Widok

w którym tygodniu ciąży miałyście planowane ciecie cesarskie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam mam do was pytanie kiedy miałyscie robione cc mam skierowanie i nie wiem czy mam czekać do skurczy czy wczesniej umowić sie w szpitalu w którym bede rodzić lekarz mowił ze moge sie tego domagać po skonzonym 37 tygodniu dziekuje za informacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam cc w wojewódzkim
ja miałam skierowanie na cc długo wczesniej, poszłam na oddział umówić sie na konkretną dateta gdzieś 2 tyg przezd terminem, poszłam na oddział, lekarz popatrzałna wszystkie badania i wyznaczył konkretną datę, nie czekałąm na całą akcję
10.06.2006
image
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje za informacje mam tylko pytanie czy najpierw wywyoływali ci akcję porodową czy odrazu trafiłas na salę operacyjną, bo lekarz powiedział ze dobrze by było aby zaczeła sie akcja lub wywołali poród, strasznie się boję, z tego wszytskiego nie dopytałam na ostatniej wizycie dzis koncze 37 tydzien i boję sie ze moge nie zdązyc utrzmać maleństwo do kolejnej wizyty
Ja miałam planowane cięcie w 39 tyg. Rodziłam w Wojewódzkim, stamtąd również miałam lekarza prowadzącego, który umówił mnie na konkretny dzień i godzinę cc. Po zgłoszeniu się w wyznaczonym dniu zostałam przyjęta na patologię (pomimo, że nic się nie działo). Zostałam podłączona na godzinę do KTG i oksytocyny. Akcji nie było więc po godzinie pojechałam na salę. Tam znieczulenie i po 45 min młody był na świecie. Tak więc przynajmniej w Wojewódzkim nie czekają na akcję.

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja tez mialam wybrac na cc, juz mialam zaplanowaną w 37 tyg, bo mialam za duze dziecko i juz prosilam lekarza ze chce pudziana urodzic, a tu klops. mialam zglosic sie na 15 godz pamietam jak nic, a tu w domu w nocy zaczełam rodzic i nie wytrzymalam do 15:) a tu niby tyle jeszcze dawali mi czasu:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
39 tydzień
image
image
Ja miałam skierowanie na cc, bo dziecko było ułożone pośladkowo. W szpitalu powiedzieli, że od tak nie robią cesarki muszą być skurcze lub rozwarcie lub wody odejść. Szpital w Wejherowie
Moja żona w 41. Podważone i tak :(

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Brak znieczulenia, podważanie decyzji lekarza o cesarce... O wszystko trzeba żebrać. Ehhh
Żebrać w życiu. Wystarczy się delikatnie postawić, a jak nie pasuje to idę do Dyrektora Szpitala. Który zazwyczaj nie wie co się dzieje...

Działa! Inaczej chyba nie da rady zmienić ich syfiastej mentalności i pazerności na kasę i przekręty gdzie się da.

A jak nie pisemna skarga - po porodzie. W rodzielniku - pisma - dyrektor szpitala, NFZ :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja od rzu trafiłam na sale, (napierw wywiad potem na sale) i nie miłam wczesniej podanej oksytocyny, ktr miałm robione dzień wcześniej, i przed sama cesarka tylko na chwilke podłaczyli mnie na ktg - dosłownie na minute
10.06.2006
image
image
oczywiscie mialo być ktg (zamiast ktr) sorki za byki, ale sie spiesze :)
10.06.2006
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry