Widok
ja osobiście bym nie radziła wybierać aqua parku- są baseny w gdyni (jezuitów) i w hotelu marina ( nie wiem czy dobrze napisałam nazwę - w gdańsku jelitkowie jest) gdzie woda jest stosunkowo ciepła i przystosowana do kobiet w ciąży.
W ciąży nie powinno się wchodzić do zbyt zimnej wody (tak mi powiedział ginekolog). Poza tym na basenie masz ryzyko złapania grzybicy lub czegoś innego, a dla układu płciowego/moczowego jest to niebezpieczne w kontekście bliskości płodu.
Dlatego radzę z uwaga wybrać basen, ale na pewno nie aqua park!!
W ciąży nie powinno się wchodzić do zbyt zimnej wody (tak mi powiedział ginekolog). Poza tym na basenie masz ryzyko złapania grzybicy lub czegoś innego, a dla układu płciowego/moczowego jest to niebezpieczne w kontekście bliskości płodu.
Dlatego radzę z uwaga wybrać basen, ale na pewno nie aqua park!!
nie raz widzieliśmy kobiety w ciąży w aquaparku.
sama chętnie bym się wybrała mimo,że ciąża już na końcówce.
co do ryzyka zarażenia grzybicą czy czymś podobnym to powiem krótko: poprzednio chuchałam i dmuchałam i na basen nie chodziłam a i tak w posiewie wyszedł streptococcus agalactie, więc w moim odczuciu może i zwiększa to ryzyko/prawdopodobieństwo złapania czegoś, a może nie zmienia nic?
sama chętnie bym się wybrała mimo,że ciąża już na końcówce.
co do ryzyka zarażenia grzybicą czy czymś podobnym to powiem krótko: poprzednio chuchałam i dmuchałam i na basen nie chodziłam a i tak w posiewie wyszedł streptococcus agalactie, więc w moim odczuciu może i zwiększa to ryzyko/prawdopodobieństwo złapania czegoś, a może nie zmienia nic?