Widok

waga wózka ...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy faktycznie taka ważna?

o Mutsy słyszałam dużo więcej dobrych niz złych opini, sama miałam okazję "pobawić" sie nim i jestem bardzo zadowolona ... ale zawsze, w każdej opini o nim słyszę jedno ... "jest ciężki" ... czy to na prawde takie ważne?

właściwie to na wózek jesteśmy już zdecydowani ... mutsy urban rider ...
ale jednak przerażający jest fakt, że sam stelaż mutsy wazy 10 kilo, do tego gondola lub spacerówka kolejne 5 ... do tego dziecko + jakieś zakupy, torba ... i fakt, robi się kolos ...

jeśli nie mutsy to co? jaki inny wózek (ze wszystkimi dodatkami) kupię do 3 tyś (może być używany ale w dobrym stanie) który będzie tak dobry jak Mutsy ale lekki ...

... i co to znaczy lekki wózek? ile waży lekki wózek głęboki? spacerówka dla małego dziecka (a nie parasolka dla 2 latka) ?

proszę mamy o opinie, rady, ciekawostki ...

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesli mieszkasz w blokowisku, to niestety ale najwazniejsza jest waga wozka, a jesli jest to dom to niema problemu itak zostawiasz wozek na korytarzu czy jakiejs werandce...
Mutsy jest ciężki to fakt, i teraz wyobraz go sobie ciągnąc za kazdym razem po spacerku na ktores tam piętr-koszmar, a nie zostawisz pod blokiem po Ci go "podwędzą":)

image

image

Pomimo iż wózka na razie nie noszę mój jest ciężki około 14 kg , i to się czuje najlżejszy wózek jaki ja znam to jane nomad - wózek jest rewelacyjny jak dla mnie ma tylkojedną wadę małą gondolę bo u mnie dziecko jest małym kolosikiem

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
ja mam wrażenie ze te wózki z gondolą wszystkie mają bardzo podobne wagi ok 14 kg i tak specjalnie nie zwracałam na to uwagi , ale może dlatego że mieszkam w domku i mi ta waga az tak przeszkadzac nie będzie

image
image
a co myslicie o x-landerach na 3 kolach?
z moich obserwacji...ciężkie wózki sa zwykle na pompowanych kołach, bardzo dobrze się je prowadzi no i najważniejsze są wygodne dla maluszka i bardzo stabilne
jeżeli mieszak sie w domku lub w bloku z windą to wg mnie powinno się postawić na taki wózek

lekkie wózki...standartowo małe i plastikowe lub piankowe koła, na pewno jest mniejsza amortyzacja, tym bardziej przy naszych polskich chodnikach ;)
ale jeżeli ktoś mieszka w bloku bez windy to jest to wg mnie jedyny możliwy wybór, no chyba ze można wózek zsotawić w piwnicy lub wózkowni no to mozna mieć wózek z pompowanymi kołami

wszystko wydaje mi się zależy od miejsca zamieszkania; wygoda maluszka jest ważna ale nie można zapominać o wygodzie mamunci :)

aha...z tego co wyczytałam to jesienno zimowe mamy raczej kupują wózki na pompowanych kołach, czyli cięższe ze względu na arunki pogodowe w tych porach roku :)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tokio ja jestem za cieżkimi wózkami. Co prawda czasem ciężar jest naprawdę uciążliwy, ale...jestem mamą 2-latka, głęboki wózek kupiliśmy z łożyskowanymi pompowanymi kołami, z amortyzatorami (firkon - polska firma, ale naprawdę godny polecenia i do tego tańszy niż te nie-polskie). Tyle z nim przeszłam, że aż dziw, że wygląda bardzo dobrze - posłuży jeszcze jednemu dziecku. Potem kupiliśmy jeszcze 3 spacerówki i wszystkie 3 poszły do reklamacji. Fajne leciutkie, jedna 3-kołowa z pompowanymi kołami - i co z tego jak stelaż nietrwały, a cena kosmiczna.
hmm...moj bratanek ma wózek Coneco i wczoraj jak z nim szlam to myslalam,ze ducha wyzionę..mialam wrazenie ze wazy 2 tony....tragedia...Przynajmniej wiem czego nie kupowac napewno..

image
Ania1979 napisał(a):

> Jesli mieszkasz w blokowisku, to niestety ale najwazniejsza
> jest waga wozka, a jesli jest to dom to niema problemu itak
> zostawiasz wozek na korytarzu czy jakiejs werandce...
> Mutsy jest ciężki to fakt, i teraz wyobraz go sobie ciągnąc za
> kazdym razem po spacerku na ktores tam piętr-koszmar, a nie
> zostawisz pod blokiem po Ci go "podwędzą":)
>
>

tez tak sądzę
jescze - jak masz wysokie krawęzniki i nie ma podjazdów dla wózków to jest ciezko manewrować
napewo ciezszy jest wygodniejszy/stabilniejszt, ale najwazniejsze czy mieszczsz w domku czy w mieszkaniu w bloku...

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
kupiliśmy mieszkanie w bloku z windą, więc tu się cieszę, bo nie będe musiałą na 3 piętro taszczyć Mutsi-ego i dziecka jednocześnie :)

pompowane koła, amortyzacja itd ... podstawa jak dla mnie, dlatego też właśnie zdecydujemy się na Mutsy, a skoro wszystkie wózki tego typu ważą te 15 kg to może nie warto szukać czegoś innego?

wczoraj znajomi zaproponowali nam, ze odsprzedadzą wózek po swoim synku, Chicco tech 6wg plus ... ze wszystkimi dodatkami, oryginalnym fotelikiem, śpiworkami, i innymi gadżetami ... wszystko super, ale małe (podwójne z przodu) gumowe kółka, i co dziwne (przynajmniej dla mnie) gondolę stawia się na rozłożoną spacerówkę, spacerówki się nie odczepia !! jak dla mnie bez sensu, podwaja się wagę i zużywa spacerówkę zanim jeszcze dziecko w nią usiądzie .... chcieli za cały zestaw 500zł jak od nas, kusząca propozycja ale odmówiłam, z tymi kółeczkami zimą bym się umordowała ... a ha i ważył też dużo, te 15 na pewno ...

papilio1@op.pl
Tokio! zmierz windę! Serio piszę.
Polecam mutsy urban rider - ciężki, ale warto.

image
Hej
szystkie wozki ktore mi sie podobaja niestety sa ciezkie ale mi to tak bardzo chyba nie bedzie przeszkadzalo bo zawsze chcialam taki wozek a jak dziecmi sie opiekowalam to tez podobne mieli wozki i dobrze sobie radzilam z nimi
NIe podobaja mi sie na tych piankowych kolach wiec pompowane automatycznie powoduja wiekszy ciezar wozka
Mieszkamy w bloku na 1pietrze ale to tez nie bedzie problem bo moge go zostawic na kletce a pozniej najwyzej maz wniesie :-)
A malych spacerowek tez nie lubie wiec sadze ze posluzy nam troche :-)
Jeszcze mamy czas zeby kupic wozek i mam nadzieje ze w koncu znajdziemy to co bedzie idealne :-)

image[/url]
image
ja mialam z wozkolandu herry1 3 w 1:) wazyl ok 15 kg i jest super:)a dortego nie drogi bo w necie 499zl plus 17 wysylka:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Pierwszy wózek który mi się sporobał ważyl okolo 17kg ale ogolnie około 15kg to chyba taka norma więc myśle że ja i tak nie zmienie typu na żaden z tych lekkich bo mi sięnie podobają :-/

image[/url]
image
Agnieszko-czy mozesz podac mi linka do strony na ktorej mozna zobaczyc i zamowic ten wózek?

image
http://allegro.pl/item427764039_herry_1_wozkoland_nieuzywany.html ja mialam taki tylko czerwono kremowy

najpierw pisałam do wozkolandu
to jest pan ktory wystawiał te wozki wrazie co tu mozesz pisac do niego

http://www.allegro.pl/show_user.php?search=jakubsmugowski

Wozek nazywa sie Harry 1 i ja akurat mialam kółka piankowe ale za doplata mozna je zmienic na inne:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Justi tu jak wejdziesz to klinij na Harry 1 i bedzie taki jak mialam czerwony:) http://www.wozkoland.eu/ i do nich te zmozesz pisac:) u nas w hurtowniach po 670-720 byly te wozki 2 lata temu a ja za 499 z neta sciagnelam wiec roznica jest:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
dzieki Agnieszko:) Szkoda tylko ze cen nie podają na tej ich stronce aktualnych.Apropo mam jeszcze pytanie:czy wedlug Ciebie ten wózek jest ciężki?Ja mieszkam na 3 piętrze i to dla mnie ważne.

image
powiem ci tak ciezki jest ale te ze stelarzami sa ciezsze:(

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
A ja polecam taki graco vivo ( taki mamy) lub Quatro

uzytkujemy go już ponad 1,5 roku - 2 zimy - codziennie 1-3 spacery i nic sie nie zepsuło :)

http://allegro.pl/item420851933_graco_vivo_gloria_nosidlo_torba_ocieplacz_folia.html
image
nawet na duze dziecko na 4 m-ce wkład/nosidło dla noworodka wystarczy, poxiej maluch ma wygodną i nie cieżką spacerówkę
W PREZENCIE:
- nowa ORYGINALNA torba firmy GRACO model SPORTY BAG GIANNI
pod kolor wózka (granatowo-niebieska) - wartość 99 zł,
- folia przeciwdeszczowa

Opis wózka:
- płynna regulacja oparcia,
- regulowana wysokość rączki,
- regulowany podnóżek,
- pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa,
- duży kosz na zakupy,
- pełna amortyzacja kół przednich i tylnych,
- skrętne koła przednie z możliwością zablokowania,
- zespolony hamulec kół tylnych,
- mechanizm składania jedną ręką,
- odpinane poszycie z możliwością przeprania,
- dodatkowa osłona w tylnej części budki,
- ruchoma tacka,

W komplecie znajdują się nowe:
- nosidło dla noworodka,
- torba GRACO SPORTY (prezent)
- folia przeciwdeszczowa, (prezent)
- duży pokrowiec na nóżki,

Wymiary:
- wysokość oparcia 47 cm,
- szerokość siedziska 32 cm,
- średnica kół 21 cm,
Waga wózka 12 kg.

QUATRO
http://allegro.pl/item425321212_graco_quattro_tour_delux_logico_s_baza_folia.html
image

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
my mamy Pliko P3 firmy Peg Perego, spacerówka waży 8kg, ale oparcie da się całkowicie na płasko położyć więc dzidzia sobie może leżeć... do następnego dziecka dokupię gondolę do niego i będę miała komplet, możesz też kupić Chicco, są lekkie, za komplet gondola, spacerówka i ftelik płaci się ok. 2000zł, chyba że będziesz rodziś w miesiącach wiosenno-letnich, to ja bym się zdecydowała na sam fotelik zamiast gondoli, na zimę jednak tylko godnola... ja w gondoli woziłam dziecko pół roku i jak byłam sama w domu to nie mogłam wyjść z małą na spacer bo sama bym go nie wniosła... a ten biorę pod pachę i śmigam do góry! jedyny minus - małe koła, niepompowane, jeśli masz na osiedlu stare krzywe chodniki to kupuj na pompowanych kołach

image
hmm, miałam Chicco tech 6wd "w ręku" i waży jak nic 15 kilo, zresztą nawet producent podaje taką wagę, więc raczej jest to wózek z tych ciężkich ...

no i rodzę zimą więc na samym foteliku do wiosny nie dociągnę :)

papilio1@op.pl
sa różne modele Chicco ;)

image
image
tak wiem :)

A ty wiper, kiedy do szpitala? córeczce się nie śpieszy? :)

papilio1@op.pl
w ogóle się nie spieszy :D

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry