Widok

vigantoletten, a ciąża

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie Mamy,
czy któraś z Was przyjmowała dodatkowo wit. D w ciąży?
Mam lekką niedoczynność i endokrynolog do witamin, które biorę (pharmaton) kazał mi brać właśnie vigantoletten. Dopiero w domu wyczytałam w ulotce, że trzeba kontrolować poziom wapnia. Ktoś ma jakieś doświadczenie? Endo nic mi nie mówił, a następna wizyta za jakieś 6 tygodni i jakoś boję się, że pharmaton + viga to za dużo tej wit. D, chociaż lekarz mówił, że tak ma być. Proszę o porady :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie, endo się nie zna, za to forumki bez wykształcenia medycznego wiedzą lepiej!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Miałam ten sam problem....endo kazała brac mi vigantoletten mimio ze biorę witaminy, które zawierają wit. D, ginekolog natomiast radził mi nie brać tego, gdyż można przedawkować wit. D i powiedział ze nie ma sensu dodatkowo przyjmować tym bardziej, że wszystkie wyniki mam dobre, dzidzia rośnie nawet spora. Szczerze, do tej pory jestem w rozterce czy powinnam brać czy nie, na razie posłuchałam się gina. Moim zdaniem powinnaś skontaktować się jeszcze ze swoim ginekologiem i dokładnie porozmawiać z endokrynologiem o swoich obawach.
Janka, nie twierdzę, że się nie zna, tylko o pewne rzeczy nie mogłam zapytać na wizycie, bo po prostu o nich nie wiedziałam... poza tym, jak pokazuje przypadek Kkasity nie zawsze wszystko jest czarne albo białe. W czwartek mam wizytę u gin. to wypytam, dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hey
Ja te zbiore D3 i to w duzej dawce bo 1000 mg i mi endokrynolog powiedzial ze teraz to standard postepowania.... takze nic sie nie martw a wapno warto zmierzyc :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mozesz zbadac poziom witaminy D we krwi i bedziesz wiedziala, czy masz niedobor.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
konsultowałam się z dwoma endokrynologami i moim ginem w sprawie Vigantolettnem i sa jaknajbardziej za
ja przy Hashimoto biore dawkę 2000 j,m. (czyli 50 mikrogramów) + femibion w którym jest 400 jm
to nie jest duża dawka, a po zimie i tak prawie wszyscy maja niedobór :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry