Widok

witaminy-proszę o radę

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
proszę o radę doświadczone mamy - jakie zestawy witaminowe (suplementy diety) polecacie dla 1,5 rocznego dziecka. Suplement musi być w płynie, bo tabletek coreczka jeszcze nie łyka, a na wszelkie mleka typu junior z witaminami jest "zagniewana" i za nic nie wypije. podobnie bywa z warzywami i martwi mnie wizja anemi, bo zajady już mamy:(
Z gory dziękuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cebion multi. Jak kogos zapytam zawsze o tym mowi;)
ja jeszcze nie stosuje, bo moj chlopak pomylil sie i kupil wit C :[
ja mojemu synkowi podaje multisanostol w syropie i multi vitomal z zelazem bo ma problem
image
Dzięki, a czy ten multisanostol i multi vitomal z żelazem to można takim maluchom, co mają 18 mcy? czy bardziej dlqa przedszkolaków?
My podawaliśmy cebion multi a teraz podajemy vibowit bobas
multisanostol dostał na roczek i multi vitomal z żelazem podajemy od jakis 2-3 miesiecu sama lekarka mi to podała i na opakowani jest od 1+
image
Dzięki, jutro jadę robić badania krwi, także na żelazo i zobaczemy wyniki, ale chyba kupię ten multivitomal z żelazem, bo mała nie ma apetytu-tylko bawi się jedzeniem,a po żelazie może jej się poprawi choć trochę. Czy poza tymi multi-cudami nadal dajecie witamine d (np devikap)?
pozdr
ja witaminy d nie podawałam wcale do mały od samego początku był karmiony mlekiem sztucznym. a jeszcze jest fajna ze z tym multivitomal go podajesz raz dziennie a multisanostol 2 razy.uu
image
Ja daję małej juvit multi, w zależności od wieku podajesz od 5 kropli wzwyż, juvit ma też w składzie wit d i pediatra od wiosny (mała miała wtedy niecałe 2 latka) powiedziała żeby już nie dawać osobno wit. d.
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
moja dostaje bioaron c pół łyzeczki dziennie pediatra muwiła ze moze bo syn 5 lat bierze całą łyżeczke mam duzą butle a nie stać mnie na dwie rózne rodzaje witamin i oboje dostaja to samo!!pediatra muwiła ze moze brac pół łyzeczki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry