Widok

wesele i pogrzeb

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Życie wpakowało mnie w taką przedziwną sytuację... Wesele własnego brata i pogrzeb ukochanej babci narzeczonego... Ukochanej również przeze mnie... I to wszystko najprawdopodobniej jednego dnia... na obie uroczystości albo pójdziemy razem... albo na obie osobno... Ze skrajności w skrajność... Ani się cieszyc, ani płakać... Mam mętlik w głowie... Co mi wypada? Jak sobie z tym poradzić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a o której pogrzeb?
ja chciałabym uczestniczyć w pogrzebie babci narzeczonego, a potem poszła na wesele, może nie bawiłabym się za dobrze, ale nie chciałabym zrobić przykrości bratu
wesele brata wiec powinnas byc obecna na nim
pogrzeby raczej są w godzinach wczesniejszych niz sluby dlatego pewnie zdazysz isc i tu i tu
chociaz faktycznie sytuacja nie do pozazdroszczenia....

zdążysz tu i tu na pewno. Bratu powinnaś jak najbardziej towarzyszyć. Takie jest życie jedno sie kończy inni dopiero zaczną, zakładają rodziny. W dzień kiedy zmarł mój dziadek (a było to nagle bo był to wypadek) to był chrzest u mnie w rodzinie a mój tata był chrzestnym. I tez musiał iść i jakoś sie trzymać, bo co zrobić w takiej sytuacji?

Ja bylam pare lat temu na weselu gdzie pana mlodego wujek zmararł podczas zabawy :( Szok wesele przerwano bylo smutno :(

dokładnie,pogrzeby są w godzinach rannych,a ślub pewnie na 16.00.ja tez była u u mojego taty brata na pogrzebie ,a slub koleżanki o którym rok wcześniej wiedziałam miałam na 14,00.w biegu,ale zdążyłam być i tam itam.tylko ślub miałam we wrzeszczu a pogrzeb w chylonii:(
spokojnie dasz rade.tym sie nie przejmuj.przykro mi ze tak wypadlo....syt.nie do pozazdroszczenia,ale coż....takie życie...
Glowa do góry:)bedzie dobrze.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi zmarla babunka miesiac temu no ale wesela nie odwolam jak sa zaproszenia wyslane i wszystko przygotowane i to jeszcze mojej mamy mama to mumusi bedzie ciezko

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ślub i wesele:)

Babcia zmarła wczoraj późnym wieczorem. :( Wszelkie ustalenia co do dnia i godziny mają zapaść dzisiaj. Rodzina chciałaby jednak żeby było to w sobotę. Mam nadzieję, że uda się załatwić tak, byśmy zdążyli potem na ślub... Ale to jest strasznie zagmatwane. Mamie mam zrobić makijaż zanim pojedzie na błogosławieństwo, sama jestem umówiona z fryzjerem.. Mam taka "wypiękniona" na pogrzeb iść...? A zaraz po wbic sie w błękitną sukienkę, specjalnie z okazji ślubu brata zakupioną? Paranoja jakaś! Tańczyć? Tego sobie nie wyobrażam! I całej rodzinie tłumaczyć, że nie chcę, bo ja z pogrzebu przyszłam?? Tak mi smutno.. Tak mi ciężko...
Ale chyba brat jest wazniejsz???

Dla mnie tak, ale dla narzeczonego najważniejsza jest babcia... To bardzo delikatna sytuacja... Jakkolwiek postąpię nie będę się czula w porządku wobec najbliższych...
Pomysl o tym ze babcia na pewno chcialaby abyscie poszli na wesele a bratu bedzie na pewno smutno a juz nic nie pomozesz babci a brat bedzie szczesliwy jak bedziesz z nim i napewno to doceni i ty tez kiedys powiesz ze dobrze zrobilas ze poszlas
Powodzenia Mi babcia zmarla miesiac temu a moj slob za 2 i tez nic nie moge zrobic

Myślę,że dasz radę pójść i tu i tu.

Pozdrawiam
Ola

Ojej... faktycznie nie zazdroszczę sytuacji :(

Ja stawiałabym przede wszystkim na ślub brata...
Może to głupi pomysł, ale może jakąś czarną woalką przykryłabyś swoją fruzurę, makijaż???
Rodzice Twojego Narzeczonego z pewnością wiedzą, że Twój brat się żeni i na pewno nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji, że idziesz na pogrzeb "wyfryzowana"... Sądzę, że to zrozumieją...

W każdym bądź razie życzę powodzenia:)

P.S. Może warto iść na sam pogrzeb, a stypę sobie "odpuścić" ze względu na brata... Poza tym, babcię będzie można odwiedzać na cmentarzu, zapalić znicz a ślubu brata już nigdy więcej nie doświadczysz...

ja też bym poszła tu i tu

A ja wam powiem ze znajomi mieli miec slub w sobote a w środę umarł tata Pana Młodego :( Ślub jednak się odbył, bo juz nijak było go odwołać, ajak wszystko zapłacone i gotowe. Tak rozmawiając z tymi znajomymi, stwierdziliśmy, że Tato napewno nie chciałby żeby odwoływali slub,a wręcz przeciwnie....

przykra sytuacja. wspolczuje z powodu babci, ale musisz pojsc na slub i wesele brata! i Twoj narzeczony powienien zrozumiec i nie miec pretensji. To przykre ze babcia odeszla, ale nie mozesz zawiesc brata w jego waznym dniu.

Uwazam ze jesli umrze bliska Ci osoba to wesele powinno sie odbyc i dobrze sie na nim bawic, mysle ze zmarla osoba bardzo by chciala aby wesele sie udalo i goscie swietnie sie bawili.

zobaczylam ten temat i.....ja mam za miesiac slub a jutro pogrzeb mojej ukochanej jedynej babci - takie czasem bywa zycie, ironia losu...

Betti 174 - widze ze u nas podobna sytuacja...mi babunka umarla w ta niedziele:( nie wiem dlaczego los tak chcial, ale tez postanowilismy niczego nie odwolywac, ona na pewno by tego nie chciala bo wiedziala ze planujemy ten dzien od roku i tak bardzo nie mozemy sie doczekac:(

miesiac przed naszym weselem zmarł dziadek mojego męża....
Jego ostatnią wolą było to, aby cała rodzina przyszła na ślub i żeby wszyscy dobrze się bawili a nie zamartwiali jego śmiercią....

do góry