Widok
larisa, w odszukaniu wątku nie pomogę, ale wypiszę znane mi sklepy (Gdańsk) które odwiedziłam i coś kupiłam:
- H&M (Matarnia, Manhattan, Galeria Bałtycka na samym dole)
- Nivena (Galeria Bałtycka na samym dole)
- C&A (Matarnia)
Nie byłam ale niedawno czytałam o sklepie KAMAMA, we Wrzeszczu, ul. Klonowa, między przystankiem tramwajowym a dworcem PKP, pod balkonami.
- H&M (Matarnia, Manhattan, Galeria Bałtycka na samym dole)
- Nivena (Galeria Bałtycka na samym dole)
- C&A (Matarnia)
Nie byłam ale niedawno czytałam o sklepie KAMAMA, we Wrzeszczu, ul. Klonowa, między przystankiem tramwajowym a dworcem PKP, pod balkonami.
w ciążowych sklepikach najlepiej zaopatrzyć się w spodnie
a bluzki w normalnych kupić - jest mnóstwo tunik idealnych na brzuszek
polecam H&M i Nivenę
w Nivenie kupiłam sobie świetne eleganckie spodnie do pracy - 2 pary
a w H&M eleganckie koszule do kompletu
reszta to były zwykłe ciuchy
aaaa...super dżinsy i swterek kupiłam sobie w Mothercare w Klifie - jak sa przeceny to opłaca się tam zajrzeć
a bluzki w normalnych kupić - jest mnóstwo tunik idealnych na brzuszek
polecam H&M i Nivenę
w Nivenie kupiłam sobie świetne eleganckie spodnie do pracy - 2 pary
a w H&M eleganckie koszule do kompletu
reszta to były zwykłe ciuchy
aaaa...super dżinsy i swterek kupiłam sobie w Mothercare w Klifie - jak sa przeceny to opłaca się tam zajrzeć
Ojej byłam w sklepie modna mama w pasażu, przepraszam ale dla mnie porażka te ciuchy. Mam coraz większe przekonanie, ze bedę kupować w normalnych sklepach ciuchy które są odcinane pod biustem, bo w sklepach ciążowych w których byłam jest po prostu beznadziejnie.
Czuję się w ciąży nieatrakcyjna i jeszcze te ciuchy z kiepkich materiałow, o kolorach nie wspomnę...
Czuję się w ciąży nieatrakcyjna i jeszcze te ciuchy z kiepkich materiałow, o kolorach nie wspomnę...
wcale się z wami nie zgodze, ze są droższe. no chyba, że się na codzień robi zakupy u wietnamczyków ;P. kupcie porządne spodnie np. w reseved i ile się płaci? dużo powyżej 100 zł. a ciuchy ciązowe tych dobrych firm sa dobrej jakości i nie jakies chińskie.szyje sie je tak samo i zuzywa tyle samo materiału albo wiecej. wiec dlaczego maja bys tansze? bo nosi sie je krócej? ja nosilam spodnie ciążowe jeszcze dobre 4-5 miesięcy po ciazy bo w swoje nie wchodzilam a nikt i tak sie nie zorientował ze to sa ciążowe. w H&M kosztują jakies 170 zł a metke mają oczywiście made in taiwan i pewnie szyły je jakies dzieci zeby zarobić na chleb. teraz znowu jestem w ciązy i kupilam w Gdyni na Świętojańskiej za 95 zł i made in Poland :)
pyzula czy mi się wydaje czy dla ciebie kupowanie ciuchów u wietnamczyków jest hańbą?? wg mnie spodnie powyżej 100zł jest przesadą, kupuje się je na kilka miesięcy i tyle. poza tym miałam spodnie różnych firm i nie zauważyłam różnicy, rozpadały sie po takim samym czasie, więc po co przepłacać? 50-60zł za spodnie ciążowe to wg mnie optimum ile można zapłacić. No chyba, że ma się worek kasy i nie trzeba wybierać między drogim ciuchem dla siebie a odkładaniem na wyprawkę dla dziecka.
nie uważam, że hańba. uważam tylko, ze z Wietnamu czy Chin przywozi się te ciuchy w cenie ok. 10 zl a sprzedaje za 60-70 więc jest marża 600%, H&M ma spodnie ciążowe w cenie ok 160 a w cenie zakupu płaca za nie 20. chodzi mi tylko o to, ze odzież ciążowa jest szyta u nas w kraju i na mniejsza skalę niż robia to Chińczycy, Wietnamczycy czy wsponiany H&M wiec automatycznie koszty produkcji pojedynczej sztuki takiego ciucha wzrastają. Inaczej się płaci też Pani szwczce w Polsce niż dziecku w Chinach - ja osobiscie nie chcę nosic takich rzeczy. o to chodzi. chodzi też o to, ze ciuchy z Chin, taiwanu czy tym podobne często sa bardzo nafaszerowane chemią. mam koleżanka, któa ma na południu sklep z ciążówka i zasięgnęłam języka. Jeśli płaci w zakupie za spodnie Happy Mum 105 zł netto to wybaczcie... ale nie może ich sprzedawać za 65 zł. a to co się kupuje to każdego sprawa. ja tylko wyraziłam własne zdanie na ten temat.
Jeżeli chodzi o typowe ciuchy ciążowe to są tak uszyte (w większości), że będą nam służyć także po ciąży, zatem nie musi być to wydatek na zaledwie kilka miesięcy. Wystarczy kupować z głową.
A co do chińskich, wietnamskich i innych ciuchów. Jeśli faktycznie nie macie w szafie ŻADNYCH ciuchów wyprodukowanych w tych krajach to chyba same sobie musicie wszystko dziać i dziergać, łącznie z jeansami i bielizną. Nie chodzenie w azjatyckich ciuchach i nie korzystanie z rzeczy tam wyprodukowanych jest dziś po prostu NIE MOŻLIWE.
A co do chińskich, wietnamskich i innych ciuchów. Jeśli faktycznie nie macie w szafie ŻADNYCH ciuchów wyprodukowanych w tych krajach to chyba same sobie musicie wszystko dziać i dziergać, łącznie z jeansami i bielizną. Nie chodzenie w azjatyckich ciuchach i nie korzystanie z rzeczy tam wyprodukowanych jest dziś po prostu NIE MOŻLIWE.
Chciałabym polecić sklep z odzieżą ciążową w Hali Targowej w Gdyni - CiaoMamma:) Dziś kupiłam sobie wymarzone dżinsy, leginsy i extra koszulę:) Ubrania naprawdę dobre gatunkowo i ceny przystępne:) Wybór bardzooooooo duży. Pani doradza, podpowiada:) Bardzo sympatyczna obsługa:) Wcześniej byłam w Kamamma w Gdańsku i w Batorym i szczerze powiem, od dziś przez najbliższe miesiące:) ubieram się z CiaoMamma (nie licząc fajnych bluzek, tunki, które kupiłam w ciucholandzie:)
Polecam CiaoMamma!
Polecam CiaoMamma!
Ja polecam nowy sklepik Pchełka na Oruni Górnej. Mają ciuszki nowe i używane w bardzo fajnych cenach. Spodnie jeansowe nowe po 99 zł a używane po 49 zł. Bluzeczki używane po ok 20 zł a wyglądają jak nowe :)
http://www.pchelka.sklep.pl
http://www.pchelka.sklep.pl