisałam nic złego.
nie podałam żadnych danych.
A więcej można było dowiedzieć się z gazet.

pozdrawiam
dziewczyny i ja się wypowiem...zaznzaczam ze to co sie stało jest okrutne, nie mieszczące się w głowie, aż człowieka ściska w gardle...ale....no właśnie...ale.....i zaznaczam nie usprawiedliwiam matki żeby była jasnośc, ale też nie obwiniam w 100 % te z was, która doświadczyły depresji poporodowej (zaznaczam depresji nie baby bluesa, którty trwa kilka dni)wie o czym teraz napiszę...kiedyś był o tym wątek. Tylko te który to przeszły wiedzą jak to jest i jakie straszne myśli nawiedzają wtedy kobietę, myśli które powodują pozniej jeszcze większe poczucie winy. Jeśli ta kobieta faktycznie od kilku lat leczyła leczyła się na depresję to tak winię, ale jej rodzinę , przyjaciół, sąsiadów. Podkreślam jeśli tak faktycznie jest. Depresja to ciężka choroba, która "lubi wracac" i jeśli ona leżała na odziale przez rok to nie mam więcej pytań. A co z tymi co siedzą na kamerach (potocznie pisząc) nie zauważyli kobiety z dzieckiem, na pewnie pustym molo, bo kto chodzi o 7 rano na molo w ziąb??i nie zauważyli jak wrzuca do wody dziecko???gdzie oni byli???? i powiem wam coś jeszcze według mnie kazda pielęgniarka i każdy lekarz pierwszego kontaktu powinien byc przeszkolony jak rozpoznac depresję, jak odczytac sygnały które taka chora osoba wysyła i interweniowac.tak jest w krajach skandynawskich gdzie są wyczuleni na tym punkcie.
a ksiądz co czyta nazwisko na mszy powinien się walnąc w swój tępy łeb, zero wyczucia i taktu jak słowo daje...i wtedy są sensacje, plotki w warzywniaku, domysły itp,itd
...żal czytać niektórych waszych komentarzy...
też jestem zdania, że ta kobieta już sama siebie ukarała....i smutne to bardzo, że jej stan depresyjny miał taki finał i że nikt jej wcześniej nie pomógł...z całego serca jej współczuję
image image
Oliv - zgadzam się z Twoją długą wypowiedzią.

Ojjka - jakoś tak miałam dziwne przeczucie, że to ktoś z "tego" osiedla...
Ojjka i dobrze, że nie podałaś linka, bo chciałam właśnie w ten sposób sprawdzić, jak daleko mogłabyś się posunąć podając linka nk na forum.
wstydu plotkary suwaczki nie macie!!!
DZIECKO ZGINĘŁO!!!! A WY JAK TE PRZEKUPKI JAZGOCZECIE!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
Halewicz skończ, ten temat powinien być zamkniety!! po co podsycasz??
Nie podsycam, a żądam zakończenia - czytać nie potrafisz?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Już od wczoraj nikt się tu nie wypowiadał i akurat Ty - chcący zakończenia musiałeś go podbić...Logiczne jak nie wiem...
image
Odmawiasz mi prawa do komentarza? O_o Trudno go podbijać, skoro jest na głównej - logiczne jak wiem.
Suwaczkowa logika...dramat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
A co taka zdziwiona? Nie od wczoraj wiadomo, że Halewicz to uciekinier z Tworek. Jak nie bierze leków to tak mu się klepki przestawiają.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jasna cholera.ADMIn, jak ma zablokować wątki na normalne tematy , i sprzedaż , to wie, jak to zrobić.
A teraz siedzi cicho, jak mysz pod miotła.!

Sam pewnie ciekaw historii, brak konsekwencji!
Wątek powinien być juz zablokowany, i tak za dużo słów już padło.

Matki sprawa i jej rodziny, nie Wasza!
image

image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
zamiast prosić o usunięcie tematu, to się lepiej zastanówcie jedna z czterdziestą, czy był sens pisać te bzdury.
I niech zostanie ten temat nieusunięty, jako pomnik idiotyzmu suwaczkowego. Nie powinno się go usuwać - niech wisi na głównej, żeby Wam było codziennie wstyd.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
synu, zmień dawkę leków! naród Cię prosi!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
weź się niepytany nie odzywaj - niech to dotrze do ciebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
hmm.... rozmawiasz sam ze sobą. Jest gorzej niż myślałem. Wysyłamy pomoc z kaftanem. Nie ruszaj się z miejsca.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
czas chyba poprostu zignorować Pana Halewicza :/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Halewicz ma racje !

Upajacie sie ta tragedia jak jakas sensacja , zginelo dziecko, NIE ZYJE! a do was jakby to nie docieralo , nadmiar czasu??? nuda???? wypalenie mozgow???? chyba wszystko naraz !

kobieta z zaburzeniami psychicznymi ktora zrobila ta straszna rzecz powinna zostac zamknieta by kiedys nie dopuscic sie podobnego czynu na innym dziecku a wiecie dlaczego? bo to podwojnie zaburzylo jej psychike!

7 lat temu niedaleko mojej miejscowosci kobieta zamordowala 6-cioletnie dziecko tylko dlatego ze zmarl jej syn i uroila sobie ze jak zabije jakies inne to on do niej wroci ....zabrala je spod szkoly mowiac ze babcia kazala je odebrac - udusila i wozila w wozku dla dzieci ...ale za jakis czas wypuscili ja bo stwoierdzono ze dzialala nie z wlasnej woli jakby .....chore! a rodzice drzeli o swoje dzieci wiedzac ze kobieta chora psychicznie jest na wolnosci

doscyc juz skowiczenia chyba co? moze troche zadumy i wspolczucia nad tym wszystkim co sie stalo i moze lepiej pomodlcie sie zeby wam do konca nie poprzewracalo sie w glowach bo umysly macie juz dosc nadwyrezone !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
cały czas jesteście oburzeni tym co się tu dzieje - a po psi ogon wiecznie odkopujecie wątek, który spada gdzieś nisko na Rodzince? (ok - jest widoczny na głównej stronie, bo ma duuużo wpisów)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Już dwa dni był ;spokój;
To po czorta podnosisz Agusiu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja - a ty po co podnosisz?
wiadomo coś nowego?
może tej szmacie też dajcie mieszkanie 150 metrowe i pracę....
szlag mnie trafia jak słucham takich sytuacji!!
BardzieJ "ludzki" artykuł:

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,11371956,Utopila_swoje_dziecko__ale_nie_pojdzie_do_wiezienia.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry