Widok

wesele do polnocy ...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Planuje slub w przyszlym roku i zastanawiam sie nad weselem tylko do polnocy.
Nie bardzo odpowiada mi idea rzucania welonem i konkursow polegajacych na sprawdzaniu po kolankach i nosach ...
myslalam bardziej o tym zeby zjesc, zatanczyc i do domu

co o tym myslicie?? czy ktoras z Was myslala juz o tym??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jezu, Sabra! Szukam Cię od miesiąca. Piszę na gg ( o ile mam dobry nr) szukam Twojego mejla i nic! To Ty miałaś wesele w Złotym Ulu, tak? Bo już wszystko mi się pomieszało! Szukałam naszego starego wątku o Ulu żeby być pewną, że o Ciebie chodzi i nie mogłam znaleźć, Ty się nie odezwałaś po weselu... Mam kilka pytań. Napisz do mnie na mejla pliss...

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki dziewczyny.
Wszystkie Wasze wypowiedzi daly mi do myslenia.
Wczoraj usiadlam z Darkiem i przedyskutowalismy temat.
Wesele jak robic to przynajmniej do 2.00.
Postanowilismy oddac to losowi - bedzie trwalo jak dlugo wszyscy bedziemy sie bawic.

Ufff, chociaz jedno ustanole. pora zabrac sie za szukanie odpowiedniego miejsca.

jeszcze raz dziekuje.
Wesele to wesele i skoro sie zdecydujecie to nie powinno sie konczyc o 24. Skoro chcesz kameralniej to zaznacz wlasnie w zaproszeniach ze to obiad weselny, to goscie sie domysla ze kroi sie krotsza impreza bez tancow i szalenstw. Moim jednak zdaniem mozna urzadzic normalne wesele bez konkursow, oczepin, podziekowan rodzicom i innych takich, mysmy tak wlasnie zrobili. Mieslismy DJa, ktory gral normalna muzyke zagraniczna i polska, nie bylo biesiadnie wcale, w Rozy Watrow, do 3.00.
Alice mam pytanko ,gdzie ostatecznie zdecydowaliscie sie zrbic obiad weselny?????
My również nie przewidujemy wesela, tylko uroczysty obiad weselny, który potrwa powiedzmy od 15 do 22-giej. Jak się potoczy -to zobaczymy, ale nie sądzę, by 7 godzin to było mało, w końcu goście się zmęczą i sami zaczną się rozchodzić do domów ;-)
My w zaproszeniach napisaliśmy, że zapraszamy na "uroczysty obiad weselny" i chyba każdy skumał o co chodzi i nie będzie siedział na upartego do rana ;-) w końcu to nie o to chodzi aby wesele trwało do rana, ale by atmosfera była miła.
Nam też się nei podobają tradycyjne wesela i dlatego się zdecydowaliśmy na taką formę. Co do cen, to nam wyszła ogromna różnica, bo rozważając urządzenie wesela całonocnego i obiadu weselnego wynisło to około 30 tys.zł.

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Takie krotkie wesele ja osobiscie nazywam "przyjeciem weselnym" a nie "weselem" :)
Ja moim gosciom jakos wlasciwie nie mowilam do ktorej przyjecie bedzie trwalo, bo sama tak naprawde tego nie wiem.
Znam swoja rodzine (z mojej strony bedzie garstka osob) i nie podejrzewam zeby robili jakis problem z tego powodu, ze beda musieli wyjsc z restauracji o 1:00.
Jak juz pisalam - poniewaz zmienilismy lokal, na taki w ktorym jest przewidziany "goracy posilek po polnocy" to juz wiadomo ze przyjecie sie przeciagnie.

[img]image[/img]

osobiście uważam, ze wesele do północy to nie wesele, wesele to tańce, konkursy, oczepiny, przyśpiewki, tańce do rana, w końcu ma sie je raz w życiu. a wierzę, że goście chcą się nieźle zabawic na weselu a nie tylko zjeśc obiad i do domu, napewno będą czuli nie dosyt, po takiej zabawie.
ja bym na takim weselu wcale sie nie bawiła, bo i jak i byłabym bardzo zawiedziona takim weselem.

muszę teraz uważac co piszę, bo Zuzka mnie ścignie!!!!!!!!!!
Bylam na takim weselu do polnocy i wierz mi ze czegos nam brakowalo. Nie chodzi tu o konkursy ale o atmosfere. Nie czulas ze to impreza weselna. Co wiecej po wszystkim kazdy mial ochcote gdzies jeszcze kontynuowac tak mile rozpoczety wieczor, bo czulo sie niedosyt. A co do kosztow to po rozmowie z Para Młoda okazalo sie ze nie byly one duzo nizsze od tych za "normalne wesele"
Pytanie do saLmy i olgi!!

A jak rozwiazalyscie problem poinformowania gosci ze impreza NIE zapowiada sie na cala noc??

Uwzglednilyscie to jakos w zaproszeniach czy ustnie??
Soltera! Jak wesele to nie do 24.00. Powiem ci ze ja bylabym strasznie rozczarowana gdyby ktos o takiej porze powiedzial ze to juz koniec wesela i prosze rozejsc sie do domkow. Wolalabym przyjsc z przekonaniem ze bedzie tylko uroczysty obiadek i ewentualnie mozliwosc potanczenia. Jestem z tych osob co jako ostatnie schodza z parkietu i nie wyobrazam sobie "wesela" tylko do polnocy. A orkiestra na weselu nie musi byc wcale kiepska. Jest pare zespolow ktore znaja sie na rzeczy... Sa odpowiednio drozsi i maja pozajmowane terminy z duzym wyprzedzeniem ale warto. Aleprzeciez mozna wynajac dj-a.
moim zdaniem jeli nie chcecie trdycyjnego wesela to lepiej zaproście gości na obiad do restauracji itp bo uważam,że troszkę głupio tych ludzi później wyprosić-tym brdziej,że najlepsze imprezy zaczynają się późno... a poza tym to wyjdzie Wam to o wiele taniej niż tradycyjne wesele-skoro takiego nie chcecie...moi znajomi robi takie wesele do 12 i zapłacili tylko 2 tysiące taniej niż my za całonocną impreze...

Jest wiecej osob ktore nie chca tradycyjnego wesela.
U mnie mial byc obiad, tort i kolacja (tak do 23:00 mniej wiecej) - troche sie pozmienialo i bedzie dluzej (mysle ze tak do 2:00), ale to i tak bedzie nie takei tradycyjne - beda wprawdzie tance jakies, ale zrezygnowalismy z walca (nie wychodzi nam i bylibysmy zbyt spieci zeby miec z tego jakakolwiek radosc) i po prostu sie "pobujamy". Dla rodzicow tez nie bedzie jakis specjalnych podziekowan i jesli nie bedzie DJ'a to nie bedzie tez specjalnej piosenki dla nich - mysle ze skonczy sie na toascie i krotkich ustnych podziekowaniach. Nie bedzie konkursow ani oczepin. Muzyka raczej zagraniczna (chociaz tesciowa zapowiadala ze chce sobie pospiewac, ale ja wole tego uniknac :)).
Mysle ze bedzie fajnie i wszyscy beda zadowoleni :) A nawet jak nie beda to wiem ze sa na tyle kulturalni ze nie beda nam niczego wypominac.

[img]image[/img]

Wiele mnie jeszcze interesuje ale o szczegoly pomecze Cie po Twoim wielkim dniu.

Jeszcze tylko male pytanko. Orientujesz sie, jak ksztaltuja sie tam ceny za nocleg?? Bedziemy miec kilka osob przyjezdych i szukamy cos taniego - dobrze byloby na miejscu.
Jak nie mozesz na forum to podaje maila
soltera_23@o2.pl

Wielkie dzieki
Pozdrowionka.
No wiec wypasiony jadlospis mamy za 83 zł za osobe razem z obsluga , do 3:00, jesli wesele konczy sie wczesniej, koszta sa pomniejszane odpowiednio. Alkohole swoje, nie ma zadnego korkowego, tort zamawiam w Delicjach, ciasta pieczemy na wlasna reke. Sa przytulne pokoje dla gosci i mozna liczyc na korzystne ceny. Sa dwie sale polaczone wielkimi wrotami, w jednej sie siedzi, w drugiej tanczy. To tyle na swiezo. Jesli cos jeszcze Cie interesuje to pytaj! Pozdrawiam :)

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Wlasnie ogladam ich stronke.
W srodku przytulnie. Niestety dopiero we wrzesniu bede mogla tam jechac i zobaczyc dokladnie.
Fajnie, ze to tez pensjonat bo bedziemy miec kilka gosci z daleka i drugi problem to nocleg dla nich. Gdyby tam ceny okazaly sie przystepne byloby cudownie.

O, rany, Ty juz "za chwilke" przezyjesz ten piekny dzien.
ale Ci zazdroszcze!!
O, a powiedz, jak ksztaltuja sie tam ceny??
i jak z ciastami i alkoholem??
i czy cena jest inna jak sie konczy o polnocy a jak impreza do rana??

Nie chcemy super wykwintnie i elegancko bo wtedy ludzie czuja sie zle i sztywno, chcemy wprowadzic sympatyczna, ciepla atmosfere i wlasnie dobre wnetrze jest nam do tego potrzebne.
Zaraz sprobuje znalezc ich w internecie, mam nadzieje ze maja swoja stronke.
To zalezy czy zalezy wam na oszczednosciach czy chcecie miec przyjecie w gustownych wnetrzach. Ja robie przyjecie w restauracji Belfer w Sopoocie. Wnetrza klasyczne, ale wiem, ze jedzonko pierwsza klasa, mozna sie dogadac we wszystkich kwestiach i generalnie nieporownywalnie mniejsze koszta niz wszedzie :)

image
[/url]
Witaj,
Dokladnie to co opisujesz odpowiadaloby i nam.
powiedz prosze, gdzie robicie swoje wesele.
Wiesz, moje za rok, moznaby powiedziec ze mam cisnienie ale do tego czasu bede w kraju tylko 3 razy (teraz przebywam w Niemczech) i musze w tym czasie to wszystko pozalatwiac.
Kosciol to nie problem ale znalezc restauracje to juz wyzsza szkola jazdy.
my planujemy na 50-60 osob.

Wielkie dzieki i czekam z niecierpliwoscia na relacje
Soltera
Soltera 23, ja wlasnie bede miala takie wesele, na 30 osob, bez orkiestry, muzyka z plytek, bo moj luby i ja jestesmy przeciwnikami zabaw i imprez typu " zastaw sie,a postaw sie" i tandetnej cepelii. Nie przewidujemy konkursow, bo naszym zdaniem sa one zenujace. Jak wyszlo z naszych planow opisze Ci szczegolowiej po 30.07 :) Pozdrawiam

image
[/url]
Ja też wolę jakies konkretne wesele, na szczęście mój Kochany też i nasze bedzie trwało do rana i jeszcze będą poprawiny:) Musisz z nim pogdać, może jednak da się przekonać?!A jak nie to knajpa z obiadkiem będzie w sam raz i tylko można liczyć na to że ktoś zacznie tańczyć.No dobra idę do domku, bo już dzisiaj to myślałam że umrę z nudów w pracy:))Daj znać w poniedziałek czy Twój luby dał się na coś namówić, bo wesele to niezapomiane przeżycie
do góry