Widok

wesele w dwoch salach

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej anjja
To ze tance w Kozim beda w osobnej sali to chyba lepiej, dobrze ze przedziela je szyba a nie sciana:) Troche sie balam, ze nie bedzie slychac dj-a, ale ta babka powiedziala, ze postawimy glosnik w rogu w tym przedsionku i bedzie slychac, ale polowe dzwieku. To dobrze, bo jak ostatnio bylam na weselu i wszystko bylo w jednej sali to w czasie muzyki trzeba bylo do siebie krzyczec. Takze nie przejmuj sie, tez sobie wstaw glosnik w rog i bedzie super:) A miejsce piekne, my juz sobie zarezerwowalismy i bedziemy tam 27:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Afrodytka - a kto udzielił Ci takiej informacji?
Ja mam info sprzed 3 minut po rozmowie z osoba kompetentna w Kozim - konsumpcja 7 %
Z reszta jak pojdziesz do restauracji i wezmiesz fakture to tez jest 7% - wiec tu tez tak musi byc - VAT jest jeden - i nie moze byc tak ze kazdy sobie stosuje jaki chce, wiec chyba musimy sie uspokoic - 7% i juz. No oczywiscie lepiej by bylo zeby to byly ceny brutto, ale nie są :((((

Pozdrówki :))))
co??????????????????????????
nieładnie :((((((
Dziewczyny, wlasnie dzwonilam do Koziego i podatek wynosi 22% a nie jak myslalam 7 to wychodzi 157 zl od osoby! +napoje, alkohol, ciasta itp. Wiedzialyscie o tym?

uuuuuuu - to duzo!!!! My jestesmy w szczerym polu - jest fotograf, kościół-tzn. tylko zapisana godzina, zadnych protokołów - o i to by bylo na tyle.
A no i Kozi :))))
To ja musze sie zabezpieczyc, zeby w umowie bylo wszystko dokladniutko napisane, bo jak mi tez odwolaja kilka udogodnien , np. swoj alkohol to nie wiem co.

Anjja,
sporo juz zalatwilismy. Sukienka jest, garnitur sie szyje, Kosciol jest, USC jest, konczymy nauki, termin w Kosciele jest, DJ jest, foto jest, autko jest, fryzjer jest no i Kozi Grod jest:)))
hey,
kłóciłam się i trochę wykłociłam taniej. Bo na początku zaznaczałam, że ciasta będą pieczone w rodzinie. I sie zgodzili. A tydzien temu powiedzielize niestety:) Wiec troszke naciagaja, nie da sie ukryc:)
hej Monik
mi powiedzieli, ze ciasta moge miec swoje, tylko zeby byly z jakiejs cukierni konkretnej a nie np samorobne:) Kloc sie jak mozesz miec taniej ciasta, ale oni tak wogole za ciasta to drogo nie maja:)

my 23 lipca, zastanawiamy się nad noclegiem, poprawiny na pewno odpadają

A dużo macie załatwione? - pytam ogólnie - kiecka, kościół itd.?
Mozesz napisac na priva :)))))

Pozdrówki
Wesele mam 25 czerwca. Planujemy nocleg i sniadanko nastepnego dnia:) Bez poprawin. A Wy?
a kiedy masz wesele i czy planujesz nocleg dla gosci na miejscu?
Hey,
witam wszystkie panny młode z Koziego Grodu:) Widze, ze macie te same obawy co ja:) Troszke martwi mnie ta szyba ale mam nadzieje ze bedzie ok:) Wlasnie zorientowalam sie ze ceny Koziego sa podane netto:( Porazka... A do tego okazalo sie, ze nie mozemy miec wlasnego ciasta tylko od nich:( Podobnie z napojami. Troszke nas naciagneli...
jestem pewna na 100%, że na soki VAT wynosi 7%,a na wszystko co nie jest sokiem czyli napoje gazowane, wody mineralne, napoje niegazowane (ale napoje nie soki) jest VAT 22%

dzieki - jak bede wiedziala cos wiecej to tez dam Ci znac :)))
Afrodytka napisał(a):

> A moze da sie dogadac zeby za soki tez zaplacic jakies
> "korkowe"? Gadalyscie o tym z Kozim?

no myślę, że to zależy od ich dobrej woli i umiejętności negocjacji ;-)

i trzeba gdzieś sprawdzić ile wynosi Vat na soki i napoje.

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Moze cos w sobote utarguja moi rodzice:) Jak to dam ci znac i bedziesz miala argument w przekonaniu ich. Bo rzeczywiscie 10 zl za litr to nawet najlepszy sok nie kosztuje, a szczegolnie jak sie kupuje hurtowo.

ja nie rozmawialam o swoich sokach, tzn. o ewentualnym korkowym, narazie tylko tyle ze trzeba wziac je od nich
co do VATu to w Kozim mi powiedzieli ze soki - 7%, a napoje gazowane 22 %
A moze da sie dogadac zeby za soki tez zaplacic jakies "korkowe"? Gadalyscie o tym z Kozim?

no trzeba -napoje wszelkiej maści 22%
To są informacje z Koziego Grodu, więc pewne.

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
soki tez trzeba od nich :((((
do góry