Widok

wanienka+stelaż-potrzebne??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kobitki, jak to jest u Was z kąpielą?macie wanienki zwykłe, wanienki profilowane, wanienki fisher price??duże?małe?w wkładką?jak kąpiecie lub będziecie kąpały swoje szkraby?bo wg mnie fajny jest taki stelaż, na którym się tę wanienkę stawia, tylko to kosztuje ponad 140plnów (sam stelaż). Nie mam dużej łazienki więc pewnie będzie cała akcja w kuchni:))i mam zagadkę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wystarczy normalna jak największa wanienka plastykowa za 30 zeta, stelaż to wg mnie zbędny bajer i wygodniej jest postawić wanienkę albo w dużej wannie, albo na łóżku.

image
Ja mam zwykla wanienke bez stelaza.Bedziemy kapac malego na stole.
My dalismy radę bez stelaża.

Na łóżku bvym odradzała stawianie wanienki - nie dość, ze stabilne to nie jest (miękkie podłoże), to jeszcze dzieciaki chlapią (nawet przypadkiem). Na stole OK.

My nie mamy wanny. Młody jak skończył pół roku został przeniesiony (bez wanienki) do prysznica w celach kąpielowych ;-).

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Ja planuję kapać w zwykłej waniennce bez bajerów jak największej na stole na którym też będę przewijac maluszka , ewentualnie planuję kupić foczkę

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
no też wanny nie mamy:))tylko kabinę, a łóżko wydaje mi się niewygodne, tym bardziej, że mamy typowo sypialniane i dość niskie
ja kupuję zwykłą, bez żadnych bajerów

będziemy ją stawiać na blacie w łazience a jak Mała podrośnie to bedzie się kapać w wannie ;)-

image
image
U nas na sr była taka wannienka ze stelażem i przewijakiem u góry okazała sie bardzo niepraktyczna i aby wykapąpać dziecko potrzeba 2 osoby połozne jej nie polecały więc jeśli któras z was da sie namówić na stelaż to bez przewijaka u góry

[url=http://www.maluchy.pl]image[/url [url=https://achtedzieciaki.pl/artykul/10][img]http://s10.suwaczek.
no niby nie polecają ale moja kumpela urodziła kilka tyg temu i gdyby nie wanienka na stelażu to by nie dała rady dziecka wykąpać bo blatu takowego nie posiadała a jakby wstawiła do wanny to po schyleniu już by się nie wyprostowała..tak jej kręgosłup siadł a że ja też mam problemy z kręgosłupem i nie mam blatu to kupuję na stelażu i tak na początku będziemy kąpać we dwoje a potem to wprawy nabiorę,wystarczy stabilny stelaż kupić

image
my mamy zwykłą wanienkę, do której dokupiliśmy też foczkę. stawiamy ją na stole albo na ziemi i jest super.

image
lemka a jak stawiacie na ziemi to kąpiecie "na kucaka"?tzn czy Wy oczywiście kucacie:) bo ja sie boję o ten mój kręgosłup...

image
klęczymy :) ja bardzo lubię tą pozycję i uważam, że to wygodne. kąpiel trwa przecież bardzo krótko. uważam, że to wygodniejsze niż ten stojak wysoki.

image
moja koleżanka radziła sobie stawiając wanienkę na 2 krzesłach ;)

image
image
ja mam wanienkę profilowana na stelażu, jak dla mnie rewelacja, nie miałabym siły się schylać bo mi poszedł kręgosłup, a nie miałam nawet na czym jej postawić, więc jak dla mnie to były bardzo dobrze wydane pieniądze, polecam :)
Ja też mam zwykłą wanienkę na stelażu i jestem zadowolona ale dostałam ten komplet więc nie miałam wyboru. Jak dla mnie a raczej męża, który kąpie małego to stelaż jest b. wygodny
@gnieszka moja kumpela ma taka ze stelazem i bedzie chiala ja sprzedac

albo na stole w pokoju:)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
My też dla Wiki mieliśmy zwykłą wanienke i na stole ją stawialiśmy

image
image
mam wanienke na stelazu i bardzo sobie chwale kapie w ten sposob mala w lazience juz 9 miesiac dzieki temu chociaz przy tej czynnosci moj kregoslup odpoczywa
nie ma co na tym zaoszczedzac, bo jest to czynnosc ktora bedziesz wykonywac codziennie glownie wieczorem kiedy juz naprawde bedziesz zmeczona, a łozko raczej stabilna podstawa nie jest szczegolnie przy wiekszym, ruchliwym maluchu
stelaz kupowalam w Alkpolu za ok 60 zl wanienke mam zwykla za ok 30 zl
Pmagdalena, dziękuję, ale wanienkę chciałabym kupić nową:)no chyba, że sam stelaż by chciała sprzedać:)mnie interesuje taki stelaż:
http://allegro.pl/item363159593_stelaz_stojak_okbaby_do_wanienki_onda_laguna_nowe.html

bo taki wydaje mi się mało stabilny:

http://allegro.pl/item365232684_stojak_do_wanienki_poznan.html

gibie się na wszystkie strony:))

nie mam właśnie zamiaru oszczędzać na własnym kręgosłupie, łóżko wydaje mi się za nisko i za miękko, blat w kuchni za wysoko:))w łazience nie ma opcji:))dzięki za wszystkie posty
ja mam wanienkę ze stelażem i uważam, że jest to bardzo udany zakup. Nie mam wysokiego stołu, a dzięki temu stelażowi mój kręgosłup mnie nie boli.

image
image
stelaz do wanienki to zbedny i kompletnie nieprzydatny zakup

goraco polecam taki stelaż na wanne jak ktos ma wannę dla mnie to była super sprawa :-))
http://allegro.pl/item360714089_onda_evolution_na_stelazu_okbaby_od_ss.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się z aleksandrą...
my mamy zwykłą wanienkę i do tego kupiliśmy foczkę
wanienkę stawialiśmy na łóżku w sypialni
a teraz to stawiam ją w wannie

Koleżanka miała ze stelażem i powiedziała że to jest gdzieś do 5-6 miesiąca bo później to dziecko już siedzi i za bardzo się kręci i wiadomo jak to może sięskończyć!!!!

image
popieram zwykłego stelaża takiego wolnostojacego tez bym nie kupowała jeśli juz to taki na wanne własnie ja uzywałam takiego z wanienką do 7 m-cą aż syn zaczął podejmowac próby wstawania i wtedy wkładałam przeniosłam kapiel do dużej wanny tylko kupiłam mate antyposlizgową
@gnieszka a kiedy bedziesz potrzebowac ten stelaz? Bo ja mam właśnie wanienke okbaby z tym stelażem i jedno i drugie jest rewelacyjne, ale na razie synek ma 5 miesięcy, więc jeszcze jakiś czas będziemy tego zestawu używac :)
wiesz ja miałam dwie zwykłe wanienki przy dwójce dzieci i wystarczyły, ale jeżeli masz ochote na stelaż poszukaj może na allegro lub w komisach dziecięcych, wydaje mi się iż może być to świetna sprawa, gdyż ja np. miałam dwie cesarki i przy pierwszej o dziwo gdyby nie mąż przez pierwszy m-c kompałabym syna chyba pod kranem, nie mogłam się zginać. Sprawa warta na pewno przemyślenia
http://www.allegro.pl/item366935979_wanienka_stelaz_bcm_.html
pokorciło mnie i sprawdziłam na allegro zobacz sobie ja znalazłam szybko te ogłoszenie ale wydaje mi się iż jest ich więcej
ja mam wanienke Onda bez stelaża

http://allegro.pl/item360714089_onda_evolution_na_stelazu_okbaby_od_ss.html

co prawda chwalę sobie, ale ostatnio jakoś wygodniej jest nam korzystać po prostu z prysznica. Z wanienki korzystam jak sama kąpię. Stawiam wtedy albo na łóżku albo w łazience na koszu od bielizny bo mam duży

my kapalismy w zwyklej wanience ,stawialismy ja na stole.Teraz juz maly kapie sie w brodziku(mamy prysznic)i jest ok

image
tylko zastanawia mnie fakt jak wylewacie potem wode z wanienki ? targacie ja z pokoju do lazienki, to podziwiam za sile (chyba ze maz to robi)
uwazam ze dobrze jest od razu przyzwyczajac dziecko do uzytecznosci danych pomieszczen ale to oczywiscie moje zdanie
moje dziecko ma 9 miesiecy samo juz siedzi i wstaje ale wciaz kapie ja w wanience na stelazu i nie mam z tym zadnych problemow oczywiscie musze ja trzymac ale nie jest tak ze rusza sie niewiadomo jak zeby to bylo niebezpieczne
ewa ale ty jak wylewasz wode?
Chyba też musisz nosić!!!
A co do ruszania się dziecka to może masz spokojne dziecko...

image
ja nie widze problemu w wylewaniu wody;)

image
fakt wylewam wode tylko wanienka stoi obok wanny wiec robie to jednym ruchem, a nie spacerje z wanna pełna wody przez pol domu, wiec jest mi o wiele wygodniej i lzej
moje dziecko spokojnie siedzi w wodzie ale jesli jest ruchliwe to chyba jeszcze gorzej kapac je na łozku, nie chcialabym zalac sobie materaca i polowy sypialni
i jeszcze jedno w wypadku kapania dziecka w innym pokoju to najpierw wode nalezy nalac w lazience potem pelna wanne przeniesc i z powrotem to samo,nie powiecie chyba ze jest to czynnosc lekka i przyjemna
w przypadku wanienki na stalazu, nalewam wode bez zadnego problemu wkladajac do niej sluchawke od prysznica
Ewa ja stawiam wanienkę w naszej wannie więc ja tylko przechylam do wylania wody:)
a co do noszenia to zależy ile wody wlewasz bo jak dziecko jest malutkie to tylko troszke więc to nie jest takie ciężkie:)

image
to rzeczywiscie wylewanie i nalewanie w Twoim przypadku jest prostsze ale nie powiesz mi ze w takim pochyleniu nie odczuwasz kregosłupa
przeciez nie kapiesz dziecka godzine tylko najwyzej kilkanascie nimut, wiec schylic sie do wanienki na ten czas to nie jest problem , bez przesady.

dokladnie bez przesady,to nie jest takie ciezkie ,ja na poczatku kapalam malego w jego pokoju i potem maz albo ja wynosilam wanne do lazienki i wcale nie narzekalam ze nie mam tego stelarza wrecz przeciwnie jak dla mnie to niepotrzebnie wydane pieniadze

image
ja kapie ok 10 min wiec odczułabym kregoslup,poza tym przeliczjac ile czasu łacznie spedzialam na tej czynnosci przez 9 miesiecy do tego wiele innych czynnosci ktore wykonuje dziennie w tym noszne małej ...hmm no coz widocznie słabeusz ze mnie :)
na początku nie wlewa się tej wody aż tak dużo aby ta wannienka ważyła kilogramy, a co stawiana stelaża w łazience nie każda z nas ma wiele miejsca w łazience. Dziecko tak szybko rośnie iż można bardzo szybko zwykłą wanienkę przenieść do dużej wanny, i problem z noszeniem ciężarów sam znika, a dobrze jeszcze jak macie w łazience pralke góre jej zagospodarować na przewijak dla dzidzi.
dla mnie taki stelaż jest niestabilny. a jeżeli w wieku 20-30 lat już tak narzekacie na kręgosłup to współczuję.

image
no widzisz lemka jaka szczęściara z ciebie że nie narzekasz na kręgosłup...no ale widzisz niektórzy niestety już w wieku 20 lat mają z nim problemy - choroby dziedziczne,wypadki itd i ja niestety też muszę oszczędzać kręgosłup, to jest okrutny ból ale pewnie obejdzie się bez twojego współczucia więc wróćmy do tematu wanienki

image
wiecie co...nie ma sensu tak kategorycznie negować brak przydatności stelaża...jedni maja gdzie postawi wanienkę inni nie; jednym kłopot sprawia schylanie się a innym nie
wg mnie to jest indywidualna sprawa
gdybym nie miała blatu w łazience to tez bym się zdecydowała na wanienkę ze stelazem

image
image
oj, przepraszam, że Cię tak uraziłam. rzeczywiście chyba panuje moda na użalanie się nad sobą i robienie z siebie kaleki.

image
lemka - ten kto ma zdrowy kręgosłup nie zrozumie chorego więc nie obrażaj dziewczyn ........ja mam zdrowy na szczęście ale przyznam szczerze po ciąży praktycznie przez 1,5 miesiaca mnie bolał - był to wynik przeciązenia w czasie ciązy i doskonale pamietam jak nie mogłam sie pochylać ani nad łozeczkiem ani nad wanienką :-((
Nikogo nie obrażam i jeżeli ktoś naprawdę ma problemy to zwracam honor. Ale ta wymiana zdań z Hanią i aleksandrą natchnęła mnie do takiej refleksji.

image
A ja pomimo tego że mam chory kregosłup już 6 lat temu powiedziano mi że na mój kręgoslup może pomóc mi tylko operacja a lekarz robiacy tomografię pytał mnie jaki sport uprawialam wyczynowo że mam taki zniszczony to jednak uważam że naprawdę obecnie wśród niektórych panuje moda na użalanie i zgadzam sie z Lemką

lemka soryy ale moja 20 letnia kuzynka jest juz po operacji kregosłupa bo miała takie zwyrodnienia

wiec pmysl najpierw zanim napiszesz ze niektórzy lubia sie użalać nad sobą

właśnie pomyślalam.

image
Kto robi z siebie kaleke ten robi nie Lemka? Użalanie sie nad sobą jaki traumatyczny mialas poród, ile szwów itp.... . Kogo to obchodzi???
Masz pewnie pełno kompleksów skoro zwykła troska o kręgosłup u Ciebie powoduje odraze! żal mi ciebie .............
Jak się ma niewielkie mieszkanie i niewielką łazienkę (na przykład), to stelaż jak dla mnie jest kolejnym niepotrzebnym klamotem zawadzającym. Tyle się bambetli uzbiera w związku z dzieckiem, ze będziecie się o nie potykac.

Ja też bardzo chciałam stelaż, mój M stwierdził, ze damy radę bez - i daliśmy. On kąpię Młodego. A przenoszenie wanienki z wodą na stół i spowrotem to pikuś.

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

tu nie chodzi o uzalanie sie nad osba i robienie z siebie kaleki tylko o dbałosc o swoje zdrowie, a kregoslup jest dosc istotnym elementem naszego ciałą i wymieniec sie go nie da, wystarczjąco jest eksploatowany przez cały dzien wiec jesli mozna go choc przez chwile odciazyc to czemu nie?
ale kazdy zrobi jak uwaza i jak komu wygodniej, choc odnosze wrazenie ze nawet jesli komus jednak jest niewygodnie to i tak sie nie przyzna :)
nie lemka nie uraziłaś mnie bo ja za przeproszeniem s**** na to czy mi współczujesz czy przepraszasz...my o pozytywnych i negatywnych stronach posiadania wanienki ze stelażem a ty o użalających się dziewczynach, problem ze zrozumieniem treści wątku..?

jeszcze nie wiem na jaką wanienkę się zdecyduję ale po przeczytaniu opinii chyba jednak stelaż,bo u mnie pralka wąska,brak stołu, do łóżka nie jestem przekonana, muszę odciążyć kręgosłup więc albo stawianie na ziemi albo stelaż zapytam męża bo on w sumie też będzie uczestniczył w kąpaniu:)

image
chyba Ci słoma z butów wyłazi...

image
taaa

image
ło matko, ale mój wątek się rozkręcił:)))))))
dzięki wielkie za wszystkie komentarze, tego mi było trzeba:))bez sensu sie tylko nakręcacie, ale dobra, róbta co chceta:)))))))

u mnie wygląda to tak:
wanny brak-szkoda, bo taki stelaż na wannę wydaje mi się mega wygodny

kabina jest, ale nie nadaje się dla noworodka

miejsca w łazience malutko-na postawienie wanienki na czymkolwiek nie ma szans, bo się nie będę miała gdzie ruszyć:))

w kuchni dużo miejsca, ale blat wg mnie za wysoko

wyro sypialniane nisko i jakoś mało wygodnie

kręgosłup-jest heheheehhe, ale chcę żeby mi posłużył, znam siebie i wiem, jakie pozycje mi nie służą i taka właśnie "kąpielowa" jest dla mnie obciążająca-nie robię z siebie kaleki i się nie użalam, ale naprawdę dziewczyny, jeżeli nie macie żadnych problemów z pleckami to tylko pozazdrościć:)))
kwestię zostawiam do przemyślenia, muszę się z tym przespać

odpowiadając na czyjeś pytanie-nie pamiętam już czyje sorki-stelaż potrzebuję od września:))
agnieszka, uważam, że powinnaś kupić ten stelaż i tyle. w końcu sama wymieniłaś jego zalety, więc się nie zastanawiaj.

image
:)))))) spoko, chyba musiałam do tego dojrzeć hihihihi, jeszcze pomyślę
ja mam prysznic,nie wanne(bo uwazam ze to starta czasu siedziec w wannie;)-przepraszam z góry za dygresje zeby sie wojna nie rozpetała ;))i kupilismy wanienke na stelazu onda evolution...REWELACJA!!!miałam okazje kapac mała w zwykłej wannie(litości jak dla mnie mało wykonalne)oraz w wanience nie profilowanej(tez nie fajnie)i bez stelaza (bo zapomnielismy jak jechaismy do tesciowki-masakra poprostu kolana miałam odgniecione od podłogi (nie było dywanu tylko kafle)..kleknij sobie na kaflach przez 2 minutki-mi styka-ale moze jestem wygodnicka;)..w kazdym badz razie polecam wanienke na stelażu-tylko i wyłacznie stabilnym!!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry