Widok

waga dziecka w poszczególnych tygodniach

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, napiszcie proszę jaka jest waga waszego maleństwa w brzuszku i w którym tygodniu. Moja niunia waży 2169 kg w 36 tygodniu i wydaje mi się że to zbyt mało bo w miesiąc raczej nie zdąży przybrać kilograma. Lekarz mówi że jest oki. Ale to nie jest waga książkowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moj synek w 31 tc wazyl 2008,w ostatnich tygodniahc szybko przybiera na wadze.Takze sie nie martw.W zeszlym roku rodzilam na USG bylo 2700 a maly wazyl 2170.
Usg często się myli i czasem nawet o kg. Tak było u mojej kuzynki.

dokladnie nie mozna wierzyc do konca usg i niepotrzebnie sie denerwowac

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak byłam w szpitalu to była dziewczyna w 38 tc i powiedzieli jej ze dziecko wazy 2000g a urodziła dzień po USg z waga 2800g

mi na usg lekarz powiedzial ze dziecko bedzie male a urodzil sie z waga 3640 to chyba nie tak malo

Moaj koleżanka rodziłą 2 miesiące temu i jej tez powiedzieli,że mała będzie malutka- 2 kg. Urodziła 3100, a teraz mała waży ponad 6kg. Nie ma co się martwić na zapas. Usg ,,waży" na podstawie wymiarów a nie ciężaru ciała, wszystko zależy od ułożenia dziecka. Nie stresujcie się kobitki:))

najwiecej diecko przybiera w oststnich 4 tygodniach i "obrasta w tłuszczyk" wiec nie masz co sie martwić :)
szybko urośnie po porodzie a poród maluszk abedzie łatwiejszy

Moja jak się urodziła, ważyła 3130 i dstała 10 pkt. Czy ja dobrze zrozumiałam, że wg Ciebie 3 kg to mało? Przecież to normalna waga.

moja waży teraz 2400g ale ta waga jest orientacyjna i mam napisane +/-300g wiec moze wazyc i 2100g

kamila ale dlaczego zakładasz ze Twoje dziecko musi urodzić się duże? Przecież dużo dzieci rodzi się z wagą 2600-2900 i to jest normalne i zdrowe dziecko!!!
Nie potrzebnie się zamartwiasz!!!

3 kg to bardzo dobra waga.

Ja aż tak bardzo się nie martwię, lekarz powiedział że jest ok. Przynajmniej bede miala lzejszy poród.

Ja nie jestem aż taka drobna bo mam 170 cm wzrostu i wagę przed ciążą 56 kg.

Myślę że nie musimy się martwić, jak przeglądam dziennik bałtycki i oglądam co tydzieć małe dzidzie to są tez takie ok 3 kg całe i zdrowe :)
Kamila ja mam ten sam problem, mój mały w 32 tygodniu miał wagę 1620, teraz jestem w 33 tygodniu. Martwię się tym bardzo....
no to koleżanki córcia w 36tc ważyła 2kg a o dziwo przy urodzeniu 3600g wiec naprawde nie masz czym sie martwic :)

waga ksiazkowa zawsze mowi co innego,tak samo objawy ciazy,wychowanie dziecka jest co innego to co pisza ksiazki a co innego jest naprawde,nie przejmuj sie tym jeseli lekarz mowi ze jest ok to apewno nie ma powodu do niepokoju

Nie ma czegoś takiego. Każde dziecko jest przecież inne. Jeżeli jesteś drobna to nie ma bata, żeby Twoje dziecko było kolosem. Poza tym USG często przekłamuje wagę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry