Widok
włosy garściami wypadają
Jestem załamana!Slub w sierpniu,a ja zastanawiam sie czy będę miała do czego przypiąć welon. Włosy wypadają mi całymi garściami i juz widać łyse miejsca. Liczne badania nic nie wykazały. Czuje sie beznadziejnie. Myślałam nawet o przeszczepie,ale to kosztuje (nie wiem ile,ale napewno duzo) i nie wiem gdzie robia takie zabiegi. Ale jak tu przeszczepić jak wzasadzie nie ma czego. Czy,ktoś wie jak rozwiazać moj problem?Chyba w wieku 25 lat bede całiem łysa.
mi żadne specyfiki nie pomagaja,ani wsmarowywane w skore głowy,ani witaminy łykane,nawet te na bazie hormonow. a z doczepieneiem włosów to juz sie dowiadywałam i niestety w moim przypadku nie da rady bo tez je trzeba do czegos doczepic :( Wiper a jakie witaminy pijesz?ja nic nie piłam moze jeszcze tego sprobuje.
Ja taki koszmar przechodziła jesienia. Włosy tak mi wypadały ze bałam sie czesac. Nawet po lekki przejechaniu reką wypadalo ich dużo. W aptece polecili mi Silica (najlepiej brać 2 tabletki dziennie). Oprócz tego brałam Falvit. Przed mysiem głowy nacierałam włosy nafta kosmetyczna. No i przestały wypadać - gdzieś ak po 3 miesiącach. Teraz bałam sie że wiosna znowu sie to powtórzy - ale na szczęście nie.
Hej! Na wypadanie włosów mogę polecić regularne branie witamin:
do wyboru: H- Pantoten, Merz Special, evelle- to te z droższych, lub np. Silica troszkę tańsza ale też dobra.Koniecznie trzeba przyjmować je dłuższy czas do 3 miesięcy ale to prawie zawsze skutkuje poprawą sama to sprawdziłam, zresztą jestem farmaceutką. Dodatkowo konieczne jest wspomaganie włosów od zewnątrz: specyfiki takie jak vichy dercos, seboradin amp., Radical amp(te ok 35 zł),+ dobre odżywki. Ja stosowałam szmpon i maskę z serii L'oreal (żólta butelka )seria badzo mocno nawilżająca do zniszczonych włosów,do kupienia u fryzjera cena ok 80 zł komplet ale bardzo wydajna i na długo starcza. Z szamponów dostępnych w aptece polecam także Dermena, oraz płyny do wcierania np. Loxon. Coś na pewno dla siebie wybierzesz, polecam odwiedzenie którejś z aptek "Dyżurna" gdzie ogólnie preparaty są troszkę tańsze niż w pozostałych. Pozdrawiam Kora
do wyboru: H- Pantoten, Merz Special, evelle- to te z droższych, lub np. Silica troszkę tańsza ale też dobra.Koniecznie trzeba przyjmować je dłuższy czas do 3 miesięcy ale to prawie zawsze skutkuje poprawą sama to sprawdziłam, zresztą jestem farmaceutką. Dodatkowo konieczne jest wspomaganie włosów od zewnątrz: specyfiki takie jak vichy dercos, seboradin amp., Radical amp(te ok 35 zł),+ dobre odżywki. Ja stosowałam szmpon i maskę z serii L'oreal (żólta butelka )seria badzo mocno nawilżająca do zniszczonych włosów,do kupienia u fryzjera cena ok 80 zł komplet ale bardzo wydajna i na długo starcza. Z szamponów dostępnych w aptece polecam także Dermena, oraz płyny do wcierania np. Loxon. Coś na pewno dla siebie wybierzesz, polecam odwiedzenie którejś z aptek "Dyżurna" gdzie ogólnie preparaty są troszkę tańsze niż w pozostałych. Pozdrawiam Kora
Mnie też kiedyś wypadały włosy garściami (mam długie) i poszłam do
dermatologa, który zalecił mi METHIOVIT (bez recepty, dostepny w aptece -
troche ciężko dostać, trzeba się przejść po aptekach) i teraz wypada mi może z kilkanaście :)
Wcześniej próbowałam Vichy Dercos, różne tabletki, Silica, Vitapil, zioła,
skrzyp, H pantoten itp itd - i nic nie pomogło, dopiero ten methiovit.
Methiovit to same witaminy B (na włosy) plus metionina czy coś takiego, co
wzmacnia wątrobę.
Polecam jedno opakowanie 60 tabl. - jedna dziennie pomogła mi bardzo,
czego i Tobie życzę :)
Całość - ok. 20 pln
methiovit - Lek zawiera : metioninę, cholinę, witaminę B1, witaminę B2,
witaminę B6, witaminę B12, witaminę E, nikotynamid, pantotenian wapniowy, kwas foliowy. Działanie : wielowitaminowy preparat o skojarzonym działaniu składników, zawierający także metioninę i cholinę. Zespół witamin uzupełnia istniejące niedobory witaminowe, usprawnia procesy przemiany materii i gospodarki lipidowej organizmu. Metionina i cholina są głównym źródłem grup metylowych do syntezy cystyny. Wskazania : toksyczne i wirusowe uszkodzenie wątroby, nacieczenie tłuszczowe i stłuszczenie wątroby, wczesna marskość wątroby, długotrwała chemioterapia
powodzenia :)
Pozdrawiam,
Maja
dermatologa, który zalecił mi METHIOVIT (bez recepty, dostepny w aptece -
troche ciężko dostać, trzeba się przejść po aptekach) i teraz wypada mi może z kilkanaście :)
Wcześniej próbowałam Vichy Dercos, różne tabletki, Silica, Vitapil, zioła,
skrzyp, H pantoten itp itd - i nic nie pomogło, dopiero ten methiovit.
Methiovit to same witaminy B (na włosy) plus metionina czy coś takiego, co
wzmacnia wątrobę.
Polecam jedno opakowanie 60 tabl. - jedna dziennie pomogła mi bardzo,
czego i Tobie życzę :)
Całość - ok. 20 pln
methiovit - Lek zawiera : metioninę, cholinę, witaminę B1, witaminę B2,
witaminę B6, witaminę B12, witaminę E, nikotynamid, pantotenian wapniowy, kwas foliowy. Działanie : wielowitaminowy preparat o skojarzonym działaniu składników, zawierający także metioninę i cholinę. Zespół witamin uzupełnia istniejące niedobory witaminowe, usprawnia procesy przemiany materii i gospodarki lipidowej organizmu. Metionina i cholina są głównym źródłem grup metylowych do syntezy cystyny. Wskazania : toksyczne i wirusowe uszkodzenie wątroby, nacieczenie tłuszczowe i stłuszczenie wątroby, wczesna marskość wątroby, długotrwała chemioterapia
powodzenia :)
Pozdrawiam,
Maja
dziewuchy polecam : nasmarowac wlosy naftą,zawinąć,trzymac 3 godziny,zmyć ...zobaczycie efekty( nie tylko na wypadajce wlosy )po pierwszym razie.stosowac raz w tygodniu,najlepiej jak sie na drugi dzien nie wychodzi rano bo troche czucje naftą. SPOSÓB U MNIE W RODZINIE PRZEKAZYWANY Z POKOLENIA NA POKOLENIA.
Nie przeprasam za bledy
Z doświadczenia mogę goraco polecić cynk i selen w tabletkach (np. preparaty Bio Zn+Se)- proponuje brac podwojna dawke, przez pierwszy miesiac, do tego zestaw witamin dla kobiet w ciąży(np. Materna) -bardzo szybko zostaną uzupełnione braki w.w. substancji. Preparaty syntetyczne (np. Vichy) rzadko kiedy pomagaja, glownym problemem jest niedobor witamin i mineralow - jezeli lekarz wyklucza zmiany chorobowe. Również problemem może być stres. Proponuję pić także melisę przed zaśnięciem i robic sobie często kąpiele odstresowujące z olejkami. Po min. 3 m-cach powinna nastapic znaczna poprawa. A jeżeli nie to proponuje zmienic lekarza i szukać dalej przyczyn organicznych.
dziewczyny! ja mialam ten sam proble,ale poszlam do dermatologa estetycznego i zrobil mi zabig mezoterapii...jest to zabieg polegajacy na wstrzykiwaniu bezposrednio w skore glowy licznych witamin, mineralow itd..po 3 zabiegach wlosy calkowicie przestaly wypadac i tak jest do dzis.minelo okolo rok od tego czasu.wszystkim to polecam:-)
ja miałam ten problem na jesieni, badania były ok, witaminki mało dawały, okazalo się że mam zaburzenia hormonów, potem okres też się zaburzył a wszystko przez to że odstawiłam rok temu pigułki antykoncepcyjne, ale jak okres sie ustabilizował to i włosy przestały wypadać, więc może trzeba wybrać się do ginekologa?