Widok

w ciąży do aquaparku? mozna?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
moze i glupie pytanie..ale można chodzić w ciązy na tego typu kąpieliska?
chodziłyscie do aqaparku w ciazy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie raz widzieliśmy kobiety w ciąży w aquaparku.

sama chętnie bym się wybrała mimo,że ciąża już na końcówce.

co do ryzyka zarażenia grzybicą czy czymś podobnym to powiem krótko: poprzednio chuchałam i dmuchałam i na basen nie chodziłam a i tak w posiewie wyszedł streptococcus agalactie, więc w moim odczuciu może i zwiększa to ryzyko/prawdopodobieństwo złapania czegoś, a może nie zmienia nic?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście, że można.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Brawo widzę , że dbasz o formę. Polecam basen w Sopocie " Mera-spa",
a także w Hotelu" Haffner". Bardzo dobrą alternatywą dla Ciebie może być również gimnastyka dla kobiet w ciąży. Sprawdź na stronie
" Strefaaktywna" .Polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie przesadzajcie dziewczyny, ja w ciąży yłam kilka razy w aqua parku i woda nie jest za zimna, właściwie nie wchodziłam tylko do jacuzzi bo tam na pewno jest za goraca. Mam częste problemy z pęcherzem i jakoś nie miałam żadnej infekcji.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja też bym sobie darowała po pierwsze ryzyko infekcji a po drugie obawiałabym się jakiegoś upadku. Poślizgnąć się i upaść nie trudno :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzieki za odpowiedz. właśnie też myślałam o Jezuitach tylko teraz się zastanawiam czy nie zrezygnowac w ogóle z basenu..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja osobiście bym nie radziła wybierać aqua parku- są baseny w gdyni (jezuitów) i w hotelu marina ( nie wiem czy dobrze napisałam nazwę - w gdańsku jelitkowie jest) gdzie woda jest stosunkowo ciepła i przystosowana do kobiet w ciąży.

W ciąży nie powinno się wchodzić do zbyt zimnej wody (tak mi powiedział ginekolog). Poza tym na basenie masz ryzyko złapania grzybicy lub czegoś innego, a dla układu płciowego/moczowego jest to niebezpieczne w kontekście bliskości płodu.

Dlatego radzę z uwaga wybrać basen, ale na pewno nie aqua park!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry