Widok

wąska sukenka a taniec

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny będę miała wąską suknię ślubną (rybkę) i martwię się jaki mamy zatańczyć pierwszy taniec, czy macie jakieś pomysły lub doświadczenia???

image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up

image

image

będę miała ten sam problem, tymbardziej, że naszym pierwszym tańcem będzie mambo (do piosenki "time of my life", a jest ona dosyć szybka)
damy radę ;) kto jak nie my? ;)
to tylko 2-3 minuty z całej nocy ;)
zresztą my mamy szansę przećwiczyć ... bardziej się martwię "skocznymi" wujkami i kuzynami ;P

url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
nie no mambo nie ma szans zatańczyć chyba że cały czas bym sukienkę u góry trzymała. Jakie są tańce z miarę małymi kroczkami, może cha-cha.

image

image

a ja zaryzykuję ... nie wyobrażam sobie, że nie zatańczymy pierwszego tańca do naszej piosenki, najwyżej wszyscy będą podziwiać moje łydki przez te dwie i pół minuty ;P
suknia jest luźna, nie będę miała halki, więc chyba nie będzie tak źle,
aktualnie chodzimy na kurs tańca i mamy za sobą cha-chę, zaczęliśmy walc angielski - z tych dwóch tańców napewno mniejsze kroczki ma cha-cha, a może tango?

url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
Dziewczyny, żaden taniec nie ma określonej długości kroków. Długość kroku zależy tylko i wyłącznie od wykonawcy i jego techniki.
W wąskiej kiecce mozna zatańczyć zarówno walca jak i czacze i mambo i wszystkie inne tańce tylko trzeba mieć świadomość, że trzeba wtedy skrócić kroki. No i warto wiedzieć, że skrócenie kroków może źle wpłynąć na efekt końcowy, bo para wtedy "nie robi przestrzeni", tylko tańczy bardziej w miejscu, ale być może laikom nie będzie to przeszkadzać.
Tak więc da się zatańczyć w wąskiej kiecce, ale mniej komfortowo i mniej efektownie. Ale na pocieszenie napiszę, że taniec to nie tylko kroki, ale mnóstwo innych akcji w ciele no i klimat. Tylko kto oprócz "tanecznych zboczeńców" ma czas na takie pożądne przygotowanie do pierwszego tanca ":)

> Dziewczyny, żaden taniec nie ma określonej długości kroków.
> Długość kroku zależy tylko i wyłącznie od wykonawcy i jego
> techniki.

Dokładnie! :)

ja miałam wąska spódnice i tańczyliśmy tango z wypadami na noge i było ciężko, w niektrych momentach musiaam podnieść kiecke w trakcie tańca, ale dalismy rade, po prostu umówiliśmy sie że tańczymy małe kroki było ok :)

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry