Widok

w bibliotece...

chciałbym wypożyczyć Powrót Posła...Niemcewicza
...ale nie wiem, kto jest autorem

Stworek, Ulisses Joyce'a też jest uznawany za arcydzieło literatury
a ilu go przeczytało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

! !

poprzedni przystanek | następny przystanek

ROZKŁAD JAZDY - ważny od 16.07.06

Zakład Komunikacji Miejskiej w Gdańsku Sp. z o.o.

106

przystanek: GŁĘBOKA numer: 1046
kierunek: AKADEMIA MUZYCZNA

DZIEŃ POWSZEDNI

odjazdy:
| 05 | 36, 56n
| 06 | 23, 48n
| 07 | 16, 42n
| 08 | 06, 33n
| 09 | 06, 46n
| 10 | 26
| 11 | 06n, 46
| 12 | 26n
| 13 | 06, 26n
| 14 | 01, 27n, 52
| 15 | 17n, 37
| 16 | 11n, 38
| 17 | 03n, 20
| 18 | 04n, 46
| 19 | 31n
| 20 | 10D
| 21 | 00n, 38n
| 22 | 16n
| 23 | 28nD

SOBOTA I ŚWIĘTO

odjazdy:
| 06 | 08n, 48
| 07 | 28n
| 08 | 08, 58n
| 09 | 48
| 10 | 28n
| 11 | 08, 48n
| 12 | 28
| 13 | 08n, 48
| 14 | 28n
| 15 | 08, 48n
| 16 | 28
| 17 | 08n, 48
| 18 | 38n
| 19 | 31
| 20 | 11n
| 21 | 01, 36nD
| 22 | 16
| 23 | 28D

uwagi:
D - do DWORCA GŁ. PKP
n - kurs pojazdu niskopodłogowego

Coś...

...nie widać fanów Zdzisława Beksińskiego, no ale czemu tu sie dziwić: w telewizji nie pokazują, w radiu nie mówią, temat o malarzu wygasł, nie modzie, to i pseudofanów brak.

C.B.

raczej fikacja literacka :) bo przecież czy masz syna Adasia i chadzasz z kosą po polu strasząc dwoma żebami na środku szuflady :D Może i autor miał jakąś prorocza wizję :) hyhy.
Ale najbardziej podobał mi się fragment: "Ćma przypadła mu do kolan roztrzęsioną głową, a łzy jak groch posypały jej się po twarzy szarej i zradlonej jak te jesienne podrówki". Bynajmniej nie unosze sie tu jakimś klimatem podporządkowania drugiej osobie, nie, nie, nie............

Orzech włoski chyba

nie tylko przypomina Twoj mózg. Trzeba go czasem połknąć.
Podobnie piec połyka pierwsze poematy pańskie.

TotenKopf

Werbum caro hic factum est (czyt. sołtysim tyłkiem zainteresowany żem jest). A widzisz? :D

Manson - jak mason

tajemne receptura winne skrzykuje. Tlumaczac, pewne i lacine pojal. Ot co.

O, psie krwie cholerne !!! hyhy :)

To ja wam kombajna do wsi daruję a wy mi uprzejmości szantażem podszyte sączycie do ucha! O, niedoczekanie wasze paroby niewierne! Kwaterke by sie wypiło i fajcuchów pokurzyło za moje krwawice, co? Niedoczekanie! A jak Lenn mao amorów to niech gnój w oborniku przerzuci i maciory nakarmi. A Nastepny sezon robicie widłami i motykom. Administracja wiejska nie da sie tak łatwo posunąć ;) Jeno trochem przerażon własnym tyłkiem, że jeszcze on zainteresowanie Mansona budzic może. Nie chce nic mówić ale to rozbójnik-dewiant pewnikiem co z Przystanku Jezus uciekł i łaciną naucza ;) hyhy

...

Verbum caro hic factum est

TotenKopf

Witaj dobrodzieju nasz serdeczny! A teraz sygneciki raz, raz, raz, bo gorzoła się skończyła i fajcuchów się nie kurzy bo nima, a i Lenn niezadowolona bo nowych korali brak i miłość słabnie... A ty co? Złotóweczkę chcesz li dać? Tego zeta, to do swojej skarbonki możesz wrzucić co n 4 litery się zwie... Ruchy, ruchy, bo Mansona wezwę co po mojej prawicy stoi, a on ograbi po całości, na waleta zostawi, a i grubym sołtysim tyłkiem nie pogardzi... :)

Stworze

Nie dało rady wszystkich, a szczerze mówiąc chciałbym. Byłaś w zamyśle. Miał się na końcu pojawić wielki włochaty stwór i... zjeść krowi placek, ha , ha , ha, tośmy się uśmiali, do rozpuku, co? Aż brzuchy bolą... :)

Ćma B.

"Chłopów" nie czytałem, jak i innych lektur też nie (wolałem w grocie tańcować, gorzołę pić i fjcuchy kurzyć :). Nie lubiłem przymusu, wytykania palcem - to masz czytać, to, tego nie. Jedyny wyjątek to "Ferdydurke" Witka G. (genialna!) i "Przedwiośnie" (niechcący). A "Chłopi wg.Shaigana" to tak dla ogólnego poprawienia nastroju, bo list. i grudz. w tym roku daj popalić, oj dają... :)

bylo erie

dopadli mnie druidy smietankowe na zlamanym patyku bo raz wymklo mi sie ze smaczna jest ta z zielonymi oczami.
ok. przyznaje sie ze zjedlismy razem frytki ona z mayo a ja z keczem ale bylismy grzeczni i nikomu sie nic nie stalo.
I swear, I schöööre alter, walah !

oj adas...

literki ci siem plonczom, jąkasz się....coś tu kręcisz knypie ;) Zemsta Bogów, powiadasz? Hyhy, no może wróciła z wywarami od druidów :D Ty uważaj, bo teraz ustalanie ojcostwa jest jak to mówią trendy ;)

gdzie gdzie???

gdansz´czanka olcia z irie nic nie wiem jakas zemsta bogow sciema namaxxa.

ech...

zazdroszczę :)

Spacnoc

Gdzieś gdzie biało w Polsce me nogi stąpały
Polecam wszystkim dość dużo śniegu jak na
Spacer po zmierzchu, nart zabierać nie polecam

Jeden na fokach pod Kasprowy, ogólnie mało wszystkiego.
Ludzi, śniegu i wiatru. Temperatura pomaga; policzków smarować
Nie trzeba.

Jedynie, czego za wiele to wypadków. Jednak na to wpływu
Już nie mamy.
Skały nocą podmarznięte, śnieg sypki, zlodowaciały

Trafiło mi niebo gwieździste i spadło ich kilka nawet.
Spokojna była bezwietrzna, ciepła.
Czołowo rozświetlałem trasę przed sobą

adas łobuzie....

Jakaś białogłowa zdaje się Ciebie szukać? Coś Ty zmalował, hę? :) Ty zobacz, aż z Irlandii do Ciebie przyjechała :D Chłopie ta białka chyba na Ciebie leci! ;)

wasz wacuś

Najsubtelniejsza forma, dlatego właśnie droga do poznania prowadzi przez wysublimowanie świadomości.
Możemy sublimować, pielęgnując subtelne odrzucając prymitywne, kierując się do wszystkich stosując określone praktyki . Ogromną pomocą może być z najbardziej subtelnymi zjawiskami żywej przyrody oraz wysublimowanymi dziełami sztuki.

nie dzwońcie do wacusia

Wąwóz Kraków

Zgadzając się na tak bezpieczne bzdury
dzień nie jest tak ponury:
Wczoraj wchodził turysta do Wąwozu Kraków
a tam Janosik jeszcze wisiał na haku.
A ty zawsze zjesz słodkie konfitury.

Grzegorz Rymopis

Do Adasia

Adam wiem ze kiedys zagladales na to forum....Tesknie bardzo Ola , jestem w gdansku od stycznia znowu w Irlandii

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (166 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

do góry