Widok
U mojej córki też twierdzono że większe ciemiączko jest problemem i kierowano nas na różne konsultacje lekarskie. W rezultacie okazało się,że wszystko jest ok. Sugeruję udać się do neurologa i to jedyny lekarz który jest władny do wydana opinii w tym temacie. Nie przejmujcie się gadaniem i straszeniem przez pediatrę bo to często są problemy nie potwierdzone i wyssane z palca, które nie potrzebnie stresują rodziców.
Kasiu zgodzę się z Tobą,że pediatra powinien kontrolować wielkość ciemiączka na każdej wizycie ale dołączanie do tego nie stworzonych historii i straszenie rodziców różnymi chorobami z tego powodu jest nie na miejscu i niestety się z tym spotkałam, kiedy to pediatra u mojej córki stwierdziła nawet krzywicę, której oczywiście nie potwierdzono. Uważam,że jeśli pediatrę coś niepokoi powinien dać skierowanie do specjalisty i tyle a nie samemu wydawać opinię.
podnosze temat,czy to mozliwe zeby ciemiaczko zrobilo sie nagle wieksze? to przednie ,jakos pare dni temu wyczułam jest dlugie,około 3-4 cm,wydaje mi sie ze wczesniej tak nie miala,jak bylismy na usg glowki 3 miesiace temu to juz lekarz mowil ze sie nie da zrobic bo nie ma ciemiaczka.czy to nie ciemiaczko?napewno nie jest odwodniona.chyba pojde do przychodni na duzur