Widok
vigantoletten, a ciąża
Drogie Mamy,
czy któraś z Was przyjmowała dodatkowo wit. D w ciąży?
Mam lekką niedoczynność i endokrynolog do witamin, które biorę (pharmaton) kazał mi brać właśnie vigantoletten. Dopiero w domu wyczytałam w ulotce, że trzeba kontrolować poziom wapnia. Ktoś ma jakieś doświadczenie? Endo nic mi nie mówił, a następna wizyta za jakieś 6 tygodni i jakoś boję się, że pharmaton + viga to za dużo tej wit. D, chociaż lekarz mówił, że tak ma być. Proszę o porady :)
czy któraś z Was przyjmowała dodatkowo wit. D w ciąży?
Mam lekką niedoczynność i endokrynolog do witamin, które biorę (pharmaton) kazał mi brać właśnie vigantoletten. Dopiero w domu wyczytałam w ulotce, że trzeba kontrolować poziom wapnia. Ktoś ma jakieś doświadczenie? Endo nic mi nie mówił, a następna wizyta za jakieś 6 tygodni i jakoś boję się, że pharmaton + viga to za dużo tej wit. D, chociaż lekarz mówił, że tak ma być. Proszę o porady :)
Miałam ten sam problem....endo kazała brac mi vigantoletten mimio ze biorę witaminy, które zawierają wit. D, ginekolog natomiast radził mi nie brać tego, gdyż można przedawkować wit. D i powiedział ze nie ma sensu dodatkowo przyjmować tym bardziej, że wszystkie wyniki mam dobre, dzidzia rośnie nawet spora. Szczerze, do tej pory jestem w rozterce czy powinnam brać czy nie, na razie posłuchałam się gina. Moim zdaniem powinnaś skontaktować się jeszcze ze swoim ginekologiem i dokładnie porozmawiać z endokrynologiem o swoich obawach.