Widok

wątróbka drobiowa w ciązy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny miałam ogromną ochotę, zjadłam i teraz poczytałam, przeraża mnie, że to zakazne w ciąży w I trymestrze. Jak to jest naprawdę?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest tak, że... bez przesady - raz na jakiś czas możesz zjeść i nic złego nie powinno się stać. We wszystkim trzeba znaleźć złoty środek, zwłaszcza przekopując się przez strony internetowe. Moim zdaniem bezwzględnie trzeba się stosować do zakazu picia alkoholu, palenia papierosów, stosowania leków na własną rękę (no i jedzenia surowego mięsa ze względu na toxo).
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
zuzka. tez tak uważam, tym bardziej, że mi cholernie smakowała, więć może żelaza brakowało, a wątróbkę jem niezwykle rzadko i do końca ciąży już pewnie nie zjem. Mam nadzieję, że nie wyrządziłam krzywdy tej milimetrowej kruszynce
image
image
Dokładnie, może organizm sam "wie" czego mu potrzeba :) Znam ten lęk o maleństwo, też na początku ciąży chuchałam i dmuchałam na wszystko - ale nie martw się :) Trzymaj się i niej Ci dzidzia zdrowo rośnie :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
dzwoniłam na oddział połozniczy, powiedziały...spokojnie nic sie nie stanie, gorzej byłoby gdyby sie pani obżerała, ale w tym przypadku nic się nie stało. Cieszy mnie to, bo sie uspokoiłam.
image
image
raz na jakiś czas jest ok - żelazo ważna rzecz :) ale jak już macie ochotę to nie na drobiową ale indyczą - kobiety w ciąży powinny unikać kurczaków (tak nam na SR mówili) - są faszerowane hormonami (o tym czytałam już w jakiejś prasie) i przez to maluszek może być DUŻY (no i te hormony mogą źle wplywać na dziewczynki) - za to indyk jest ok (udowodniono, że ich nie da się szprycować hormonami bo na nie to nie działa)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A wiesz ze indyk to tez drób? I ze indyki też są faszerowane hormonami? Nie ma co wariowac, raz na jakis czas nie zaszkodzi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry