Widok
btw
wszystkim polecam przestudiowanie wypowiedzi Halewicza

facet nadawałby sie na rzecznika rzadu

tuskologia stosowana:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tak, oficjalne zadluzenie kraju 54,9%
(przy 55 nastapia proceduryi sanacyjne i podwyzka vatu)

wielu ekonomistow takze mowi o ukrytym zadluzeniu kraju i kreatywnej ksiegowosci rostowskiego

ale, ze powtorzyl to ziemkiewicz to na pewno jest to wierutna pisowska bzdura

niestety Halewiczu drogi sam prezentujesz rozumowanie, ktore przypisujesz Ziemkiewiczowi
(ja akurat go moge czytac, choc irytuje mnie u niego powierzchownosc analiz i latwe przechodzenie z tematu na temat, od dygresji do dygresji co nienajlepiej swiadczy o jego kompetencjach)

i niestety dla kazdego, nawet dla komisji europejskiej te dane to czysta hucpa

moze i nam sie oplaci, moze lepiej sie jeszcze troche zadluzyc niz zamarazac teraz wydatki i zwiekszac podatki, niestety obawiam sie, ze to tylko i wylacznie objaw braku pomyslu i woli jakichkolwiek dzialan

i niestety co raz bardziej przypomina to poczynania grecji, ktora rowniez miala piekne oficjalne dane
Nie wciągaj w to Komorowskiego - zrobił chłop jeden błąd, Ty je "sadzisz" w prawie każdym poście. Naprawdę wypada, aby osoba o tak ugruntowanych poglądach politycznych i patriotycznych robiła błędy ortograficzne. Wiem, że to nieładny wybieg w dyskusji ale piszę to w szacunku dla adwersarza, czyli do Ciebie - bez złośliwości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Liczba jest rzeczowa o ile wynika z faktycznego rachunku, a nie "matematyki pt. aby nam wyszło, to co chcemy".
Polski rząd, póki co, świetnie sobie radził i radzi z kryzysowymi sytuacjami. Gdyby mnie odpowiednie koneksje Rostowskiego w świecie europejskiej finansjery, to faktycznie bylibyśmy tam, gdzie jest Białoruś razem z Grecją wzięte.

Kompletnie nie rozumiesz, że w większości rządów europejskich ministrowie finansów oraz prezesi banków znają się doskonale ze studiów i jedynie koneksje koleżeńskie powodują, że wzajemnie się wspierają. Z panią Zytą nikt by nie miał ochoty rozmawiać, bo raz że nie byłoby o czym, dwa nikt jej nie zna, a trzy to mało komunikatywna starsza pani - kojarzona z PiS`em, którego NIKT w Europie nie toleruje.

Natomiast taki Marcinkiewicz już za chwilę będzie bardzo dobrym kandydatem na wiceministra finansów:) W czasie swojej kariery w GS poznał odpowiednich ludzi i te koneksje będą procentowały.

Widzisz, światem rządzą układy i ani Ty, ani Kaczyński, tego nie zmienicie. Ja również pozyskuję kontrakty dzięki koleżeńskim relacjom z decydentami - i tak wygląda świat biznesu; bez znaczenia w jakiej skali, mechanizm jest zawsze ten sam. Nie masz układów, nie masz kasy.
Niemniej jednak, pewien komentarz być musi - wedle Ziemkiewicza, jeśli Rostowskiemu nie wychodzi tak, jakby Ziemkiewicz chciał, to znaczy, że GUS kłamie, Rostowski kłamie i w zasadzie wszyscy kłamią...bo nie jest, tak sobie redaktor Ziemkiewicz wymyślił.
Krótko pisząc MUSI BYĆ ŹLE, bo nie może być dobrze, a dlaczego? Bo tak... Ot i ziemkiewiczowska retoryka.
Przepraszam Cię najmocniej, ale Ziemkiewicza nie jestem w stanie czytać - to tak jakbyś mi kazał czytać Mein Kampf i oczekiwał dyskusji ze mną na ten temat.
Dla Ziemkiewicz jest skrajnym i nierzetelnym dziennikarzem, przekonanym, że w Smoleńsku Kaczyńskiego zabili Rosjanie, a prezydent Komorowski to zapewne ruski agent...itp. absurdy.
sądze, że nie tylko pisowców ogarnia pusty śmiech po przeczytaniu takiej informacji

zapraszam Halewicz do lektury - mimo, że pisowski dziennikarz to napisał

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/10/23/chirurgiczna-precyzja/
a co jest bardziej rzeczowego niz liczba?

moze tony smieci na ulicach grecji, tabuny szczurów,
włochy i hiszpania czekajace w kolejce do bankructwa

i polski rzad, ktory kompletnie nie ma pomyslu jak sobie poradzic z obecnym stanem rzeczy?

(znasz nowe szacunki zagranicznych agencji? ze wzrost pkb w 2012 bedzie 2% - a nie 4 % jak zalozyl rzad w prowizorium budzetowym; kosekwencja tego jest to, ze rowniez zmiejszaja sie prognozowany wplywy do budzetu i o miedzy 20 a 40 mld zł - znowu te okropne liczby, co?)
Jestem w stanie przyjść konstruktywną krytykę obecnego rządu ale nie mogę (nie chcę) czytać wypocin w stylu Sakiewicza, Terlikowskiego i innych - to czysta propaganda i straszenie ludzi.
Jeśli ktoś pisze mi "nie w smak", a jego argumenty są rzeczowe (nie setki liczb, niesprawdzalne dane, etc..), to z przyjemnością poczytam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co do dziennikarzy...
rozumiem Halewicz, ze wszystkich dziennikarzy dzielisz w Polsce na dwie grupy:
1) neutralni, rzetelni
2) pisowscy, tj. ci co piszą Tobie w niesmak

??
ech...

przyznaje sie do ulomnosci mojej ortografii,

chociaz jak zycie pokazuje, z taka ortografia mozna zostac nawet prezydentem w tym kraju
Ja już Cię nie proszę, ja Cię błagam...włącz sobie sprawdzanie pisowni (czy coś) - W TEMPIE!!! TEMPO!!! NIE TĘPO!!!!
p.s. autor tego artykułu jest związany z PiS - baaaardzo rzetelne dziennikarstwo.
SPRAWDZAM?!?!?!

http://www.pb.pl/2508243,57709,amerykanie-zamykaja-konta-w-duzych-bankach
tak dla podbicia watku

i dla Halewicza, ktory twierdzi, że zadłuzenie Polski jest fikcją

http://forsal.pl/artykuly/558416,kultura_zycia_w_kredycie_czyli_panstwo_zapozyczone_na_wysoki_procent.html

dług kraju rośnie w tępie 645 zł na sekunde
istny hydepark
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ten dowcip znalam ale winnej wersji - syn morderca z wiezienia napisal list do ojca zeby nie kopal w ogrodku bo sa tam zakopane zwloki

zblizaly sie urodziny kazia i asia postanowila zrobic mu prezent,a ze kaziu uwielbial britney i barneya to wytatulowala sobie inicjaly jego idoli - b na lewym posladku i literke b na prawym posladku, zbliza sie dzien urodzin
- mam dla ciebie prezent- asia zdejmuje spodnie i pokazuje
zdziwiony kaziu patrzy i pyta

- dlaczego BOB?
niezłe

choc teraz cbs pewnie sie kibolami zajmuje
haha, eSeSeS dobry żarcik :))))))

Dzisiaj przeczytałem ciekawy kawał, posłuchaj:

Oddział terenowy Centralnego Biura Śledczego w Nowym Targu, dzwoni telefon:
- Słucham
- Dobry... kciołem podać,że Jontek Pipciuś Przepustnica chowie w stogu drzewa maryhuanę.
- Dziękujemy za doniesienie, zajmiemy się tym.
Kolejnego dnia zjawiają się na podwórku u Przepustnicy żądni sensacji agenci CBŚ, rozwalają drzewo, rabiąc każdy kawałek na 2, ale narkotyków nie znaleźli. Wydukali do przygladającego się ze zdziwieniem Przepustnicy "przepraszam" i odjechali. Zdziwiony Przepustnica słyszy w domu dzwoniący telefon, idzie odebrać:
- Słucham
- Cesc Jontek... Stasek godo. Byli u Ciebie z cebesiu?
- Byli, tela co pojechali.
- A drzewa Ci narąbali?
- Ano narąbali.
- Syćkiego nojlepsego z okazji urodzin, hej!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Randki?Dobre..

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (221 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry