Widok
@sssd - może przyjdzie dzień, że się wymienimy osiągnięciami:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image
a co myślicie o podwyżce vatu, to nie tylko 25%ma być, również na żywność i całą resztę mają być podwyżki. Czy to aby normalne, tłumaczenie, że kryzys ma się nijak. W niemczech bodajże vat wynosi 19% a dochodowy 18% (z pamięci piszę)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Halewicz co tak wpadasz i wypadasz?masz s****zkę?

Pojawiasz się i znikasz, i znikasz, i znikasz,

Mam na twym punkcie bzika, mam bzika, mam bzika,
W biznesie tylko się kombinuje:)
niestety takie wyroki ferowac bedzie mozna za 3-4 lata

wowczas okaze sie kto mial racje

...

czy kiepsko kobinuje biznesowo? - nie wiem
zreszta co to za slowo "kombinowac"
(ale nie bede sie czepiał)

na pewno mam co do garnka włozyc
a propos Chin
Będzie to tak: http://www.youtube.com/watch?v=p9eiqWzGZGs

A kto jest kim w tej scenie, to sobie sam dopisz:)))) Oj marnie kombinujesz biznesowo. Nooo ale Ty się zajmujesz pisaniem rozpraw naukowych - teoretyk erotyk.
Rybiński zaklina rzeczywistość, marzy o Noblu z ekonomii, a tu nikt go nie zauważa:)))
Gdyby był kimś istotnym w świecie finansów, to poświęcałby czasu na strachy-na-lachy.
jezeli H. nie zgodzi sie z powyzszym,
to jako liberał nie powinien miec zastrzeżeń
do tego:

http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=1051
strach się bać - co nie aa Halewicz?

http://www.rybinski.eu/?p=3005&lang=pl
Podziwiam Hajdarowicza, bo ma genialną intuicją biznesową i nieokiełznane pokłady pomysłów na nowe interesy. Przejęcie przez niego Rzepy i innych tytułów, to bardzo dobry pomysł na biznes. Rzepa kiedyś była gazetą biznesową, dla przedsiębiorców, ekonomistów, prawników - po upolitycznieniu jej przez środowiska pisowskie stała się tubą tej partii - chociażby Semka, wybitny pisowski publicysta.
Hajdarowicz nie lubi dziennikarskich politykierów i raczej żaden z ziemkiewiczowsko-semkowskiej ekipy miejsca nie zagrzeje w Rzepie. Póki co Lisicki idzie na bruk i niech swoje literówki sprzedaje Gazecie Wolskiej lub jej tabloidalnemu odpowiednikowi "Codziennej". Tam miejsce dziennikarskich pisowczyków.
Rzepa musi być gazetę obiektywną, publicystyczną i związaną ze środowiskami biznesowymi - a Hajdarowicz już tego dopilnuje:) Jemu Semka, czy inny dziennikarski politykier wyżej stołu nie podskoczą:) Amen.
a tu jeszcze fajny tekst dla Halewicza

zwłaszcza z dedykacja zdanie

"Zdolność do przyjmowania argumentów innych niż własne jest tym ważniejsza, że weszliśmy w trudne czasy dla Europy i dla świata."

http://www.rp.pl/artykul/9157,740717-Bielecki--wiekszosc-nie-zawsze-ma-racje.html
do Halewicza - masz owstepna odpowiedz co do losow rzepy

http://blog.rp.pl/wroblewski/

zobaczymy jak to sie potoczy dalej, ale jeden z Twoich powyzszych postow wskazuje na ograniczonosc Twojego myslenia
to co bys chcial zeby nastapilo (zmiana profilu rzepy), a to co jest realne (racje biznesowe)
...
Przecież Ty o Tusku i Kaczyńskim, to i ja o nich - leczyć się z przypadłości? Niegodne porządnego adwersarza sformułowanie.
ja o tusku, ty o kaczynskim - wylecz sie kolego z tej przypadlosci

na swiecie jest jeszcze prawie 7 mld ludzi poza kaczynskim - otworz sie na nich!
Zaprawdę powiadam Ci, lepszy Tusk na grzędzie, niż Kaczyński na urzędzie.
oj Halewiczu mój drogi

niestety to co piszesz - o dobrych relacjach z biznesem oparte jest na mysleniu życzeniowym - relacje moze i sa dobre, ale nie przeklada sie to nijak na ustawodawstwo

po to prtia sondzay i slupkow...
predzej ogranicza sywilnoprawne formy zatrudnienia albo ulatwia procedure w sadzie pracy o ustalenie istnienia stosunku pracy (ktora jest i tak banalna) niz ci - pracodawcy pozwola na wieksza elastycznosc w ksztaltowaniu zatrudnienia
tak dlatego powstała tzw. ustawa antykryzysowa - duzo bardziej korzystna dla pracodawcow niz analogiczne rozwiazania w niemczech, czy hiszpanii

....

PO w dialogu z biznesem
dobre sobie
szkoda, że Goliszewski - prezes BCC dość aktywnie krytykował Tuska - m.in. gdy były zmiany w ofe, a medal wreczył... Millerowi (Leszkowi)

pewnie powiesz, że pisowiec:P
Nie muszą zapowiadać zmian, aby je wprowadzić. Środowiska biznesowe od dawna są w dialogu z rządem w sprawach noweli przepisów ustawy o rachunkowości, czy przepisów regulujących prowadzenie działalności gospodarczej - vide uchylony słynny art. 585 ksh, na podstawie którego indolentni prokuratorzy stawiali zarzuty Krauzemu.
Kodeks pracy nie jest dobry. Jest odrealniony od rzeczywistości - poruszamy się w okresie ogólnoświatowego kryzysu gospodarczego, którego reminiscencje wprost wpływają na standardy zatrudnienia. Firmy, aby przetrwać i zapewnić miejsca pracy muszą mieć swobodę regulowania stosunków pracowniczych w sposób umożliwiający dalszą działalność - np. możliwość obniżania kosztów pracowniczych w trudnej sytuacji finansowej firmy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to czemu popierasz politykow, ktorzy nawet nie zapowiadaja zmian w tych kwestiach?

kodeks pracy nie chroni pracownika?
- prawo jest w miare dobre, ale swiadomie nie korzystaja z niego i pracownicy i pracodawcy
- gdybys mial rozwiazania francuskie, belgijskie lub niemieckie u nas, to niestety jako sarmacki pracodawca szabelka byc potrzasal i pomstowal dopiero na skale uciazliwosci/obowiazkow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (330 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry