Widok

w jakim wieku do chrztu ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Piszcie kiedy dziecko miało chrzest ? w któym miesiącu życia ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
moja bedzie mial 2,5 miesiaca :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja bedzie mial 2,5 miesiaca :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bartus urodzil sie 6 kwietnia a chrzczony byl 29 lipca czyli miasl niespelna 4 miesiace :)
Nasza córcia była chrzczona w 9 miesiącu. Chcieliśmy szybciej ale niestety mój stan zdrowia na to nie pozwalał.
W kościele było bardzo cięzko, ponieważ córcia już raczkowała ale jeszcze nie chodziła i niestety wyrywała się z rąk:)
1,5 h na rękach to było dla niej stanowczo za duzo:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
moj synek mial prawie 3
Moja Misia miała równo 3 miesiące
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córeczka miała 3 miesiące
bratanek mial pol roczku.moja Sarka bedzie miala 2-2,5 miesiaca.a czemu wogole pytasz?przeciez nie ma zadnych granic wiekowych.ja akurat sugeruje sie tylko tym ze mamie chrzestnej akurat tak pasuje przyjechac bo jest za granicą.jest mi w sumie dosc obojetne kiedy by to bylo,byleby nie czekac do roczku jak dziecko moze bedzie juz biegac(po kosciele;D)
2,5 miesiaca
nasza miała 1miesiac
2 miesiące
1,5 miesiąca
Miśka miała 3,5 miesiąca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pytam, bo ostatnio widziałam chłopcu u chrztu w wieku 2 lat.
Było ściganie się po Kościele i wyglądał jak wyrośnięty dzidziuś w tych łaszkach :) hehehe
Jak ktoś chrzci w tym wieku, to widać od razu, że dziecko ochrzczone nie z woli rodziców ale dziadków
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 37
1,5 miesiaca

Nasza miala prawie 9 miesiecy i jesli moge cos komus podpowiedziec to nie warto czekac! Im wczesniej tym lepiej. Z nasza maz musial chodzic po kosciele zeby byl spokoj, a obok lezala sobie u mamusi na rekach 2 miesieczna dzidzia i slodko spala...
Ale ogolnie nie ma odpowiedniego wieku na chrzest- Chrzcijcie kiedy uwazacie to za stosowne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
3 miesiące.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
2,5 miesiąca i przespana cała msza. Rzeczywiście im mniejsze dziecko, tym lepiej :)
Cytrynka, nie mozna generalizowac, pozniejszy chrzest nie musi oznaczac,ze to rodzice nie chcieli wczesniej ochrzcic dziecka. Ja znam przypadki gdy choroba, czy brak mozliwosci dojazdu chrzestnego opozniala uroczystosc.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry