Widok

wino

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile wina trzeba kupic na 60 osobowe wesele?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My kupujemy 1 butelkę wina na 2 osoby

u nas było dokładnie 60 osób i kupiliśmy 10 butelek wina białego i 10 czerwonego, połowa została. z moich doświadzceń to na weselu raczej będa pic wódkę, więc nie przesadzajcie z tym winem, chyba, ze chcecie żeby wam zostało. 1 butelka na dwie osoby to za dużo, połowa napewno zostanie. tak naprawdę wina nie można wypic dużo.
Dzieki dziewczyny bardzo mi pomoglyscie bo nie miala mpojecia ile tego kupic.teraz pozostaje mi isc na zakupy:)
No nie wiem...Na weselach na ktorych wbywałam ostatnio większym powowdzeniem cieszyło się wino.Wszyscy myślą właśnie, że wódka, ale u mojej kolezanki np. wina zabraklo bardzo szybko (mieli chyba 60 butelek na 100 osob) a wodki zostalo od groma. Ogólnie widzę ostatnio tendencje do picia mniejszej ilosci wódki ( na rzecz wina, chociaz niekoniecznie).
gusia!!
wszystko zalezy od towarzystwa, nie ogladaj sie za bardzo na opinie, bo ja ci moge od razu powiedziec, ze tez mam wesele na 60 osob i uwazam, ze 1 butlka wina na 2 osoby to STANOWCZO ZA MALO!
My bedziemy kupowali co najmniej 1 but./os.
wino czerwone polwytrawne i biale polslodkie.

taaa.. a u nas beda ludki co gustuja w wodce, inni w winach a czesc ktora lubi piwko.. az sie boje co moze wyjsc z takich miksow.... brrrr....
Zastanawiam sie wiec, czy postawic wszystkie rodzaje na stole, zeby wszyscy byli zadowoleni, czy tylko wino/wodka, zeby uniknac niespodzianek? hmmm...
piwo nie jest dobrym pomysłem na wesele, ale za to na poprawinach może się pojawic.
Jeziorko,
Wino/ wodka ok, ale ci Twoi piwosze 1 wieczor chyba wytrzymaja bez ulubionego trunku?
Co by nie mowic, piwo nie jest zbyt eleganckie i bardziej na impreze w pubie niz na wesele.
ja to najchetniej pozbylabym sie tez wodki, ale wiem, ze to nie pzejdzie :o(

Mysle ze u nas nie bedzie duzo ludzi pijacych wino wiec mysle ze 35 butelek na 60 osob powinno starczyc.
jeżeli tak, to może byc nawet za dużo.
NO latwo powiedziec - piwa nie.... problem w tym, ze bedzie kilka osob zza zachodniej granicy i dla nich dobrze schlodzone piwko to podstawa :) chyba zdecyduje sie na piwo w barku a nie na stole :) coby mlodziez przezyla ta impreze :)
w kazdym razie - robie na 60 osob w goracym miesiacu lipcu - i planuje miec 30 l wodki i 30 l wina... mam nadzieje ze wystarczy?
tzn przepraszam 30 butelek wina :) a nie 30 litroW :D
starczy napewno, tylko z tą wódką się zastanawiam czy to nie za mało ale jak mówisz o tych gościach z zagranicy, to może i starczy a piwo w barze to dobry pomysł, tylko pamiętaj żeby kupic dużo napojów, bo nam zabrakło na poprawiny, bo było tak gorąco, że wszyscy barzdo dużo pili wody soków i co tam jeszce było.
Ja była na takim weselu gdzie na stołach stały butelki wódki i powiem szczerze ze byłam w szoku bo wódka prawie nie schodziła, fakt że było to moje pierwsze wesele po długim czasie i może obyczaje sie zmieniły ;-)) Do tego był szwedzki stół na którym stały wina i piwo i większość właśnie tam chodziła po coś do picia, a i polecam różowe winko zwłaszcza dla kobiet, chyba też takie kupie na swoje wesele
image
Problem z zakupem wina, to przyznam szczerze, mieliśmy z moim mężem. Postanowiliśmy zrobić wesele tylko z tym trunkiem. Nikt nie był w stanie nam powiedzieć, ile właściwie trzeba, kiedy nie ma wódki na 75 osób. I kupiliśmy łącznie 14 kartonów (w każdy 12 butelek). Została nam połowa. W każdym razie goście byli zadowoleni i nie marudzili, że nie ma wódki.
A boje o wódkę toczyliśmy ciężkie...

Magol
a jakie wina kupujecie? chodzi mi o rodzaje i ceny ;) ???
Ja też bym chciała wesele z samym winkiem ale nie wiem czy mi sie uda coś takiego zorganizować ?? Jestem przeciwniczką takiego trunku jakim jest wódka, mój narzeczony zresztą też ale co goście na to. Z jednej strony słyszlam że można coś takiego zorganiowac z powodzeniem ale wybadalby zaznaczyć o tym w zaproszeniu, my niestety zaproszenia już wydrukowaliśmy wiec to odpada. A może zrobić taką niespodziankę i podawać same wina ??? Mam liczyć na ich wyrozumiałość
image
My informowaliśmy gości przy dawaniu zaproszeń. Zaproszenia wymagały potwierdzenia przybycia gości, więc tym, którzy informacji nie otrzymali wcześniej, mówiliśmy przy potwierdzeniu. Nie było specjalnych sprzeciwów. Wyszliśmy z założenia, że ludzie powinni chcieć przyjść dla nas, a nie skorzystać z kolejnej okazji do pochlania. Życzę powodzenia przy próbach forsowania pomysłu :)
A znacie może jakieś dobre białe winko za rozsądną cene?
Ile mniej więcej dajecie za butelke?
do góry