Widok
Światem rządzi pieniądz, spekulacja i siłą rzeczy spekulanci. Powiadasz, że rewolucja...tu nie będzie już rewolucji.
Wielu trudno jest się z tym pogodzić, żądają, grożą, płaczą, protestują, podpalają się - i tak niewiele to zmieni.
Nie czeka nasz Armageddon, a konieczność dostosowania się do realiów nowego świata; niezbyt kolorowego i łatwego w okiełznaniu.
Możesz wyrazić, co też czynisz, swój sprzeciw - próbować zrozumieć zachodzące zmiany, nie godzić się z nimi.
Czy uważasz, że rewolucje ostatnich miesięcy powiodły się, że lud zwyciężył? Nie, pozwolono na to ludowi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pokładasz zbyt wielką wiarę w to, co czytasz w sieci. Cytujesz artykułu z różnych portali, które publikują subiektywne oceny różnych ludzi. Nie masz dostępu do większości danych tam zawartych.
Idąc dalej, przyjmujesz za swoje poglądy, które w jakiejś mierze korespondują z Twoim oczekiwaniami i współgrają z Twoimi lękami.

Nie odbieram Ci prawa do własnej oceny sytuacji i wnioskowania po tym, co widzisz i co Ciebie otacza. Niemniej jednak bije z Ciebie pesymizm, lęk, strach przez przyszłymi dniami. W zasadzie nie proponujesz w swoim rozważaniach rozwiązań palących problemów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
pisowska metoda?
pewnie tez pisowski portale i autorzy?

te jest metoda naukowa/dyskursywna
tak ksztalci sie na zachodnich uczelniach wyzszych...
zbior materialow, ktory stanowi podstawe analizy

slowo jeszcze komentarza - nie sa to artykuly jakos specjalnie selekcjonowane, jedynie sobotnia poranna prasowka (czesc rzeczy ze wczoraj)

a wnioski moga byc rozne:
- ot najprostszego - ze ida czarne czasy,
- po mniej prawdopodobny - ze rynkami rzadzi psychologia i wszystkie te artykuly to wyraz pewnego katastroficznego nastroju i samospelniajacej sie przepowiedni, podczas gdy baza (termin marksistowski) jest zdrowa

moje zdanie, co do tego, co nas czeka jest bardzo pesymistyczne, zastanawiam sie jak zabezpieczyc oszczednosci w banku
- rozwazam ulokowanie w obcej walucie (tylko jakiej? bo na pewno nie euro i dolar)
- albo w srodkach trwalych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znowu pisowskie "copy&paste". Jeszcze nie spotkałem się ze zwolennikiem teorii układu i trzech strzałów, który by w dyskusji nie używał linków i wklejek tekstów.
Może zbierz treści z linków w jedną analizę, przedstaw (filozoficznie oczywiście) swoje racje, a ja gdy wrócę do domu z przyjemnością się ustosunkuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (335 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (221 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry