Widok
waga w ciazy
ile przytylyscie do 25 tyg ciazy ? i jeszcze jedno, czy kiedy kolwiek zdazyly wam sie jakies glupie komentarze od lekarza, pielegniarki co do waszej wagi? albo jak was badały na fotelu i dotknely brzucha i taki tekst: ale sadło ;/ albo cos w tym stylu ? strsznie mnie takie zachowanie drazni, ja do tej pory przytylam 6-7 kg niby malo, ale ostatnio na wizycie lekarka do mnie ze z dużą waga zaczełam i zaczela jakies glupie teksty walic... czy oni maja do tego prawo ? jak sie zachowac w takiej sytuacji ?
Gdybyś przytyła bardzo dużo, to lekarz może upomnieć. Za duży przyrost to również niezdrowo.
Mój lekarz bardzo pilnuje moją wagę, ale u mnie przyrost wagi w 25 TC, to 1,5kg.
Obecnie mam niespełna 8kg i to w sumie w ostatnim miesiącu przytyłam najwięcej.
Mój lekarz bardzo pilnuje moją wagę, ale u mnie przyrost wagi w 25 TC, to 1,5kg.
Obecnie mam niespełna 8kg i to w sumie w ostatnim miesiącu przytyłam najwięcej.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja akurat przybierałam książkowo, ale to chyba z powodu dużego wzrostu i solidnej budowy ciała przed ciążą. Też mam sadełko, ale lekarz stwierdził że "taka moja uroda". Na każdej wizycie było ważenie, ale bez stresu :) Problem był taki że nie było słychać serducha na dopplerze więc miałam częściej usg przez brzuch ;) Miałam pilnować wagi, bo im więcej tłuszczyku, tym ciężej mamie (jej serce musi ciężej pracować), dziecku (w konsekwencji poprzedniego punktu) i lekarzowi przy porodzie (badanie, szycie). Ale takie problemy występują przy dużej nadwadze!
Radzę poszukać innego lekarza, bo jak ta doktorka taka dziwna, to zacznie Ci robić pod górę np. ze zwolnieniami lekarskimi czy skierowaniami itp. O ile nie ma zagrożenia zdrowia, nie ma prawa tak gadać, poza tym liczy się forma w jakiej to przekazuje. Szkoda nerwów. Ciąża to piękny czas i nie możesz się stresować! Ja chodziłam prywatnie do gina i było super, ale według mnie państwowo też powinni być mili.
Radzę poszukać innego lekarza, bo jak ta doktorka taka dziwna, to zacznie Ci robić pod górę np. ze zwolnieniami lekarskimi czy skierowaniami itp. O ile nie ma zagrożenia zdrowia, nie ma prawa tak gadać, poza tym liczy się forma w jakiej to przekazuje. Szkoda nerwów. Ciąża to piękny czas i nie możesz się stresować! Ja chodziłam prywatnie do gina i było super, ale według mnie państwowo też powinni być mili.
Na zakompleksionego, pozabwionego kultury lekarza trafiłaś. Ja też chodziłam na NFZ i pełna kultura (fakt, że ja do tych chudzin należę, która to 45 kg ważyła przed ciążą) Kiedyś było mi podczas USG tak niedobrze, że zwymiotowałam, bo nie zdążyłabym do łazienki i nie powiedział nic. Lekarze naprawdę nie są do oceniania.
Ja nie pamiętam ile przytyłam do 25tc, ale w sumie w całej ciąży 22 kg:-) Przed ciążą ważyłam 50 kg-byłam chuderlaczkiem;) A teraz zostało mi jeszcze 10 kg,ale moze zostać,bo w końcu ważę normalnie. Miednica poszerzona,w końcu mam bioderka;) Ale muszę zmienić całąąą garderobę :) Bo nie mieszczę się w mój rozmiar 27;)
Żadnych komentarzy nie było,mój synek ważył 4340 jak się urodził,zaraz po porodzie po ok.3 godz weszłam na wagę i już mi ubyło 9 kg:) Nie ma co się przejmować,najwazniejsze zeby dzidzia była zdrowa:)
Żadnych komentarzy nie było,mój synek ważył 4340 jak się urodził,zaraz po porodzie po ok.3 godz weszłam na wagę i już mi ubyło 9 kg:) Nie ma co się przejmować,najwazniejsze zeby dzidzia była zdrowa:)
Justi dobrze wiedzieć ze nie tylko ja odrazu wróciłam do dawnej wagi i figury..
Ostatnio miałam z tego powodu mega dołka (nie mieszcze sie w spodnie sprzed ciązy, kiedy wszystkie trąbią ze już dawno wchodza- a ja naprawde się staram- od przyszłego tyg. idę na siłownie 2 razy w tyg o ile córeczka pozwoli)
Ostatnio miałam z tego powodu mega dołka (nie mieszcze sie w spodnie sprzed ciązy, kiedy wszystkie trąbią ze już dawno wchodza- a ja naprawde się staram- od przyszłego tyg. idę na siłownie 2 razy w tyg o ile córeczka pozwoli)
ja tyję sukcesywnie od początku ciąży. Nie miałam mdłości ani żadnych innych dolegliwości i pomału waga rośnie. Mam 170cm i przed ciążą ważyłam 51kg teraz 58 (25tc) nie przejmuję się, jem normalnie, raczej ograniczam słodycze a fast foodów nigdy nie jadłam. Mam nadzieję że skończy się na jakiś max13kg:))