Widok

witaminy-proszę o radę

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
proszę o radę doświadczone mamy - jakie zestawy witaminowe (suplementy diety) polecacie dla 1,5 rocznego dziecka. Suplement musi być w płynie, bo tabletek coreczka jeszcze nie łyka, a na wszelkie mleka typu junior z witaminami jest "zagniewana" i za nic nie wypije. podobnie bywa z warzywami i martwi mnie wizja anemi, bo zajady już mamy:(
Z gory dziękuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cebion multi. Jak kogos zapytam zawsze o tym mowi;)
ja jeszcze nie stosuje, bo moj chlopak pomylil sie i kupil wit C :[
ja mojemu synkowi podaje multisanostol w syropie i multi vitomal z zelazem bo ma problem
image
Dzięki, a czy ten multisanostol i multi vitomal z żelazem to można takim maluchom, co mają 18 mcy? czy bardziej dlqa przedszkolaków?
My podawaliśmy cebion multi a teraz podajemy vibowit bobas
multisanostol dostał na roczek i multi vitomal z żelazem podajemy od jakis 2-3 miesiecu sama lekarka mi to podała i na opakowani jest od 1+
image
Dzięki, jutro jadę robić badania krwi, także na żelazo i zobaczemy wyniki, ale chyba kupię ten multivitomal z żelazem, bo mała nie ma apetytu-tylko bawi się jedzeniem,a po żelazie może jej się poprawi choć trochę. Czy poza tymi multi-cudami nadal dajecie witamine d (np devikap)?
pozdr
ja witaminy d nie podawałam wcale do mały od samego początku był karmiony mlekiem sztucznym. a jeszcze jest fajna ze z tym multivitomal go podajesz raz dziennie a multisanostol 2 razy.uu
image
Ja daję małej juvit multi, w zależności od wieku podajesz od 5 kropli wzwyż, juvit ma też w składzie wit d i pediatra od wiosny (mała miała wtedy niecałe 2 latka) powiedziała żeby już nie dawać osobno wit. d.
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
moja dostaje bioaron c pół łyzeczki dziennie pediatra muwiła ze moze bo syn 5 lat bierze całą łyżeczke mam duzą butle a nie stać mnie na dwie rózne rodzaje witamin i oboje dostaja to samo!!pediatra muwiła ze moze brac pół łyzeczki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry