Widok

wakacje 2014

Rodzina i dziecko Czas wolny Temat dostępny też na forum:
Hej. Dokąd polecacie pojechać z 4- letnim dzieckiem? Wyjazd z Gdańska, cena do 7000zł, termin lipiec-sierpień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pojechać autem? Do Chorwacji, Grecji, Austrii. Zależy co lubicie, czy ciepło bardzo czy mniej... Termin typowo wakacyjny i tym samym bardzo oblegany. My w ciepłe kraje ruszamy zawsze we wrześniu-nigdy jeszcze się nie zawiedliśmy na pogodzie...
Jeżeli chodzi o kwotę 7000 zł-hmmm na jaki czas?Tydzień czy dwa?

Przykładowo: 2 lata temu byliśmy autem w Chorwacji-z noclegiem w Austrii (4 dni). Ilość dni urlopu: 17, termin od 14 września. W Austrii byliśmy w pensjonacie z pełnym wyżywieniem, zwiedzaliśmy itp. W Chorwacji mieliśmy wielki apartament a wyżywienie w swoim zakresie (śniadania pichciliśmy sami-był doskonale wyposażony aneks kuchenny), obiady, kolacje itp jedliśmy w restauracjach. Wydaliśmy łącznie ok 9 tyś zł.

Jeżęli chodzi o wylot z Gdańska na wakacje, to cóż jest tego sporo, zależy jakie macie preferencje...

My w tym roku byliśmy na 15 dni w Grecji w 4 osoby (2 dorosłe, 1 dziecko 4 lata i 1 dziecko 10 m-cy) i zapłaciliśmy niespełna 10 tyś zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
asior......paranoja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziękuję asior za odpowiedź. Precyzując myślałam o podróży samolotem. Ze względu na chorobę lokomocyjną córki wolałabym ograniczyć do minimum czas spędzony na podróży. W grę wchodzi więc wypoczynek a nie objazdówka. Czy Rodos lub Bułgaria Złote Piaski się sprawdzą?
a może hiszpania, z Gdańska latają do Girony, wystarczy znaleźć hotel :)
My byliśmy rok temu w Egipcie z 3 latka,obawialam sie tego wyjazdu (Egipt to ostatnie miejsce gdzie bym pojechała-była to kwestia finansowa) ze względu na zemstę ale było ok.Mała bardzo zadowolona mieliśmy hotel z wesołym miasteczkiem i dużo było atrakcji dla dzieci.W Chorwacji też byliśmy mała nie miała jeszcze 2 lat i było rewelacyjnie,chyba z Gdańska też cos leci. Teraz też jak bedziemy sie wybierac na wakacje to tylko Chorwacja. Może Turcja jest lepiej niż w Egipcie i napewno masz duzo atrakcij dla dzieci w Grecji np. mieliśmy basen ze słoną woda dla dziecka to porażka.
My w te wakację byliśmy z 1,5 rocznym synkiem na Fuerteventurze Wyspy Kanaryjskie na 2 tyg i było rewelacyjnie byliśmy na początku sierpnia wylot z Gdańska klimat wprost wymarzony dla dzieci jest ciepło ale nie ma mega upałów jak w innych krajach w sierpniu Hiszpanie kochają dzieci nasz synek był tam maskotką polecam!
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja polecam Turcję na wczasy z dziećmi zdecydowanie, byliśmy już kilka razy i jest tam mnóstwo atrakcji dla dzieciaków, w ubiegłym roku byliśmy z córą 3 latka i płakała jak wyjeżdżaliśmy, tak jej się podobało :))) nigdy nie byliśmy zawiedzeni, tylko trzeba wybrać fajny hotel minimum 4 * i będzie ok, w tym roku mamy już kupione wakacje w Grecji i mam nadzieje że będzie równie fajnie jak w Turcji
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
źle napisałam w ubiegłym roku, bo w sumie to w tym roku było jeszcze heheh
image
Ja polecam grecka wyspę Zakynthos. Przepiękna, malownicze widoki i do tego raj dla maluchów, bo morze nie dość, że ciepłe to bardzo długo jest płytkie. My byliśmy w tym roku z 2,5-latkiem.
no my właśnie lecimy na Zakynthos, długo się zastanawiałam pomiędzy Zakynthos a Rodos i w końcu tak zdecydowaliśmy, mam nadzieję, że będzie fajnie
image
Jeśli chodzi o widoki to na pewno będziecie zadowoleni. To chyba najpiekniejsza grecka wyspa. Raj dosłownie. My byliśmy w czerwcu. Wtedy jeszcze nie ma takiego tłoku, a i upał do zniesienia. Już Wam zazdroszczę ;)
Pomyślcie o wypożyczeniu samochodu i zwiedzeniu wyspy na własną rękę. Wycieczek z biurem nie polecam. My daliśmy się namówić na jedną i to była porażka. Mieliśmy popłynać oglądać żółwie i zobaczyliśmy... jednego. Cudem, a tłok na łodzi był straszny. Reszte zobaczyliśmy na własna rękę.
a jaki hotel mozecie polecic na Zakynthos?

z atrakcjami dla dzieci ;)

Z gory dzieki za odpowiedz.
Zuzik a gdzie kupowałaś przez internet czy w biurze?
my też bylismy na zakhyntos z dwójką dzieci i ja polecam caretta beach restort @ waterpark - cudowny park wodny z mnóstwem atrakcji i pokoje dzielone na dwa więc z dziećmi idealnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozważałam Carrette beach, ale mnie opinie w necie zraziły, choć rzeczywiście świetny aquapark i w końcu wybraliśmy Aqua Bay, nowy 5 * i chyba aquapark też fajny, bo u nas nie ma opcji bez aquaparku, moje dzieciaki to uwielbiają, a że od lat jeździmy do Turcji, to starsza córka już tego nie odpuści :)))
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

do góry