Widok

włosy garściami wypadają

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem załamana!Slub w sierpniu,a ja zastanawiam sie czy będę miała do czego przypiąć welon. Włosy wypadają mi całymi garściami i juz widać łyse miejsca. Liczne badania nic nie wykazały. Czuje sie beznadziejnie. Myślałam nawet o przeszczepie,ale to kosztuje (nie wiem ile,ale napewno duzo) i nie wiem gdzie robia takie zabiegi. Ale jak tu przeszczepić jak wzasadzie nie ma czego. Czy,ktoś wie jak rozwiazać moj problem?Chyba w wieku 25 lat bede całiem łysa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ile taki zabieg kosztuje:)?

wielkie dzięki za namiary!
hejka, klinika nazywa sie Elmed, Dr pani Baczewska-Staszak...zajrzyj na strone : www.elmed.sopot.pl zabieg jest bolesny, ale warty przezycia;-)
zmień lekarza! kompletnie się nie zna i tylko wysyla cie na bezsensowne badania. Swiadczy to o jego niekompetencji, szuka po omacku i eksperymentuje na tobie.

jak sie cieszę, że przeczytałam ten wątek!!!!
kiedys o tym zabiegu powiedziała mi fryzjerka, ale jakoś nie wzięłam sobie tego do serca
mam straszny problem z wypadającymi włosami od kiedy pamiętam, ale nie robię się łysa, jakoś odrastają;-)))
denerwują mnie jednak te pęki włosów w całym mieszkaniu, robi się z nich prawie dywan, nie nadążam z odkurzaniem
masz jakiś numer tel. do tej pani dermatolog i nazwisko?
polecę do niej na skrzydłach, jeśli ma mi to pomóc, może w końcu będę miała gęste włosy...
czekam na namiary, z góry wielkie dzięki
acha,
słyszałam też że to strasznie boli, to prawda?
Mi pomogły proszki SILICA (1 pastylka na dzień) + tran (tez 1 pastylka na dzień) więc polecam

Też mam taki problem że wypadają mi włosy od kilku dni powodem u mnie jest fakt że jestem po ciązy i karmię piersią jak narazie łykam skrzyp a włosy myję szamponem seboradin w aptece jedna kobieta poleciła mi również żebym stosowała sok z cebuli (jeden feler jak pada i włosy zmokną to czuć cebulę:() jak byla młoda bardzo łysiała i to jej pomogło(ma piękne włosy) ja narazie się nie zdecyduję na tą cebulkę bo za 2 tygodnie mam ślub ale po nim może jak szampon nie pomoże.
Wypróbowałam wszystkie preparaty o ktorych piszecie i nic.Może taki zabieg byłby dla mnie ratunkiem.
ale czy jest jakis sposób ze nawet jak przestana włosy wypadac to odrosna?ja mam juz łyse miejsca na głowie :(
ja wykonywalam taki zabieg w gabinecie w Krzywym domku w Sopocie.Koszt takiego zabiegu to okolo 150 zlotych. dermatologiem tam jest super Pani. mozna sie tam umowic na bezplatna konsultacje..
a ile taki zabieg kosztuje?i gdzie mozna go wykonac?

ja miałam ten problem na jesieni, badania były ok, witaminki mało dawały, okazalo się że mam zaburzenia hormonów, potem okres też się zaburzył a wszystko przez to że odstawiłam rok temu pigułki antykoncepcyjne, ale jak okres sie ustabilizował to i włosy przestały wypadać, więc może trzeba wybrać się do ginekologa?
dziewczyny! ja mialam ten sam proble,ale poszlam do dermatologa estetycznego i zrobil mi zabig mezoterapii...jest to zabieg polegajacy na wstrzykiwaniu bezposrednio w skore glowy licznych witamin, mineralow itd..po 3 zabiegach wlosy calkowicie przestaly wypadac i tak jest do dzis.minelo okolo rok od tego czasu.wszystkim to polecam:-)
Z doświadczenia mogę goraco polecić cynk i selen w tabletkach (np. preparaty Bio Zn+Se)- proponuje brac podwojna dawke, przez pierwszy miesiac, do tego zestaw witamin dla kobiet w ciąży(np. Materna) -bardzo szybko zostaną uzupełnione braki w.w. substancji. Preparaty syntetyczne (np. Vichy) rzadko kiedy pomagaja, glownym problemem jest niedobor witamin i mineralow - jezeli lekarz wyklucza zmiany chorobowe. Również problemem może być stres. Proponuję pić także melisę przed zaśnięciem i robic sobie często kąpiele odstresowujące z olejkami. Po min. 3 m-cach powinna nastapic znaczna poprawa. A jeżeli nie to proponuje zmienic lekarza i szukać dalej przyczyn organicznych.
dziewuchy polecam : nasmarowac wlosy naftą,zawinąć,trzymac 3 godziny,zmyć ...zobaczycie efekty( nie tylko na wypadajce wlosy )po pierwszym razie.stosowac raz w tygodniu,najlepiej jak sie na drugi dzien nie wychodzi rano bo troche czucje naftą. SPOSÓB U MNIE W RODZINIE PRZEKAZYWANY Z POKOLENIA NA POKOLENIA.

