Widok

wódka na bramy i konkursy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiałam się czy na bramy i konkursy dajecie tą samą wódkę co będzie na weselu. Słyszałam że często na bramy kupuje się wódkę tańszą. Chętnie usłyszę też jakie macie pomysły odnośnie prezentów na konkursy, myślałam by dać coś bardziej oryginalnego niż wódka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na bramę będziemy dawać tą samą wódkę cobędzie na wesele. Jeżeli chodzi o konkursy to niektórzy poprostu dają większą wódkę tzn. jak masz na stołach 0,5l to w konkursach daje się 0,7l chociaż nie wszyscy tak robią. Ostatnio moi znajomi mieli konkurs ze śmiesznymi nagrodami. W balonach były karteczki z nagrodami. np. był do wygrania ekspres do kawy i to była gazeta Super Express i normalna kawa:), inną nagrodą była wycieczka dookoła świata i to był globus, jeszcze inne wieczór z blondynką czyli lalka barbi, telefon komórkowy oczywiście dla dzieci:) a i jeszcze była nagroda pocieszenia to akurat dla facetów była wódka a dla kobiet winko
z tego co zauważylem, to na bramy rzeczywiście jest róznie, chyba wszystko zależy od Waszego weselnego budżetu, ale na konkursy raczej daje się lepsze alkohole (np whisky lub martini).... bo wódkę i tak mają wszyscy goście :)
image
http://www.wesele.svoboda.com.pl
tel: 0 501 230 139
wesele@svoboda.com.pl
W kwestii dawania wódki "na bramach" mam mieszane uczucia, kiedy widzę jak pod kościołem zbierają się okoliczne, zapijaczone lumpy - ja bym im wódki nie dawał, tylko do lekarza wysłał - co innego jak bramę robią znajomi, których nie będzie na weselu. Wódka jako nagroda w konkursach, to kiepski pomysł, bo wódki na weselu raczej nie brakuje - więcej śmiechu jest z innych symbolicznych prezentów...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja się po ślubie dowiedziałąm że u nas pod kościołem kręcił się pijaczek-jacyś wujkowie najpierw z nim dyskutowali a później świadek poszedł do niego i włąśnie dał mu butelkę (śmiał się potem że pijaczek pewnie pierwszy raz w życiu pił finlandię:D) i pijaczek zniknął!
a wdawanie się w dyskusje i ryzyko że będzie awantura pod kościołem jest znacznie mniej warte niż te 20 czy 30 złotych.

i my mieliśmy wódkę(zapakowaną w celofan z cukierkami), jakoś do mnie te kiczowate nagrody w stylu deskorolka=rolka papieru toaletowego i deska kuchenna nie przemawiaja

image
my na bramy będziemy dawać tą samą wódkę co na weselu i w konkursach też bądź kupimy inny alkohol na nagrody w zabawach, może whisky, no i słodycze dla dzieci na bramach
imageimage
rudziaczek fajny pomysł z tą filnandią:)
image
image
o kurcze. A my na odwrót. Na stołach będzie wódka 0,7 l a na konkursy mamy 0,5l. A wychodzi na to,ze to nietakt ;-) No to chyba zrobimy tak, jak ktoś wyżej, czyli dołączymy cukiereczki.

Ja ososbiście nie przypominam sobie z innych wesel,żeby na nagrody przeznaczano coś ekstra. \była wódka i tyle. Ale może nie zauwazyłam,że była inna niż na stołach, bo po prostu nie zwracałąm na to uwagi..Ale cukiereczki to dobry pomysł
u mnie na stołach była biała żubrówka, a w ramach prezentów/konkursów wręczaliśmy 0,5l żubrówki palonej (tak dla miłej odmiany) :) :) :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry