Widok

wąska sukenka a taniec

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny będę miała wąską suknię ślubną (rybkę) i martwię się jaki mamy zatańczyć pierwszy taniec, czy macie jakieś pomysły lub doświadczenia???

image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up

image

image

będę miała ten sam problem, tymbardziej, że naszym pierwszym tańcem będzie mambo (do piosenki "time of my life", a jest ona dosyć szybka)
damy radę ;) kto jak nie my? ;)
to tylko 2-3 minuty z całej nocy ;)
zresztą my mamy szansę przećwiczyć ... bardziej się martwię "skocznymi" wujkami i kuzynami ;P

url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
nie no mambo nie ma szans zatańczyć chyba że cały czas bym sukienkę u góry trzymała. Jakie są tańce z miarę małymi kroczkami, może cha-cha.

image

image

a ja zaryzykuję ... nie wyobrażam sobie, że nie zatańczymy pierwszego tańca do naszej piosenki, najwyżej wszyscy będą podziwiać moje łydki przez te dwie i pół minuty ;P
suknia jest luźna, nie będę miała halki, więc chyba nie będzie tak źle,
aktualnie chodzimy na kurs tańca i mamy za sobą cha-chę, zaczęliśmy walc angielski - z tych dwóch tańców napewno mniejsze kroczki ma cha-cha, a może tango?

url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
Dziewczyny, żaden taniec nie ma określonej długości kroków. Długość kroku zależy tylko i wyłącznie od wykonawcy i jego techniki.
W wąskiej kiecce mozna zatańczyć zarówno walca jak i czacze i mambo i wszystkie inne tańce tylko trzeba mieć świadomość, że trzeba wtedy skrócić kroki. No i warto wiedzieć, że skrócenie kroków może źle wpłynąć na efekt końcowy, bo para wtedy "nie robi przestrzeni", tylko tańczy bardziej w miejscu, ale być może laikom nie będzie to przeszkadzać.
Tak więc da się zatańczyć w wąskiej kiecce, ale mniej komfortowo i mniej efektownie. Ale na pocieszenie napiszę, że taniec to nie tylko kroki, ale mnóstwo innych akcji w ciele no i klimat. Tylko kto oprócz "tanecznych zboczeńców" ma czas na takie pożądne przygotowanie do pierwszego tanca ":)

> Dziewczyny, żaden taniec nie ma określonej długości kroków.
> Długość kroku zależy tylko i wyłącznie od wykonawcy i jego
> techniki.

Dokładnie! :)

ja miałam wąska spódnice i tańczyliśmy tango z wypadami na noge i było ciężko, w niektrych momentach musiaam podnieść kiecke w trakcie tańca, ale dalismy rade, po prostu umówiliśmy sie że tańczymy małe kroki było ok :)

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry