Widok

wino

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile wina trzeba kupic na 60 osobowe wesele?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeziorko,
Wino/ wodka ok, ale ci Twoi piwosze 1 wieczor chyba wytrzymaja bez ulubionego trunku?
Co by nie mowic, piwo nie jest zbyt eleganckie i bardziej na impreze w pubie niz na wesele.
ja to najchetniej pozbylabym sie tez wodki, ale wiem, ze to nie pzejdzie :o(

piwo nie jest dobrym pomysłem na wesele, ale za to na poprawinach może się pojawic.
taaa.. a u nas beda ludki co gustuja w wodce, inni w winach a czesc ktora lubi piwko.. az sie boje co moze wyjsc z takich miksow.... brrrr....
Zastanawiam sie wiec, czy postawic wszystkie rodzaje na stole, zeby wszyscy byli zadowoleni, czy tylko wino/wodka, zeby uniknac niespodzianek? hmmm...
gusia!!
wszystko zalezy od towarzystwa, nie ogladaj sie za bardzo na opinie, bo ja ci moge od razu powiedziec, ze tez mam wesele na 60 osob i uwazam, ze 1 butlka wina na 2 osoby to STANOWCZO ZA MALO!
My bedziemy kupowali co najmniej 1 but./os.
wino czerwone polwytrawne i biale polslodkie.

No nie wiem...Na weselach na ktorych wbywałam ostatnio większym powowdzeniem cieszyło się wino.Wszyscy myślą właśnie, że wódka, ale u mojej kolezanki np. wina zabraklo bardzo szybko (mieli chyba 60 butelek na 100 osob) a wodki zostalo od groma. Ogólnie widzę ostatnio tendencje do picia mniejszej ilosci wódki ( na rzecz wina, chociaz niekoniecznie).
Dzieki dziewczyny bardzo mi pomoglyscie bo nie miala mpojecia ile tego kupic.teraz pozostaje mi isc na zakupy:)
u nas było dokładnie 60 osób i kupiliśmy 10 butelek wina białego i 10 czerwonego, połowa została. z moich doświadzceń to na weselu raczej będa pic wódkę, więc nie przesadzajcie z tym winem, chyba, ze chcecie żeby wam zostało. 1 butelka na dwie osoby to za dużo, połowa napewno zostanie. tak naprawdę wina nie można wypic dużo.
My kupujemy 1 butelkę wina na 2 osoby

do góry