Widok

utonęło dziecko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dziewczynka-utonela-przy-molo-n53022.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest mi strasznie ciężko czytać o śmierci tej dziewczynki, zwłaszcza patrząc na moje dzieci ale bardzo dobrze wiem, co to choroba psychiczna, bo od prawie 20 lat zmaga się z nią moja mama, i nie mówię tu o depresji ani nerwicy, tak dzis popularnych, tylko o prawdziwej, poważnej psychozie.
Nie pytajcie co ta kobieta czuła i jak mogła to zrobić, bo to świadczy tylko o tym, że nie macie pojęcia, czym moze być choroba psychiczna.
Nie oceniajmy, nie piętnujmy, bo to może dotknąc kazdego z nas
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jadźka, rozszerzone samobójstwa się zdarzają. To, że Ty nawet nie miałaś takich fantazji w ciężkim okresie, nie znaczy, że miewają je osoby pod jakimś względem gorsze od Ciebie. Po prostu są inne, inaczej przeżywają, mają inną sytuację.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Niech sobie"??? A Ty taka Miss Zdrowia Psychicznego? Ciebie nie dotyczy temat i na 100% nigdy dotyczyć nie będzie?

Nie ma jednej "choroby psychicznej". Twoje problemy z matką nie uprawniają Cię do wygłaszania takich opinii na temat osób, które mają jakieś problemy psychiczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
z cała pewnością wiem. Przechodziłam ciężką depresję i załamanie nerwowe. Wiem, że wtedy nie ma zainteresowania dziećmi, pracą, miłością, rodziną, przyjemnościami - niczym. Jednak NIGDY nie skrzywdziłabym nikogo, a już z cala pewnością nie swoje własne dzieci. W depresji można zaniedbać dzieci, ale nie świadomie robić im krzywdę.

Gdyby zdarzył się TAKI wypadek to podejrzewam, że tylko silne leki mogły by mnie doprowadzić w miejsce tej tragedii w 24h po zdarzeniu. Ja odeszłabym od zmysłów. Brak oznak emocji w takim momencie o czymś świadczy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
niech sobie zyją ,biora leki - ale powinno sie odseparowac od reszty spoleczenstwa, dzieki wielkie - zeby ktos sie rzucil na mnie bo zapomniał i wypil piwo i tabletka nie zadziałała, albo za pozno wzial za małą dawke, i tak go wqrwiłam ze musial mnie zadźgac... bo nie panuje na swoimi emocjami - takie moje zdanie
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
może nie trzeba takiej osoby wyzywać od psychicznie chorych..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Absolutnie nie nienawidze jej, bo jak byla na leczeniu jej nie pamietam, pamietam tylko ten okres remisji, w zyciu bym nie powiedziala ze jest chora,to moja mama, była - teraz jest chora i agresywana, zrobilismy wszystko zeby poszla na leczenie (bezskutecznie bo w polsce ubezwlasnowolnienie osoby jest wrecz niemozliwe- zmienila zamki w drzwiach, rzucila sie na mnie, i co? interwencja policji, i pogotowia,ale dopoki nie zrobi mi krzywdy zeby byly obrazenia fizyczne - najlepiej zeby mnie zabila - wtedy dadza takie osoby na leczenie) teraz jest obca osobą, psychicznie chorą, nie mam z nią kontaktu nikt z rodziny nie ma, bo jak stwierdzila niejestesmy jej rodzina, skoro wmawiamy jej ze jest psychiczna . Masakra, dlatego nikt mi nie wmowi ze sa choroby psychiczne "mniej groźne" albo że da sie wyleczyc, G* a nie sie da. Kwestia czasu jak sie rzuci na kogos, albo utopi kogos. I pełno takich wariatów na świecie :0
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jadźka, psychiatra będzie długo pracował nad orzeczeniem. Nieokazywanie emocji w czasie wizji lokalnej dobę po zdarzeniu właściwie o niczym nie świadczy. To zupełnie oderwany objaw. Może pasować do kilku hipotez.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jadźka, jak czytam co piszesz o tej wizji lokalnej, to ciesze się ze tego nie ogladałam!
Jadźka--> z drugiej strony nie wiesz jak byś się zachowała... załóżmy masz depresje, zdarzył się wypadek... i już Ci wszystko jedno, co sie stanie, tak sobie mysle, tak chce wierzyc w to :(
A masz pewność, ze zdrowa osoba zaraz nie zachoruje?

Depresja czy nerwica to bardzo popularne choroby, prawdopodobnie 50% kobiet będzie miało kiedyś epizod, w którym przydałyby się jej leki. Choćby wiele forumek leczy się czy leczyło. Regularne chodzenie do psychiatry i przyjmowanie zapisanych leków dobrze świadczy o osobie. Ale do tego często trzeba wsparcia od rodziny.

"Psychotropy" to też szeroka "definicja". Wiele osób przyjmuje takie leki, funkcjonuje od lat normalnie, lepiej od wielu osób, które nigdy psychiatry nie odwiedziły.

"Pozamykać wszystkich leczących się psychiatrycznie" jest tak samo mądre jak "wszyscy chodzący do dentysty to brudasy z dziurawymi zębami".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
tam są kamery ! usłyszała zarzuty bo coś pewnie na nic znalezli, i jakie miała inne wyjscie? jak nie przyznanie się do zabójstwa własnego dziecka?
patikaz - litości!! ona bez mrugnięcia okiem wrzuciła manekina wielkości swojego dziecka do wody na wizji lokalnej!! Nie okazywała emocji.
na wizji lokalnej pokazała jak wrzuciła córkę do wody.
A konstantynopolitanczykowna była tam i słyszała ja Bóg mówił :)
a ja nadal nie moge uwierzyc ze ona to zrobiła, a może to jednak był wypadek i ona sie przynała bo nie chce już życ, myslała, że jak się przyzna to już nie będa jej przesłuchiwać, policja często umie wymusić zeznanie... była wąłkowana pewnie cala noc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tego nie ogarniam, jak to wrzuciła dziecko do wody????????, skoro sama chciała popełnić samobójstwo to czzemu sama sie w wodę nie rzuciła, nie rozumiem i nie zrozumiem
pewnie w tego boga, który powiedział :

20 Złamanie za złamanie, oko za oko, ząb za ząb; takie samo uszkodzenie, jakie spowodował u tego człowieka, należy spowodować u niego. 21 A kto śmiertelnie ugodzi zwierzę, ma za nie dać odszkodowanie, lecz kto śmiertelnie ugodzi człowieka, ma zostać uśmiercony.
konstantynopolitanczykowna a Ty to chyba bardzo nienawidzisz swojej matki co ? jakoś tak to wynika z Twoich postów, taka zapiekła nienawiść
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
psychotropy to bardzo silne lekarstwa, skoro tego potrzebowala, masz pewnosc ze depresja nie przerodzi sie w inna chorobe? nie dawac dzieciom pod opieke waraitom i psycholom, to nie bedzie wiecej takich przypadkow, ze matka topi dziecko, nooo...przeciez pewnie szla po lekarstwa , bo maz dal jej do wiwatu, i na zlosc mezowi dziecko utopiła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry