Widok

vigantol a uczulenie SUCHE PLAMY :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
CZY spotkałyście się z tym, że vigantol uczulał ? że po nim wasze pociechy mialy jakies wypryski krosti czy plamy ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak vigantol może uczulac wiem , że kupuje się wtedy Vigantoletten w saszetkach czy jakoś tak ( nie pamiętam nazwy - popytaj w aptece) ponoć różnia się składem i ten drugi jest juz OK
jest jeszcze Devikap stosowany z tego co sobie przypominam - muszisz tez uważać na Cebion - tez lubi uczulac, u nas tez chyba bylo takie uczulenie jak syn był mały
w Vigantolu najprawdopodobniej uczula olej z orzechow arachidowych .....sobie przypomniałam :-)
a jak wyglada to uczulenie? objawy? bo moja niusia ma plamy czerwone
to przeważnie jest wysypka lub wlasnie takie suche plamy ...czasem tez winne jest białko mleka krowiego bo ok. 3 m-ca lubi wychodzić skaza białkowa . Trudno się połapać od czego te suche placki - odstawiłabym na 2 tyg Vigantol ( tym bardziej że mamy lato i dużo słonka ) i zobaczyłabym czy skóra się poprawi ...jesli tak będzie to masz winowajcę jeśli nie ,zastanawiałabym się czy to nie skaza białkowa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

do góry