Nie przeprasam za bledy
Mnie też kiedyś wypadały włosy garściami (mam długie) i poszłam do
dermatologa, który zalecił mi METHIOVIT (bez recepty, dostepny w aptece -
troche ciężko dostać, trzeba się przejść po aptekach) i teraz wypada mi może z kilkanaście :)

Wcześniej próbowałam Vichy Dercos, różne tabletki, Silica, Vitapil, zioła,
skrzyp, H pantoten itp itd - i nic nie pomogło, dopiero ten methiovit.

Methiovit to same witaminy B (na włosy) plus metionina czy coś takiego, co
wzmacnia wątrobę.

Polecam jedno opakowanie 60 tabl. - jedna dziennie pomogła mi bardzo,
czego i Tobie życzę :)
Całość - ok. 20 pln

methiovit - Lek zawiera : metioninę, cholinę, witaminę B1, witaminę B2,
witaminę B6, witaminę B12, witaminę E, nikotynamid, pantotenian wapniowy, kwas foliowy. Działanie : wielowitaminowy preparat o skojarzonym działaniu składników, zawierający także metioninę i cholinę. Zespół witamin uzupełnia istniejące niedobory witaminowe, usprawnia procesy przemiany materii i gospodarki lipidowej organizmu. Metionina i cholina są głównym źródłem grup metylowych do syntezy cystyny. Wskazania : toksyczne i wirusowe uszkodzenie wątroby, nacieczenie tłuszczowe i stłuszczenie wątroby, wczesna marskość wątroby, długotrwała chemioterapia

powodzenia :)

Pozdrawiam,
Maja
Donata, aprobowalas Alpicort E? To jestpłyn dowcierania w skore glowy, dotad jedyna rzecz, ktora mi pomogla, a wiele juz specyfikow wyprobowalam. Pozdrawiam cieplo. Powodzenia:)
Ja również ślub mam w sierpniu i chcę odżywić włosy. Zaplanowałam nie farbowac włosów do tego czasu (przeboleje te odrosty). Dodatkowo Skrzyp polny i maseczka/odżywka VAX (ponobno polecana nawet koitom po chemioterapii). Wypróbuj tą odżywkę i postaraj się ZAWSZE spłykiwac dokładnie szampon i maske.

Hej! Na wypadanie włosów mogę polecić regularne branie witamin:
do wyboru: H- Pantoten, Merz Special, evelle- to te z droższych, lub np. Silica troszkę tańsza ale też dobra.Koniecznie trzeba przyjmować je dłuższy czas do 3 miesięcy ale to prawie zawsze skutkuje poprawą sama to sprawdziłam, zresztą jestem farmaceutką. Dodatkowo konieczne jest wspomaganie włosów od zewnątrz: specyfiki takie jak vichy dercos, seboradin amp., Radical amp(te ok 35 zł),+ dobre odżywki. Ja stosowałam szmpon i maskę z serii L'oreal (żólta butelka )seria badzo mocno nawilżająca do zniszczonych włosów,do kupienia u fryzjera cena ok 80 zł komplet ale bardzo wydajna i na długo starcza. Z szamponów dostępnych w aptece polecam także Dermena, oraz płyny do wcierania np. Loxon. Coś na pewno dla siebie wybierzesz, polecam odwiedzenie którejś z aptek "Dyżurna" gdzie ogólnie preparaty są troszkę tańsze niż w pozostałych. Pozdrawiam Kora
Ja taki koszmar przechodziła jesienia. Włosy tak mi wypadały ze bałam sie czesac. Nawet po lekki przejechaniu reką wypadalo ich dużo. W aptece polecili mi Silica (najlepiej brać 2 tabletki dziennie). Oprócz tego brałam Falvit. Przed mysiem głowy nacierałam włosy nafta kosmetyczna. No i przestały wypadać - gdzieś ak po 3 miesiącach. Teraz bałam sie że wiosna znowu sie to powtórzy - ale na szczęście nie.

Spróbój serii VICHY DERCOS - dla kobiet szampon i ampułki
do góry