Widok

wesele w dwoch salach

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej anjja
To ze tance w Kozim beda w osobnej sali to chyba lepiej, dobrze ze przedziela je szyba a nie sciana:) Troche sie balam, ze nie bedzie slychac dj-a, ale ta babka powiedziala, ze postawimy glosnik w rogu w tym przedsionku i bedzie slychac, ale polowe dzwieku. To dobrze, bo jak ostatnio bylam na weselu i wszystko bylo w jednej sali to w czasie muzyki trzeba bylo do siebie krzyczec. Takze nie przejmuj sie, tez sobie wstaw glosnik w rog i bedzie super:) A miejsce piekne, my juz sobie zarezerwowalismy i bedziemy tam 27:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze jak sale są jedna obok drugie to nic wielkiego, ale byłam u rodzinki na Podlasiu i sala była na jednym końcu wsi, a jedzenie na drugim końcu. Sie tylko nabiegałam
Witam.grałem w kozim wesele w tamtym roku...te szyby to jakaś pomyłka...PO paru godzinach trzeba było ponaklejac coś na nie żeby sie goście nie odbijali.A co do zespołu lub dj-a to poważnie to utrudnia prace i kontakt z goścmi podczas imprezy. Pozdrawiam.
hop
wiesz Afrodytka, na termin ktory ma Monik, chyba w tej chwili nierealne żeby znalazla gdzies miejsce na impreze, chyba ze ktos zrezygnuje.
Ale fakt ze wkurzajace jest, jak nie wie sie wszystkiego od poczatku - np. te ceny :(((
Monik, jesli nie mieliscie zadnej umowy, to mozecie zrezygnowac z Koziego dzien przed slubem i musi wam oddac zaliczke:) Oczywiscie trudno bedzie teraz znalezc tak ladne miejsce na ten termin. Tylko pisze hipotetycznie:) Ale jak oni zrezygnuja to tez nie dostaniecie ekwiwalentu wartego 2 razy tyle co wplaciliscie. No szkoda, że tak czajnikuja sie z tym cenami brutto. pap

Właściwie macie rację:)

etam Waldek -przesadzasz ;-) -jakoś trzeba Was nazwać -krótko i dźwięcznie.
popieram Anjje -to brzmi sympatycznie.
a na różne "złote rączki" od hydraulików do kafelkarzy mówię "sprytki" -też obraźliwe? ;-)

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
sorry - nie wiedziałam,
Dla mnie okreslenie "grajek" jest bardzo miłe i sympatyczne :)))
Miałem na myśli tylko to, że nazywanie muzyka grajkiem jest w naszym srodowisku odbierane jako obraźliwe. I nie podejrzewam, że na swoje wesele zatrudniłyście "grajków".

Pewnie ze nie było:( Ale nie było tez w sumie umowy jako takiej. Zrobilismy wstepny kosztorys, wlasciciel go powierdzil i spisal z nami świstek, ze wplacilismy zaliczke zgodnie z ustaleniami. A w ustaleniach byly ceny netto - czyli takie jakie nam podali! Zreszta on ma ten nasz kosztorys bo zrobilismy egzemplarz tez dla niego.
Coraz bardziej mnie irytuje ten Kozi , wrr ;)
A w umowie nic takiego nie bylo ze to sa ceny netto? Bo jak nie to odbieraj zaliczke:)

Kurcze, troche sie wkurzylam na te ceny netto w Kozim Grodzie... Uwazam, ze to bardzo nie profesjonalne z ich strony:(
A co zrobicie z ta dekoracja? Zamowicie u nich? I jak myslicie kiedy trzeba sie tym zajac?
Waldek, przeciez juz sobie odpusciłysmy temat szyb, wiec po co takie Twoje komentarze. Nie znasz tych grajkow to sie na ich temat nie wypowiadaj. A poza tym czytaj uwaznie to co piszemy - to bardziej nasze obawy, a nie grajków. Pewnie już wszystkie wiemy ze jesteś super-hiper i wszędzie Cie pełno.
hej dziewczyny!
choć mnie już Kozi nie dotyczy, to z chęcią czytam ten wątek.
Ja może wielu ustaleń nie poczyniłam z Kozim, ale mogę Wam powiedzieć czego się dowiedziałam.
Po pierwsze, to myślę, żę warto rozmawiać z właścicielką hotelu. Jest konkretna (choć akurat fakt stawki netto pominęła), sympatyczna i wie najlepiej co i jak. Na co może sobie pozwolić, co odpuścić, na czym obniżyć cenę itd...
Dziewczyny z recepcji na pewno we wszystkim się nie orientują i czasem wolą powiedzieć 22% Vatu niż 7.
Ja akurat informację o Vacie dostałam z recepcji, więc tak na prawdę nie obstaję przy swoim ( z tym vatem na soki i napoje)
Jeśli chodzi o dekorację, to faktycznie w cenniku jest podana kwota 300zł, al eszefowa mówiła, że to jest nieaktualne.
To znaczy: mieli firmę, która zajmowała się dekoracją sali na wesela. Jak się jednak okazało po kolku weselach -robią to ...jakby tu rzec... -szczędnie. W kwocie 300zł powinno się przecież znaleźć więcej niż kwiaty na stole państwa młodych i jakieś drobne bukiety. Weselnicy nie byli zadowoleni i hotel zrezygnował z ich usług.
Dlaczego w cenniku jeszcze widnieje ta pozycja, to nie wiem, ale nam powiedziała, żeby się tym nie sugerować.
Co prawda mają taką jedną zaznajomioną panią, która mieszka w okolicy i jest bezrobotna. Polecają ją, bo w tn sposób sobie dorabia i jest ponoć całkiem dobra -znaczy ma gust i umie zrobić coś ładnego. Nic jednak na jej temat więcej nie wiem -ile bierze itd, bo to zostawiliśmy do omówienia na później. ..z resztą -była opcja, że w naszym mieszkanku będą nocować goście, a my już ze dwa dni wcześniej się tam przeniesiemy i myślałam, że sama sobie udekoruję wszystko, bo nie chwaląc się "mam talent" ;-)
Pozdrawiam Was i jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dam znać.

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Wiem tylko ze na szybach beda poprzylepiane rozne dekoracje zeby goscie po pijaku nie chcieli "wyjsc" przez szybe:) A reszty szczegolow nie znam

Dziewczyny nie przesadzajcie z tymi "grajkami"? Co to pastuszkowie jacyś czy muzycy? :)

pewnie - lepiej miec wszystko na pismie
a co do tej dekoracji - znasz jej zakres? - kwiaty na stołach czy cos jeszcze?
No dekoracja, to powiedzieli ze oni robia za 300 wiec chyba tak bedzie, ale o ten cennik brutto i tak poprosze, bo troche stracilam zaufanie do nich i chce miec wszystko na pismie.

no pewnie - ale co do tego podatku od konsumpcji to sie nie martw - na pewno jest 7% !!! Pani widocznie nie byla zorientowana.
A czy myslisz nad jakąs dekoracją sali????
Mi udzielili w recepcji takiej informacji, że 22%, ale jak do nich pojade to powiem ze maja mi dac cennik brutto i koniec bo ja nie znam stawek podatkowych, nie jestem jakas firma:)

do góry